Precej neglamurozna objava: Kaj imam v torbici

12:11


Ne vem zakaj, ampak vedno uživam, ko berem/gledam objave o tem, kaj ima kdo v torbici. To je nekaj, kar imamo globoko vgrajeno že od otroštva, Lila namreč vedno obrne mojo torbico naokrog. In malo starejše punčke imajo malo bolj prefinjene strategije, tako mi je kolega zadnjič pravil, kako je njegova nečakinja taktično prinesla svojo torbico pokazat njegovi prijateljici, da bi potem ta pokazala njej vsebino svoje. Ziher je to kaj iz nabiralniškega časa, kaj pravite? ("Lej, jaz imam pa lilijino korenino in oleandrove cvetove." "Oleander ni za jest! Takoj ga vrzi! Kaj pa je to, polžja hišica?" "Ja, to imam za otroke ...")

No, moja torbica je za blogersko precej neglamurozna. Nenazadnje nisem modna blogerka (čeprav razmišljam o ne-modnem blogu za ne-modne ljudi, z objavami v stilu: kaj sem oblekla zadnjič za v hosto; vas razganja od radovednosti, kajne?). Kar se tiče same torbice, je tako stara in zdelana, da je nisem tlačila na sliko. Zbiram pogum, da jo naročim pri Lenn. No, kaj je torej v moji super šik torbici?

Toaletka. Toaletko sem naročila pri bolgerski kolegici Aniti, ki je pri svojem modnem ustvarjanju okoljsko ozaveščena kot malo kdo. Sešita je iz vintage blaga, ravno prav velika in vesela zame. V njej shranjujem ličila, ogledalo, parfum in še kakšne malenkosti.

Svinčnik za obrvi Zuii Organics* v barvi kokosa. Pri eni najljubših blogerk sem prebrala, kako velik vpliv na videz imajo urejene obrvi. Od takrat se potrudim, da jih malo pobarvam. Tale svinčnik je perfektne barve za moje relativno svetle in redke obrvi. Kozmetika Zuii prihaja iz Avstralije in je rastlinskega izvora, sestavljena iz mineralov, eteričnih olj, je brez parabenov in ostalih slabih stvari, in ni testirana na živalih, kar je zame zelo pomembno. Kupite ga lahko v tej trgovini.

Ogledalce. Dolgo sem bila brez ogledalca, saj ne vem zakaj, morda se mi je zdelo narcisistično? No, tole ogledalce sem dobila za poslovilno božično darilce od svoje sodelavke-šefice, ki ga je prinesla iz Indije. To je bilo že pred štirimi leti! Še vedno ga imam rada in se sama sebi ne zdim (pretirano) narcisistična.

Razkužilo za roke. V upanju, da nas ne bodo napadli virusi. No, vseeno so nas. In nas kar precej zdelali. Ja, tudi na tem čistem zraku se najdejo.

Ključi. Itak. S tem, da nimam ključa od vhodnih vrat sedanjega domovanja, ampak le od zadnjih vrat. Go figure. Obesek na mojih ključih je še iz gimnazijskih časov, ko se je nekemu kolegu zdelo kul, da mi podari odpirač za steklenice in mi ga tudi natakne na ključe. Tako sem vedno lahko odpirala steklenice. (Prosim, ne si zdaj ustvarit čisto napačne slike o Zulejki v gimnaziijskih časih...).

Kremica za roke L'Occitane. Najbolj bogata kremica.

Beležka. Ta beležka je pa res že zelo zelo stara. V njej so morda še trije nepopisani listki. Je pa zanimivo pogledat svoje stare ideje in zapiske iz drugih obdobij življenja. Eno beležko imam tako dolgo, ker nimam samo ene. No, zdaj res potrebujemo novo, in sem prav vesela!;)

Denarnica Oilily. Tudi ta denarnica je že dolgo z mano. Kaj naj rečem, ne podpiram brezglavega potrošništva. Dolgo sem si jo želela, pa se mi je zdela draga, potem pa mi jo je sestra kupila za eno darilo. In še zdaj jo imam rada, ker je lepa in dovolj velika.

Random kos otroških oblačil. Tule je Lilina kapa. 

Telefon Samsung. Kupila sme ga na podlagi tega, kako dobro prenaša padce na tla. Še vedno mi je malo žal, da ga nisem raje izbrala na podlagi dobrega fotoaparata. Ampak če bi ga, bi mi bilo ziher že tudi žal.

Random kos nakita. Ki sem ga snela za dobrobit otrok. To je ogrlica, stara najmanj 20 let, ki jo je naredil družinski prijatelj in jo je zelo dolgo nosila moja mama, potem pa je nekako pristala pri meni in je moja najljubša že kar nekaj časa. Z vsem paše!

Weleda balzam za ustnice. Klasični balzami za ustnice vsebujejo sestavino, ki ustnice suši! Si lahko mislite, kakšen paradoks je to? Ni čudno, da si je treba z navadnim labelom 36 x dnevno namazati ustnice. Weledin balzam je čisto drugačen. Uporabim ga enkrat, dvakrat dnevno in je čisto dovolj. Lepo diši in pusti prijeten občutek na ustnicah. Pa brez skrbi ga posodim tudi Lili.

Šminka in bleščilo Zuii*. To je najlepše dišeča šminka, kar sem jih kdaj imela! Diši po vrtnicah, ne umetno in vsilijivo, ampak prav tako, kot posušeni listki vrtnic, ki sem jih lani sama posušila. Lepe barve je, in gladko se namaže, ne dam pa ji vseh točk za obstojnost. Dobi pa bonus točke za to, da je cruelty free! Bleščilo pa je v resnici Lilino, Samo toliko, da veste. 

Rdečilo za lica Alverde. Rdečilo je eno iz nabora ličil, ki sem ga začela uporabljati zelo pozno. Zanj (no, najbrž ni bilo prav alverde, ampak kaj bolj prestižnega) me je navdušila sodelavka N., ki je prišla iz Zagreba v Ljubljano in je bila čisto šokirana nad neurejenostjo Slovenk (tudi mojo, najbrž). Ko sem brala o lepotilnih navadah glamuroznih mamic na strani Glow je bilo rdečilo - poleg bleščila/balzama za ustnice najbolj pogosto omenjeno kot nepogrešljivo. Ja, to je instant zdravje. Ni se treba ščipat v lica.

Parfum v kremi L'Occitane The vert. Če hočeš parfum nositi s seboj, je parfum v kremi bolj pametna izbira od stekleničke. Po resnici povedano ne vem, zakaj imam ta parfum, saj nisem oboževalka parfumov z vonjem zelenega čaja. Sploh, ker imam že itak Karmo s sabo.

Parfum Lush Karma. S tem parfumom v sticku me je presenetil Tadej in je trenutno moj najljubši. Diši bogato, toplo, čutno in eksotično. Kar mi ni najbolj všeč je to, kako se maže - zelo na debelo in za sabo pušča oranžno sled. Mogoče pa ga ne znam najbolje uporabiti?


*Ta objava je nastala v sodelovanju s podjetjem BIS d.o.o., ki ima v lasti trgovino E-kozmetika

You Might Also Like

2 komentarji

  1. Hi, hi, tudi takšna objava se prileže! Najprej sem si zopet zaželela Lenn torbico, s katero sem se dolgo spogledovala, potem pa dobila za rojstni dan 'nesanjsko', a vendar, od najražjih. Z Alenkino se enkrat obdarim sama. Sem ugotovila, da imajo prav takšnega mucko, belo, mešanih oči, kot mi, le da je naš fantek :).
    Vsebina pa... vsaka reč nosi svojo zgodbo... Tako je prav! Kaj imata tvoja torba in moja skupnega? Vsakega po nekaj, ampak povsem enako mazilo, ki si ga s hčerko včasih podajava in kremo za roke. Uživaj v vojnu T-jevega parfuma in bodi kar se da lepo!!!! Upam, da so virusi že na poti proti Avstriji :)

    OdgovoriIzbriši
  2. V primerjavi z vsebino moje torbice, je tale objava zelo glamurozna. :)

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe