Sanje o reciklirani dnevni sobi

22:09




Nekoč bom imela dnevno sobo. Mogoče sploh ne v tako daljni prihodnosti. In v njej bo večina stvari recikliranih. Dnevna soba se mi zdi idealen prostor za reciklirano pohištvo, ki me vedno bolj navdušuje. Odrasla sem v hiši, kjer je bila večina pohištva podedovanega, pobranega s kosovnih odpadov in enostavno "restavriranega" (nekaj kosov sem obnovila tudi sama), ali narejenega doma - na "sveže", še pogosteje pa je šlo za reciklažo. Upam, da sem kaj teh pohištvenih sposobnosti podedovala:)   

V teh časih se mi vse bolj zdi, da je reciklaža (tudi "upcycling") the way to go. Pravzaprav ne glede na budget.

Najprej me je med brskanjem ( ... hm, kje že? mogoče pri Marthi Stewart?) navdušila klubska mizica iz palet, potem pa sem videla, da se da iz palet narediti še marsikaj drugega - na primer krasne kavče.

Na recikliran kavč pa sodijo reciklirane blazine, ne? Blazine iz starih t-shirtov ali puloverjev so tako luštkane, da bi jih človek kar božal. Res ne vem, zakaj nisem še nobene naredila! Upam, da jih je res tako enostavno narediti, kot pravijo tutoriali:)

Moj oče, ki je prav tako reciklažni navdušenec, uporablja jutine vreče od kavnih zrn kot slikarsko platno. Iz njih pa se da narediti še marsikaj, recimo spet blazine ali zavese.



Navdušena sem nad vazami iz konzerv. Najdeš jih po raznih blogih, na straneh načrtovalk porok, ter celo v zelo fensi, debelih in sijočih revijah (angleški Elle Decoration, moji najljubši, recimo). Vem, da se jih da polepšati na tisoč in en način, ampak včasih so lepe tudi kar take, kot so. In funky šopki v njih!

Pri nekih znancih sem zadnjič videla živo zeleno pobarvano gajbico, ki je postala luštna shramba za copate. Takele bolj močne gajbice (se tudi pri nas dobijo?) pa so lahko knjižne police. Poleg vsega pa še čipkasta luč in viseče vaze iz žarnic ...



No, če bi vse to zbasala v isto dnevno sobo, bi bilo najbrž pretirano in bolj podobno bunkerju kreativnih osnovnošolcev, ampak nekaj od tega pa bo gotovo šlo.  Najbolj se navdušujem nad kavči iz palet, no, vaze pa so itak vedno dostopne (pa še prav nič dela ni z njimi:)).


Pa vi, ste si že kdaj izreciklirali kaj za dom?


P.S.: Vse slikice so s pinteresta.

Nekaj super tutorialov bom prilepila kar sem, da ne pozabim in da morda navdušim še koga izmed vas:) jaz potrebujem samo še ... dnevno sobo:D

kavč iz palet
kavč iz palet 2
blazina iz t-shirta (in srajce!)
no, za klubsko mizico pa niti ne rabiš tutoriala:)
cel nabor stvari, ki jih lahko narediš iz palet!

You Might Also Like

6 komentarji

  1. Luštni navdihi! Veliko užitkov pri pomladanskih prenovah, pa četudi tistih drobnih. Vse se začne s prvim korakom. Tudi sama prenavljam in obnavljam zaenkrat same drobnarije, kot so ločki za roče, vazice, kozarčki za čaje, svečniki, kakšna blazina... Jaaaaaa, le naredi si jo!!! Res je mehkejša in zelooooooooooooo vredna!
    Pozdravček!

    OdgovoriIzbriši
  2. Luštni navdihi! Veliko užitkov pri pomladanskih prenovah, pa četudi tistih drobnih. Vse se začne s prvim korakom. Tudi sama prenavljam in obnavljam zaenkrat same drobnarije, kot so ločki za roče, vazice, kozarčki za čaje, svečniki, kakšna blazina... Jaaaaaa, le naredi si jo!!! Res je mehkejša in zelooooooooooooo vredna!
    Pozdravček!

    OdgovoriIzbriši
  3. oo, tale ideja z žarnicami mi je noro simpatična!

    OdgovoriIzbriši
  4. Super, malo kreativnosti, fantazije in pridne roke, pa lahko nastanejo čudovite in uporabne stvari...

    OdgovoriIzbriši
  5. super, sem vesela še ene navdušenke nad eco chicom. Midva imava skor celo stanovanje zreciklirano, sam tv je kupljen:D

    lp

    OdgovoriIzbriši
  6. Punce, me veseli, da vam je všeč! In upam, da v inspiracijo!:) Čestitke, Arnela!

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe