Veganska malica: the sendvič z dimljenim tofujem

13:37

Veganska malica.

Pravijo, da je zdravo imeti pet obrokov dnevno. Ko sem začela o tem malce razmišljati, sem se zavedla, da v resnici ne jem le trikrat dnevno (kot bi še pred kratkim zatrdila), ampak tudi kaj vmes - in da je to "vmes" pogosto precej trapasto grizljanje, ko bi bila lahko pametna in zdrava malica. Sedaj delam na "reflektiranih" malicah:)

Tako bom danes z vami delila predlog za malico. Temu pač ne moreš ravno reči recept, a ne? Človek včasih potrebuje kakšen majhen kazalec (kažiprst!), da vidi nekaj sila preprostega, česar se sam ne bi spomnil. Pa vi, malicate, in kaj?

V tem sendviču uporabljam kvasove kosmiče. Mogoče jih že vsi poznate, jaz pa sem jih šele sedaj prvič kupila. Sicer sem že uporabljala biotopov pivski kvas, ampak to je nekaj povsem drugega! Kvasovi kosmiči imajo veliko veliko boljši okus, nekako oreščkasto-parmezanast (tudi te lahko uporabite kot nadomestek za parmezan). Kupila sem jih v Jablani (BTC Tržnica), kjer mi je prodajalka zatrdila, da sploh ne je več solate brez kvasovih kosmičev. Mislim, da jo začenjam razumet:)

Popečeni dimljeni tofu, gorčica, solata in čebula.

Njami kvasovi kosmiči.
 

Veganski sendvič z dimljenim tofujem

(za eno osebo)
kos domačega polnozrnatega / pirinega kruha
50 g dimljenega tofuja (meni sta všeč granovita in tajfun)
gorčica
solatni list
nekaj rezinic čebule
malo oljčnega olja
nekaj ščepcev kvasovih kosmičev
sol

Dimljeni tofu narežeš na (3) rezine, popečeš na olivnem olju in po okusu soliš. 

Kos kruha namažeš z gorčico in obložiš s solato, čebulo in popečenim tofujem.

Na koncu potreseš s kvasovimi kosmiči.

Seveda pa lahko narediš tudi "zaprti sendvič", pač v žemljici ali štručki, kar je najbrž bolj praktično, če misliš svojo vegansko malico odnesti s sabo. Na mini piknik v park, na primer.


Sendvič z dimljenim tofujem.

Mimogrede, nono od ene moje sošolke iz gimnazije je menda vedno pravil, da lahko na kresno noč (nocoj?) govoriš z živalmi. Upam, da bom srečala kakšno zgovorno:)

You Might Also Like

4 komentarji

  1. Super ideja, in okusna. Teli kvasovi kosmiči se slišijo super, sam najti jih še moram. Pirin kruh moram tudi enkrat speči. Namesto gorčice pa je lahko v eni različici tahini - sezamova pasta. ^v^

    OdgovoriIzbriši
  2. Upam, da si srečala kakšno živalco!!!
    Ja,kvasni kosmiči se res ne morejo kosati z okusom pivskega kvasa:)In tole s tofujem je res krasen namig. Sama si največkrat za malico privoščim kaj sadnega in kaj čokoladnega... Če bi me pa kdo razvajal...

    OdgovoriIzbriši
  3. Res, res izgleda yummy! :) Se strinjam, kvasovi kosmiči so super, jaz jih uporabim na solati s kančkom bučnega olja, božansko :)!

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe