Roza kredenca: da ali ne?

10:41

Živo roza kredenca s Pinteresta.
Soooo ... Dolgo vam nisem nič povedala o updateih v moji Uglašeni Razmetani kuhinji. Ja, ravno zato, ker mi je ne uspe dovolj pospravit, da bi jo lahko slikala;) Vas zanima? Mene vedno zanimajo taki blogerski updatei. Pravzaprav zalezujem house-toure, čisto sem obsedena z Apartment Therapy, recimo.
Koralna kredenca iz Jungalowa.
Okej, in zdajle sem pred eno dilemo. Že odkar imam svojo kuhinjo ali pa še prej, sem si želela tako starinsko kredenco. Nameravala sem jo pobarvati belo ali v kakšno lepo pastelno barvo, in potem sem zagledala tole. Roza! Kupljeno! Nasploh je vse na Jungalowu perfektno. Potem sem videla še tole. Enkrat sem že poslala Tadeja, s sposojenim avtom in prikolico, v Grosuplje ali kam, skratka nekam 200 km stran, po eno kredenco, za katero se je izkazalo, da je iz iverke ... Ne hvala! Nič čudnega, da ni bil najbolj navdušen, ko sem mu pred nekaj dnevi rekla, da sem našla krasno kredenco v Kranju.
Moja kredenca iz Kranja;)
Čisto svetlo roza kredenca s Pinteresta.
Odkar vem, da rabim kredenco, redno čekiram Bolho. Enkrat sem naletela na eno lepo, sicer novo, a res lepo masivno kredenco, narejeno na Nizozemskem, z ugodno ceno, ampak je oglas izginil, še preden sem uspela kontaktirati prodajalca. Nič čudnega. Prejšnji teden me je spet prijel ta "itch", nuja, da res rabimo kredenco, kamor bomo pospravili vse, kar zdaj ustvarja vizualni kaos (samo vizualni seveda ... potem bo skozi kredenco izginil do Narnije, seveda). In sem našla eno precej lepo, a me ni čisto prepričala ... Potem pa izberem razvrstitev od najcenejših oglasov proti dražjim ... In tam je bila, najlepša kredenca ever, za neverjetnih 55 evrov. Na koncu sem morala ponudbo zvišati na celih 120 evrov, ampak se mi zdi, da sem resnično dobro prišla skozi;)
Starinsko roza kredenca s Pinteresta.
Potem sem si morala le še sposoditi avto in prepričati Tadeja, naj jo gre iskat ...

In zdaj je tu, vsaj tako lepa kot na slikah v oglasu, in nisem več prepričana, da bi jo rada pobarvala v roza. Seveda me Lila nagovarja, naj bo roza, Tadeju pa ideja sploh ni všeč. Kaj mislite vi, pobarvati ali ne pobarvati? Imate kredenco (in kaj shranjujete v njej?)? In še to, katere barve za pohištvo priporočate? Z Jubinom nisem zadovoljna sploh ...



You Might Also Like

13 komentarji

  1. Predlagam dekorativne barve Annie Sloan Chalk Paint®. Dobite jih v Farbareli http://on.fb.me/1lRhoWn.

    OdgovoriIzbriši
  2. Na tujih blogih tudi sama pasem oči na kredencah, a žal zaenkrat nimamo prostora... Tale "iz Kranja" je res odlično ohranjena! Bravo za ulov! :) Predlagam belo, morda rustikalen videz z belo in pobrušeni robovi, močno roza ne, puder roza pa ja!

    OdgovoriIzbriši
  3. Poštrihaj, valda.
    Na svetlo roza.
    Pazi pa, da te ne bodo nategnili z nekimi akrilnimi barvami, ki ti jih namešajo.
    Ne rata. Moja nočna omarca je zdržala 2 tedna. Predlagam, da čez vržeš en mat lak. Potem pa pokaži, da vidimo. =)

    OdgovoriIzbriši
  4. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hm, jaz je pa ne bi. Prav taka, kot mora biti.

    OdgovoriIzbriši
  6. Veš kaj, nabavi še eno, pa eno pobarvaj roza, eno pa ne. Tale je tako lepa v svoji barvi. Pa tudi v roza bi bila zanimiva..hm,težko je tole.

    OdgovoriIzbriši
  7. Tudi jaz je nebi pobarbala. Je takooo lepa, naravna.

    OdgovoriIzbriši
  8. Lepa. Lepa. Moj dragi se jezi že par let, odkar sem navlekla eno starinsko mizi in manjšo vitrino v stanovanje. Pa ju še vedno imamo. Pa ja... pobarvaj. Sledi navdihu! Pa naj bo roza, bela... ne moreš zgrešit.
    Žarke sončka na Koroško...

    OdgovoriIzbriši
  9. Pobarvaj. Nujno! :) mislim, da si to že dolgo potihem želiš, tako da le pogumno! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Če imaš ostalo belo - črno - natur, bo ful lep pasala notri.
    Pri moji stari mami so imeli včasih tako turkizno.
    Pa zelo veliko razglednic zataknjenih za šipo. Takrat me ni tako impresionirala.

    Šparam pa tudi jaz en star masiven "kosm" od stare mame na podstrešju, da končno postavimo to presneto bajto in dobi svoj prostor na hodniku. Komaj čakam.

    OdgovoriIzbriši
  11. Uj, kakšna dilema... Si opazila, da so roza kredence bolj preproste kot tista s Kranja? Pusti tako, kakršna je, ker boš po nesreči zabrisala lepe podrobnosti lesenega okrasja.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja, pobarvaj na umazano roza. Saj je lepa tudi naravna, ampak roza bo dala eno posebno novo dimenzijo. Tak pridih modernosti. Pred leti sem videla nekaj podobnega v svetlo modri in mi je bilo totalno všeč. Čeprav nisem ljubiteljica ne starinskega pohištva, kaj šele pastelnih barv.

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe