Kung fu panda in brownieji

21:45


Ste že videli novi film o Kung fu pandi? Že drugi dan po premieri, in to v petek, je bil kino tako rekoč povsem prazen, najbrž so vsi šli gledat 3D verzijo (ki je morala biti čisto divja). Strašansko luškan film je, kar lep kos je narejen tudi v drugem stilu animacije, ki spominja na stare kitajske slike, Skrivnost iz Kellsa in Samuraja Jacka. Mislim, da bom še dolgo sanjarila, da bi v svoji pošiljki redkvic našla eno malo pandico ... no, da ne izdam preveč ... samo ena slikca za teaser;)


In kaj ima kung fu panda z brownieji? No, v browniejih - vsaj v tehle - je tofu, torej jim lahko rečemo tudi tofujeva sladica - ta pa je vedno na meniju v gostilni Pri zmajevem bojevniku (ali kako je že to v slovenščini);)

 

Recept za veganske brownieje (rjavčke)

Recept je vzet iz knjige Skinny bitch in the kitch (res se ji tako reče;)), in oni dve temle browniejem rečeta Bitchtastic brownies. Jaz sem sestavine samo "prevedla" v slovenske in dodala žlico rožičeve moke, ker se mi zdi, da lepo zaokroži okus kakavovih zadevščin. Moram reč, da so mi tile veganski brownieji veliko bolj všeč od klasičnih, ki sem jih nekoč spekla, pa niso prav nič komplicirani.

140 g črne čokolade (lahko jedilne)
200 g tofuja (najbolje svilnatega, lahko pa tudi navadnega)
5 zvrhanih jedilnih žlic moke
5 porezanih jedilnih žlic fruktoze ali agavinega sirupa
5 skopih jedilnih žlic margarine alsan (ali druge)
2 JŽ kakava
1/4 žličke soli
1 JŽ rožičeve moke (po želji)
vanilija

Pečico ogreješ na 180°C.

Čokolado in margarino raztališ na malem ognju ali parni kopeli.

Tofu vržeš v rahlo osoljen krop in počakaš, da priplava na vrh. Vzameš ga iz vode in razkosaš z vilicami.

S paličnim mešalnikom ali v miskerju zmiksaš skupaj tofu, staljeno čokolado in vanilijo.

Dodaš še kakav, sol in rožičevo moko in mešaš, dokler ni masa povsem gladka (ne pa predolgo).

Preliješ v pomaščen pekač (najbolje bi bilo, če bi bil dimenzij 20x20 cm, a če tega nimaš, uporabi kateri drug manjši pekač, jaz sem uporabila tistega keramičnega, ki se uporablja za lazanje, prebranac in take reči) in pečeš 30 minut na 180°C.

Čeprav je najbrž težko, počakaš, da se ohladi (zavoljo okusa, deloma tudi teksture), preden narežeš na privlačne kvadratke. Če se ti niti ne zdijo tako zelo privlačni, pa moraš impresionirati goste (ali mamo), brownie postrezi na luštnem krožničku, okrašen z opilki čokolade, brizgom sladkega greha, kupčkom smetane ipd. ...

You Might Also Like

12 komentarji

  1. Definitivno bom po svojih najboljših močeh probala ponovit Tvoj recept, slastno se bere in gleda!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ej, res je ful izi, tko da brez skrbi;) upam, da ti bo všeč!

    OdgovoriIzbriši
  3. *Mrha suha tud kuha ;)
    sem zasledila že svilnat tofu v sladicah. kje pri nas ga pa dobiš?

    OdgovoriIzbriši
  4. Me je Zebra prehitela - kje najdeš svilnati tofu?!?!

    OdgovoriIzbriši
  5. Svilnati tofu sem jaz staknila v tavelikem Kalčku v BTC-ju. Pa niti ni bil drag! V tem receptu sem pa uporabila čisto navadnega, iz Mercatorja.

    OdgovoriIzbriši
  6. Jaz sem uporabila Sparovega, pa je bila masa zelo gosta, morda celo preveč gosta in zelo kompaktna. Se pravkar peče, upam, da bo vseeno okej.

    OdgovoriIzbriši
  7. Si skuhala tofu? Mislim, da se med kuhanjem malo napije vode, tako da ni treba dodajat. Ampak če se ti zdi, da je pregosta masa, lahko vedno dodaš kako žlico sojinega mleka, npr. Upam, da bo vseeno ok! Poročaj!;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Jp, sem skuhala, morda sem ga premalo časa kuhala... sem bila preveč neučakana. :) Sicer je recept uspel odlično. Rjavčki so (bili) naravnost slastni. Hvala za recept!

    OdgovoriIzbriši
  9. Juhu! Me veseli, da so bili slastni!;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Rad bi spekel po tem receptu, ampak nisem vešč kuhanja, zato me zanima, kaj je mišljeno z vanilijo. Sladkor, ekstrakt, semena, izluščena iz stroka, ali kaj drugega?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo, Gejzir! Mislim, da sem takrat uporabljala mleto vanilijo (ne vem, a je to izluščena iz stroka ali zmeljejo kar cel strok?). Če daš vanili sladkor, bo tudi v redu. Najbrž bi bila tudi aroma ok, ker je dokaj tak sproščen recept.

      Izbriši

Preberi tudi

Subscribe