Dva teaserčka

21:25


Mogoče se sprašujete, s čim sem vendar tako zelo zaposlena, da nič ne kuham. Mogoče pa sem samo malo preveč domišljava?;) No, pravzaprav nisem zaposlena (z ničemer). In ravno v tem je težava. Morda boste presenečeni, dragi bralci in bralke, vendar človek, ki malo dela, tudi malo naredi. Ja, to je ena resnica, ki jo vsak dan spoznavam v globino. In kot veste, kdor pogleda v brezno, tega brezno pogleda nazaj.

Namesto, da bi, če že nimam "pravega" dela, vsaj prebirala težke klasike, napisala knjigo ali kuhala obroke s petimi hodi, pravzaprav samo ždim. No, saj tudi berem. Ampak bolj za preživetje. To pomeni, da se skrivam v knjige, predvsem ljubezenske romane, ne glede na kvaliteto.

No, pa rišem/slikam tudi - novoletne voščilnice! Po naročilu, za dedka, ki jih bo tokrat kupil od mene in ne od kakšne druge dobrodelne družbe. Ups, sem se ravnokar proglasila za dobrodelno družbo?

Pa kuham tudi. Ampak bolj za preživetje. Nekaj malega pa tudi čaram, kot recimo tistole serotoninsko tortico zgoraj - recept zanjo lahko najdete v novi številki Dela in dom +. In tele tartufke spodaj v zimskem Prostočasniku. V obeh glossy revijah je na kupe prisrčnih toplih idej za čim lepše praznike, zimo in vse leto, ki prihaja. Že imate kakšne načrte z njim?

You Might Also Like

16 komentarji

  1. tole 'človek, ki malo dela, tudi malo naredi' mi je še kako znano. ko imam veliko dela, si vedno govorim 'o kako super bi bilo, da ne bi imela nič za delat in bi potem delala stvari, ki si jih želim delati'. potem pa ko pride ta čas, potem pa.. nič. še v luft ne gledam ;) sam bluzim.
    držim pesti. jaz si vedno rečem - ko bom našla tisto pravo, me bo tako zagrabilo in nikoli spustilo! ;)
    torta pa zgleda super!!

    OdgovoriIzbriši
  2. moram priznat, da me je tvoja srečna torta čez celo stran v DD+ kar malo hipnotizirala ... vidiš, tudi z malo dela se da dosežt velike učinke ;) sploh pa, ždenje je sestavni del življenja - nikar se ga ne brani.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kaj pa recepta za tiste, ki ne kupujejo glossy revij?

    OdgovoriIzbriši
  4. Sem že mislila, da nič več ne kuhaš:)
    Torta kar vabi, kroglice pa so ko nalašč za otroške roke. Jih z učenci pripravimo, nekaj zase, nekaj za vzgojiteljico, ki ni mogla na seminar Rade Kos, nekaj pa še za domov :)
    Uživaj v izdelovanju voščilnic, kaj veš, koliko naročil dobiš. In malce ne posebej delovnih dni takooooooooooooo paše. Izkoristi jih sebi v prid!

    OdgovoriIzbriši
  5. Tortica, kroglice! Oboje izgleda čudovito! Bo spet treba v trafiko ali pa do tašče :)

    p.s. Tudi jaz sem že pogrešala tvoje objave :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja res je Zulejka kar praviš tole v zvezi z količino dela. Mam čist podobno izkušnjo. Kak dan vržem skrbi čez ramo in poskušam uživat te trenutke ampak večinoma je pa tako, da sem zvečer, ko se ozrem nazaj malo nezadovoljna, ker nisem sfolgala vsega...
    Ampak dajmo se rajš pozitivno naravnat in zdaj ob koncu leta je ravno pravi čas za nove cilje, trdne obljube in podobno.
    Vidiš, vsi smo mal pogrešali tvoje objave, zato pridno kuhaj in piši še naprej, prooosim :).
    Teli tvoji današnji dobroti sta pa res prava teaserčka.

    OdgovoriIzbriši
  7. Oh, punce, kako ste prijazne!

    Ninalena, to je točno tako - še v luft ne gledam, sam bluzim. Why oh why? Upam, da imaš prav glede "zagrabilo in nikoli spustilo"...

    Valentina, me veseli, da si odločna za pozitivno naravnanost!

    Eva, Sabina in Cimetova - hvala!

    Nevah, če mi pošlješ svoj mail na zulejka.javersek(at)gmail.com, ti pošljem recepta, se mi pa ne zdi prav do tistih, ki revije kupijo, da bi ju objavila javno. Če še kdo ne mara ali ne more kupovati glossy revij, pa si želi teh receptov, mi prav tako lahko piše;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Kot prvo - super blog :)) (sem že večkrat pogledala nanj, komentirala pa, vsaj kakor se spomnim, še nisem :)).
    Tale tortica je tako mamljiva, da se bo zagotovo znašla na moji decembrski baking listi :)). Tudi jaz sem med tistimi, ki me je fotka v DD+ čist hipnotizirala ;).

    OdgovoriIzbriši
  9. O hvala lepa, Alja! Upam, da boš z rezultatom recepta zadovoljna:)

    OdgovoriIzbriši
  10. Torta je odlična! Je bila eden izmed glavnih razlogov, da sem kupila revijo.

    OdgovoriIzbriši
  11. Torta je odlična! Je bila eden izmed glavnih razlogov, da sem kupila revijo.

    OdgovoriIzbriši
  12. Zelo mi je všeč tvoj blog. To, kako pišeš in to, kar objavljaš! Vesela sem, da sem te našla. Vse dobro še naprej! :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Hej Maruša! Hvala lepa! Torej si jo tudi že spekla? Super super!

    Iva, pozdravljena! To je pa lepo slišat, res hvala!

    OdgovoriIzbriši
  14. Z največjim veseljem + še kdaj! :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Evo, končno (ja šele zdaj je uspelo) sem se "prikopala" do svojega DD. Krasno je, tortica in darila iz shrambe :). Čestitam! :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Hvala, Cimetova! No, pri darilih nisem najbolj zadovoljna s fotko, še toliko se je treba naučit...

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe