Kako s plevelom polepšati svet

17:50

Plevel v vazi postane šopek.

V gozd hodim, da:
a) pogledam, kaj je narava počela medtem, ko sem jaz ždela za pcjem
b) se uskladim z dihanjem gozda
c) premislim o vsem mogočem.

Res je fino. Ravno sredi opažanja, da sem v gozdu danes sama in kako sem se fino umirila, je mimo mene na gorskem kolesu pridivjal kolesar v popolni bojni opremi. Gozd je res vsestranski. Mir ali adrenalin, za vse se najde prostor. Tudi za prav nenavadna doživetja in čudežna bitja - poglejte si Skrivnost iz Kellsa, če si je še niste. Čudovita stvar.

Moj šopek.

No, svet pa razen risank lahko naredi lepši tudi - plevel. To sem odkrila že dolgo dolgo nazaj, a takrat mi koncept plevela ni bil najbolj jasen. So bile pač "rožice" kot vsake druge. Na novo sem plevelove šopke odkrila, ko sem hotela pregnati depresijo iz kletnega stanovanja. Plevel v vazi postane šopek, in šopek razveseljuje. Pa ni ga treba kupit. Ali narabutat. Ali čakat, da ti ga prinese fant:) Če se kdo sprašuje, kaj počne šopek na kuharskem blogu: krasi mizo, vendar!


Recept za plevelov šopek

Pojdi na travnik, na obronek gozda ali kar na parkirišče, natrgaj cvetoči plevel in ga vtakni v vazo.
Tudi vazo lahko narediš all by yourself in to kar iz odpadkov, kot predlaga vedno domiselna avtorica Peperminta.

P.S.: fantje, ta pristop k šopkom priporočam samo v primeru, da se je vaša draga izjasnila, da so njene najljubše rože marjetice;)

Šopek iz plevela.

You Might Also Like

4 komentarji

  1. Travniške rožce so res najlepše! Čeprav nimam nobenega šopka nikoli okrog sebe, ker imam mačkona, ki vedno vse uniči kar mu ne ustreza hehe. In potem se takšnemu "pokolu" rajši izognem :) Jih pa zato občudujem zunaj ali pa skozi okno in zraven ujamem še pogled na srnice in mimoidoče kokoši. Pravljično, ni kaj ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Oh, za mačkico bi bila pripravljena žrtvovati tudi rožice:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jooooj! Kakšen plevel neki! Sama zdravilna zelišča! Regrat je odlična solata, cvetovi za zdravilni med, korenine za čaj, vidim tudi mačjo meto, ki je prav tako za čaj in mrtvo koprivo - čaj. Nič v vazo, kar v vročo vodo...

    OdgovoriIzbriši
  4. Včasih bolj od čaja rabiš šopek;) In v uporabi besede plevel je seveda skrita ironija....

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe