Doma narejeni pirini cappelletti s korenčkom

18:52

Pirini cappelletti s korenčkom.

Se vam zdi, da je nekatere jedi enostavno nemogoče narediti doma? Stavim, da so za večino ljudi to tudi testenine. Zame so gotovo bile. Na srečo govorim v pretekliku. Danes sem se, kljub slabemu počutju, spopadla s testeninami. In to ne katerimi koli, ampak s cappelletti.

Dolgo sem premišljevala, s čim bi jih polnila. Od možnih opcij me še vedno zelo mika ohrovtov pesto, ampak ni se mi dalo v trgovino, kaj šele na tržnico. Doma pa praktično samo korenček ... Torej bodo korenčkovi cappelletti!

Testo:
- 100 g presejane pirine moke
- 100 g bele moke
- ščep soli
- 1 jajce
- malo mrzle vode
- par kapljic oljčnega olja

Nadev:
- 2 korenčka
- pol čebule
- listi zelene (sušene za dober ščepec, za svežo pa po občutku)
- sveže mleti poper
- sveže mleti koriander
- kajenski poper
- dober ščepec solnega cveta z algami
- 1 čž oljčnega olja

Presejano pirino in belo moko zmešaš skupaj s soljo, v sredino narediš jamico in vanjo ubiješ jajce. Dodaš malce mrzle vode in po želji nekaj kapljic oljčnega olja. Zamesiš trdo testo, ga pokriješ ali zaviješ v vrečko, pustiš 30 min do 1h na hladnem.

Medtem očistiš in po potrebi ostrgaš korenček, ga narežeš na manjše kose. Čebulo nasekljaš. Oboje skupaj daš kuhat v malo vode (toliko, da komaj pokrije zelenjavo). Ko je korenček že mehak (po kakšnih 15 minutah), dodaš vse začimbe in kuhaš, dokler vode skoraj ne povre (previdno! če vsa povre, se bo korenje zažgalo in to se kar rado zgodi). Odstaviš, dodaš 1 čž oljčnega olja in zmiksaš s paličnim mešalnikom. Pustiš, da se malo ohladi.

Testo za cappellette razdeliš na tri dele in vsakega na tanko razvaljaš na pomokani površini. Pretiravati pa tudi ni treba, saj se pretanko testo hitro raztrga. Vsako plahto testa razrežeš na čimbolj podobne kvadratke s stranico cca 5 ali 6 cm. V sredino vsakega kvadratka daš za lešnik ali še manj korenčkovega nadeva. Cappellet zviješ od kota proti sredini in zlepiš krajca skupaj.

Cappellette lahko zamrzneš, lahko pa kar takoj skuhaš. Sveži so kuhani v manj kot 3 minutah! Lahko jih še malce podušiš na maslu. Postrežeš s pekorinom ali parmezanom ali s čim bolj zanimivim. So dokaj blagega okusa, zato za zraven ne priporočam radiča z bučnim oljem in čebulo, ampak raje kaj bolj nežnega.:)

You Might Also Like

7 komentarji

  1. Izgledajo super, se jih moram tudi jaz lotit, si me spodbudila, ker se homemade testenin malo bojim :) delala bi jih s tistim nadevom iz buče :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Le pogum, Nika:) mmm, nadev iz buče, sliši se super!

    OdgovoriIzbriši
  3. Oy, Zulejka,

    Super blog! Slastne fotke in zabavno branje. Prepričala si me, da se splača preživet kakšno minuto več v kuhinji.

    :)

    OdgovoriIzbriši
  4. O, hvala, Tadej, res lep kompliment! Vedno, ko sem videla kakšno tvojo "danes za kosilo", sem si rekla, "joj, moram spet kaj napisat na blog" - in zdaj imam končno čas:)

    OdgovoriIzbriši
  5. zelejka, ti si preprosto Divna. Hmmm, slovensko Krasna ni čisto isto...skratka, zmeraj sem občudovala ljudi, ki so znali (so si upali) ustvarjati testenine (če smo politično orektno - pasto). Daj, zapakiraj in ponudi. Kupim!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Matilda, hvala! Si kdaj poskusila? Le daj, boš videla, da sploh ni težko. V tem stanovanju imamo celo mašino za pašto, ampak je še nisem sprobala. Bo treba čimprej...

      Izbriši

Preberi tudi

Subscribe