Lepe (kuharske) knjige

10:36


Da obožujem knjige, ni nobena skrivnost. Še posebej ljube pa so mi tiste, ki niso lepe le med platnicami... I don't judge a book by it's cover, je pa vseeno lepo, če je cover privlačen za oko in te že malce popelje v čudoviti svet, ki te čaka znotraj... Penguinove knjige pa so zame nekaj prav posebnega. Ko sem bila še pravi mladič, se poceni knjig ni dalo tako zlahka dobiti, antikvariatov pa tudi še ni bilo v mojem "okrožju". Zato sem bila čisto očarana nad Penguini, ki so stali 500 SIT, kar sem si lahko privoščila celo s svojo žepnino. Veliko pozneje sem se zaljubila v ličen paketek zbranih del Jane Austen, smetanasto bel in z akvareli Kazuko Nomoto na naslovnici, cena za šest knjig pa naravnost smešna (tako veselo smešna).


Moja nova ljubezen pa so Penguinove The Great Food Series, na katere je opozorila Lushlee. V seriji kuharskih knjig z najlepšimi naslovnicami je zbrano pisanje o hrani iz zadnjih 400 let. Mislim, da mora to biti pravi zaklad za vsakogar, ki se na kakršen koli način ukvarja s pisanjem o hrani. In/ali ima rad(a) lepe knjige.

Lepe naslovnice je narisala Coralie Bickford-Smith. Ki ima blazno kul ime. A ne?

You Might Also Like

8 komentarji

  1. Pri takšnih knjigah pa res ne veš, kaj bi prej: postavil na vidno poličko in vmes kaj prestavil, pokukal vanjo, preizkusil recept, jo gledal.... Ma, kar vse, a ne?!

    OdgovoriIzbriši
  2. Zulejka, kje pa kupuješ to serijo knjigic?

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisem še nobene kupila, žal, ko pa bom, bom verjetno zavila na Book Depository, stran, ki pošlja po EU in to brez poštnine. Npr.: http://www.bookdepository.co.uk/search?searchTerm=The+Elegant+Economist&search=search

    OdgovoriIzbriši
  4. Če naročiš pri MK pride hitro (definitivno bom).

    OdgovoriIzbriši
  5. Moja nova knjižna okritja:
    http://www.amazon.com/Plenty-Vibrant-Recipes-Londons-Ottolenghi/dp/1452101248
    http://www.amazon.com/Dolci-Italys-Sweets-Francine-Segan/dp/158479898X (ta je že na polici)

    OdgovoriIzbriši
  6. kolk so lepe knjige, takoj bom šla preverit kolk stanejo. vsebina je res najpomembnejša ampak lep dizajn in fotografije (sploh pri kuharskih knjigah) pa naredijo piko na i.

    OdgovoriIzbriši
  7. Penguinovi cukrčki bodo najverjetneje že naslednji teden v Konzorciju in v Domu Knjige v Kopru. Cca 9 eur na knjižico.

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe