Rojstni dan v presni restavraciji Fresh for You

15:54

Pisane dobrote iz Fresh for you.

Z grupo TMT rojstne dneve praznujemo tako, da jemo v restavraciji po izbiri slavljenca, ki pa mora biti presenečenje in nekaj posebnega. T. nas je tokrat razveselil s presno restavracijo v Portorožu z imenom Fresh for You, ki je prva takšna restavracija v Sloveniji.



Menu:
- kreker z namazom iz oreškov
- zeleni smoothie
- čudovite solate
- glavna jed z gobami in zrezkom iz semen, paprike, čebule in timijana
- sveže stisnjeni sokovi
- tris sladic (bananin sladoled, jabolčna sladica in čokoladna tortica, imena sem pozabila)



Po predjedi smo se hecali, da bomo še eno rundo celega kosila, a smo bili po glavni jedi tako zelo siti, da smo še celo sladice naročili v le polovični izvedbi, kar nam res ni podobno:) Za slabih 20 EUR se torej lahko do sitega naješ zdrave, sveže, okusne in tudi na pogled izjemno privlačne hrane. Mene sta najbolj očarala zrezek iz semen in čokoladna tortica, ki je prekašala vse pečene čokoladne torte, kar sem jih poskusila.






Ker se tako redko vidimo, smo se morali še obdarovati z novoletnimi pozornostmi. Tokrat so morala darila biti "ne iz trgovine". To je bilo moje darilo - rožlada:

Rožladna domača darila.

Vikend je bil tudi v Istri čudovit, sončen, topel in zvončkast. Ja, pri sosedovem hrastu že cvetijo zvončki. Dobila sem nekaj čudovitih komentarjev na svoj blog, hvala vam, res mi veliko pomeni.

Čudovita zelena Istra.

To je bil tudi vikend intenzivnega razmišljanja, a na koncu se izkaže, da je tisto, kar te premakne v resnici nasmeh neznanega otroka, izgubljena živalca in odločitev za ne-cinizem. Še posebej slednja je tako zelo pomembna, da jaz preprosto nimam besed za to.

Žive barve in okusi.

Imajo pa jih drugi, in te so se mi vsilile kar same, ko sem razmišljala, kako naj ubesedim ...

Na svetu si, da gledaš SONCE.
Na svetu si, da greš za SONCEM.
Na svetu si, da sam SI SONCE
in da s sveta odganjaš - SENCE.
(Pavček)

Ko bi govoril človeške in angelske jezike, ljubezni pa ne bi imel, sem postal brneč zvon ali zveneče cimbale. In ko bi imel dar preroštva in ko bi poznal vse skrivnosti in imel spoznanje in ko bi imel vso vero, da bi gore prestavljal, ljubezni pa bi ne imel, nisem nič. In ko bi razdal vse svoje imetje, da bi nahranil lačne, in ko bi izročil svoje telo, da bi zgorel, ljubezni pa bi ne imel, mi nič ne koristi. (1 Kor 13, 1-8a)


Misel vodi vse stvari,
misel jih rodi in oblikuje.
Če človek poln zlih misli
govori ali deluje,
trpljenje mu zato sledi
kot voz kopitom vpreženega vola.

Misel vodi vse stvari,
misel jih rodi in oblikuje.
Če človek dobrih misli
govori ali deluje, sreča vedno mu sledi,
kot senca ga nikoli ne pusti.
(Dhammapada)

You Might Also Like

2 komentarji

Preberi tudi

Subscribe