Zimski zeleni smoothie

12:00


Nekam bi šla. Na Škotsko, na Irsko, na Japonsko, na Karibske otoke. Preselila bi se na deželo. Živela bi v res velikem mestu. Imela bi službo. Delala bi od doma. O svojem delu sploh ne bi razmišljala kot o službi. Ustvarjala bi. Prebrala bi vse klasike, kar se jih lahko spomnim. Ok, kaj naj izberem in kje naj sploh začnem? ;)

Recimo da je dobro začet z zelenim smoothiejem. Tudi pozimi. Če že ne za zajtrk, pa enkrat čez dan. Pogrešam smoothieje, ki jih dela moj oče - iz "plevela" in zeli, ki rastejo okoli hiše. Recimo kopriv. V smoothieju prav nič ne pečejo, neverjetno. Sicer jih najbrž tja nihče ne bi vtaknil, kajne?

No, okoli tele hiše (bloka) pač ne moreš nabirat kopriv (eni jim rečejo tudi kropive, zabavno, ne?). Lahko pa si nabaviš kup špinače! Za dobro mero zelenega pa še žlička ječmenove trave in žlička spiruline. Ah, zeleno ...

 

En predlog za zimski zeleni smoothie

dober šop špinače
kaki
kivi
mandarina
zrela banana
košček ingverja (recimo v velikosti lešnika)
1 ČŽ ječmenove trave
pol ČŽ spiruline
1 ČŽ medu
pol limone
pol litra vode
led (po želji)

Vse sestavine po potrebi lepo opereš ali olupiš, vržeš v mikser in pustiš, da naredi svoje. Moj kaki je bil že napol suh, zato je bil smoothie kar precej gost, pa v njem se je dalo videti oranžne koščke olupka. Z mehkim kakijem bi bilo še boljše! Najbrž pa je kul tudi s trdim kakijem.

You Might Also Like

8 komentarji

  1. Veš Zulejka, tkole se jaz pogovarjam včasih sama s sabo, da me slučajno kdo ne sliši. Ti si še mlada, ti se še lahko loviš in iščeš, se ne sliši prav nič hecno.
    Sem mislila da se bo to z leti uredilo, pa se mi zdi, da še manj vem kako in kaj kot prej :)
    No nekaj vem, čas je za bolj zeleno, očiščevalno hrano in čas je da se zresnim in začnem bolj redno hodit na yogo.
    Hvala ti za tale smoothie, zelena je moja najljubša barva, zato sem prepričana da mi bo šel še bolj v slast :).
    Aja, kje se pa kupita ječmenova trava in spirulina? Kalček?

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala, Valentina. Jaz upam, da bom z leti (čimprej!) vedela, kako in kaj - al pa da se bom vsaj naučila uživat v tem, da ne vem:) Mislim, da bi ju lahko kupila tudi v Kalčku, ja. Jaz sem spirulino mislim da v eni trgovinci na koseški tržnici, ječmenovo travo v v Bioveri na Rudniku. Če pa rada naročaš po netu, pa bo najlažje, da kar sem zaviješ http://www.planetbio.si/superhrana/alge-trave, imajo tudi razloženo, zakaj je to fajn;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala za zeleni namig!
    Držim pesti, da uspe kakšen pobeg in nove podvige!

    OdgovoriIzbriši
  4. JOJ kako se strinjam s prvim odstavkom!
    Saj ne, da bi bilo kaj narobe z ostalimi, ampak 1. je skoraj ctrl C iz moje glave :-)
    In seveda, kot vedno, lepe fotke

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala Sabina in Kumer! Zabavno je ugotovit, kako zelo podobno ljudje včasih razmišljamo. Zato mam tako rada bloge:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Tudi jaz bi takoj takoj nekam šla (na Sever) :)). In kako lepe fotografije si spet naredila :)). Res lepo. Ne dvomim v to, da je tale smoothie super. ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Hihihi, izjeme potrjujejo pravilo, al' kako pravijo ツ Če je vam Evropa skoraj mičkeno pretesna, je meni Slovenija prav super, takisto vsakodnevna rutina: v službo, pa domov,... ツツツ Ok, na momente me utesnjuje življenje v bloku, itaq da sanjam o svojem vrtičku in... domačem zelenem smutiju. Koprive bom najbrž znala pridelat, vse ostalo pa ツ Bomo videli.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvih 8 stavkov se velikokrat tudi meni podi po glavi ... :)!
      Smoothie izgleda super osvežujoč :).

      Izbriši

Preberi tudi

Subscribe