Smoothie za hudo zimo

08:00

Smoothie s suhim sadjem.

Mraz je hud, ampak tegale imam veliko raje kot tistega meglenega, ki se zavleče v vsako poro. Mi je pa hudo za tistega scufanega goloba, ki se je danes skrival na najinem balkonu. In za vse tiste, ki nimajo toplih radiatorjev in dek in toplih ljudi, h katerim se lahko stisneš.

Ok, smoothie.

T. ni ljubitelj ingverja, a mu je bil tale sokec všeč. Razen ingverja so tudi suhe slive kar dobro zakamuflirane, če jih slučajno kdo ne mara ... :)


Namočene goji jagode.



Smoothie s suhim sadjem

pest nežveplanih suhih sliv brez koščic
pest goji jagod
banana
košček olupljenega ingverja (za en lešnik, recimo)
sok pol limone
3 dcl konopljinega/mandljevega mleka
žlička medu (po želji)

Suhe slive in goji jagode za nekaj ur/čez noč namočiš v malo vode. Vse sestavine (z vodo od namakanja vred) zmiksaš v  smoothie. Če se vse dobre stvari ne bodo steple med sabo, bo v tem smoothieju vse tole: železo, antioksidanti, C vitamin, omega 3in omega 6 maščobne kisline, kalij, kalcij in en kup antivirusnih zadev:)

You Might Also Like

6 komentarji

  1. Tole je najbrž super za pogret telo. vse sestavine poznam, razen konopljino mleko???
    Bom poskusila kar z navadnim ali pa sojinim recimo. Misliš da bo?
    In ja, tudi jaz se v teh dneh, ko se stiskamo doma in grejemo pogosto spomnim na tiste ki tega ne morejo. če nič drugega vsaj pridno nosim na Karitas. Deke, tople obleke...jaz nesem precej stvari za otroke, tudi igrač so zelo veseli. Vem pa da zelo manjka moških čevljev. Tako da če kdo ima kake, ki jih ne potrebuje, veste kam z njimi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Njami, zveni in izgleda okusno! In zeloooo zanimiva kombinacija!
    p.s. A konopljino mleka pripravljaš sama?

    OdgovoriIzbriši
  3. Valentina, hvala da si spomnila na to. Moški zgleda ponosijo čevlje do konca:) mislim, da bo ok z navadnim mlekom (čeprav mogoče še raje sojinim ... ali mandljevim, ki ga lahko narediš po spodaj opisanem postopku).

    Sabina, konopljino mleko delam sama in to po najbolj enostavnem postopku (kot tudi oreščkasta mleka - tj. mandljevo, lešnikovo): namočim semena čez noč, zmiksam s trikratno količino vode (ali več) in precedim. Je treba hitro porabit (pa pred uporabo premešat/pretrest), zato naredim po malo naenkrat.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zulejka, hvalaaaaaaaaaaaa! Že namakam...
      Snežni pozdravček!

      Izbriši
  4. kako je z golobom? tako vprašam, ker našo trenutno hranimo:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hihi, mislim, da se je preselil v tople kraje, revček (upam, vsaj):) pridni, da hranite!

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe