Tradicionalni jesenski wish list ali recept za popolno jesen

12:42

Ker je sezname delati zabavno. In ker je prehitro tema, da bi lahko solidno pofotkala hrano, ki jo že tako bolj redko pripravim. Se bom poboljšala, obljubim. Nenazadnje prihaja december. In da boste vedeli, da sem še vedno material girl (ali z lepšo besedo, estetka).

Ha, sploh nimam tradicionalnega jesenskega wish lista, se pa bolje sliši. Še bolje pa zgleda. Tko da, če mi hoče kdo slučajno poslati darilo, ni treba, da so glih rože. Bom zadovoljna tudi s spodnjimi malenkostmi.

Odejica.


Jeseni rabiš odejico. Po možnosti Kantha odejico. Če bi imela katero koli od teh, sploh ne bi šla iz hiše. Ne samo, da so najčudovitejše, tudi kar je za njimi, je občudovanja vredno. Hand and Cloth je podjetje, ki ženskam Bangladeša omogoča dostojno delo, preko tega pa njihovim otrokom šolanje. Narejene so ročno, iz sarijev, po stoletja stari tradiciji . Tu se združita socialna in etična odgovornost, tradicija, ročno delo in brezčasna lepota. Kaj več si sploh ne bi mogla želeti.



Green gate. Vse!


Ne vem, katerega od teh danskih krožnikov ne bi. A lahko zraven dobim še tole poličko, prosim?;)



Anthropologie - Hidden Hollow krožnički.


Kaj je treba povedati o Anthropologie? Se lahko preselim tja?


Kusmi čaj.


Še ena stvar, ki je ni pri nas, kolikor vem. Tale čaj ima najbolj očarljive škatle ever. In nekako ne dvomim, da je vsebina prav tako krasna (čeprav je res, da se da dobiti odličen čaj tudi pri nas, pred kratkim sem izvedela za internetno čajnico, ki me zelo veseli, kje bi dobila tako lepe škatle pa ne vem. Če gre kdo v Francijo in bi bil kurir, se priporočam:))


Polonina Indijanka.


Počutim se indijansko, kdo bi vedel, zakaj, in Polonine šalčke so mi vedno všeč (tudi, če ni gor takih seksi melanholičnih Indijank). 



Nigel Slater.


No, njegove knjige. Recimo tale. Ali tale. Ali tale.



Iz tega seznama najbrž lahko razberete, da bi jesen rada preživela pod pravljično odejo, listala kuharske knjige in pila dober čaj iz očarljive škatle v witty skodelici. Poleg bi na desertnem krožničku počival kakšen od doma narejenih keksov ...

Kaj si pa vi želite to jesen? Kaj sploh mislite o seznamih želja, vam gredo na živce?


You Might Also Like

10 komentarji

  1. skromna pa nisi, skromna:D krasen seznam! želim si en pobeg na pesek, pa da ni vlage, pa da ni prevroče, pa da je fina hrana, lahko tudi piha, pa da je vse to dolgo mesec, dva...
    wish lists ohranjajo mentalno higijeno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Matilda. Seveda sem znana po svoji skromnosti... :) Se strinjam, da so wish lists nujni za mentalno zdravje!

      Izbriši
  2. Res čudovit seznam! Kaj bi človek brez želja?
    Tudi sama jih imam doooolg seznam... a če se nekaj želja uresniči in se zgodi par čarobnih trenutkov vmes, pa sladki piškoti s čajem ali kakšno zanimivo kavo... knjigo.... za ven pa še kakšen nov šal, kapa in najtoplejše rokavičke (letos tuhtam, da bi se obdarila s pleteninami Ksenije Braga)...
    Stiskam pesti, da Božiček ne gre mimo vaše hiše!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Sabina! Želje nas lahko tudi ženejo naprej - mogoče ne do razsvetljenja, ampak mogoče pa še ni čas za to;) zanimiv okus imaš in super, da podpiraš slo. ustvarjalce!

      Izbriši
  3. Seznama oz. wish lista pa res še nisem nikoli naredil. Eno so želje, drugo pa realnost-finance. Mi je pa všeč tvoj seznam.

    OdgovoriIzbriši
  4. haha, od green gate-a - vse! ja, pr njih se omejit na en izdelek je praktično nemogoče. je pa tisti talarček z ježem in miško nadluškan! za zaljubit se.
    matildina izjava o mentalni higijeni tudi njabrž drži. če nimaš tolk wish listov, da se ti ta higijena začenja podirat ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Sama imam sezname kar v glavi in jih sproti opuščam (določene reči) in updejtam. :) Ko si izpostavila Kusmi tea ... tole bi ti bilo morda tudi všeč: http://www.higherlivingherbs.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. kusmi caj prodajajo v duty free prodajalnah na letaliscu ljubljana. velike skatlice in miniaturne.

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisi ti ni loše odabrala, sve mi se sviđa. Jako.

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe