PITA Z MALINAMI

16:08

Moje življenje se je spet obrnilo na glavo, na dober način. Ampak. Bom še malo skrivnostna. (In preden me kdo vpraša: ne, nisem noseča:)). Imam pa manj časa za blog. Še vedno pa dovolj za peko! Tako da končno delim z vami pito, ki me spominja na Grožnjan, čeprav je nastala daleč od tega očarljivega mesta, kjer imata med drugim galerijo moja starša (pojdite kaj na obisk, če boste v Istri ali na Primorskem).
V Grožnjanu je namreč najlepši bar ever, Kaya bar. Ni pa samo lep in na čudoviti lokaciji, ampak imajo v njem tudi noro dobre sladice, sveže sokove, smoothieje in celo odličen kapučino s sojinim mlekom. Tam sem lani jedla najbolj elegantno pito, s čisto tankim testom, mandljevo pasto in svežimi malinami.

Šele po enem letu se mi je ponudila priložnost, da jo poskusim poustvariti. Z rezultatom smo bili precej zadovoljni, vendar vam iskreno priznam, da se mi je v Kaya baru zdela za pičico boljša. Morda pa je bilo to zaradi očarljive grožnjanske atmosfere, prijetne sence in kapučina s sojinim mlekom ... Vsekakor je vredno poskusiti, če nimate Kaja bara ravno za vogalom. ;)

Pita z malinami

Za testo sem uporabila recept za Easy No-roll Pie Crust iz knjige Joy the Baker, ki ga lahko najdete tudi tukaj. Za vegansko verzijo lahko uporabite ta recept za pate brise, pri čemer kot maščobo uporabite le kokosovo maslo.

eno testo za pito (glej zgoraj)
120 g mandljev
2-3 zvrhane JŽ medu (ali agavinega/riževega/javorjevega sirupa)
malo vode, po potrebi
300 g svežih malin
lističi melise ali mete, za okrasitev
stepena sladka (oz. sojina) smetana z malo vanilijevega sladkorja, ob postrežbi

Mandlje zmelješ in zmešaš s tekočim sladilom po izbiri. Če je masa presuha oz. pregosta, da bi se jo dalo razmazati, dodaš malo mlačne vode in dobro premešaš.

Mandljevo pasto enakomerno razmažeš na pečeno in ohlajeno pitino dno. Na to naložiš maline in dekoriraš z metinimi ali melisinimi listki.

Postrežeš s stepeno smetano po izbiri.
****** Končno razglasitev obdarjenke iz prejšnje mini nagradne igre: Jana iz Small Bits of Loveliness, piši mi, da ti lahko pošljem darilo!;)




You Might Also Like

7 komentarji

  1. Pismo ste vsi navalili na maline, jaz pa jih nimam na dosegu roke. Super pita in zelo lepe fotke. Se vidi, da fotografija v naravi, v fotko vtisne življenje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sem te pogrešala!
    Hvala za še en čudovit namig!
    Jana,tebi pa čestitke!!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmmm, namesto malin bo poskusila z marelicami. Se pravi amesto bio masla in kokosovega olja uporam le kokosovo maslo?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oj jaz vedno zamesam kokosovo maslo in olje:) lahko uporabis samo kokosovo olje,seve al pa Alsan oz.kako drugo dobro veg.margarino. Upam da uspe!

      Izbriši
  4. Čestitke za ta recept. Res je odličen, edino moram še dodelat testo, da se ne bo preveč drobilo.
    Hvala! Tina

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe