Round-up: Jesen je za buče!

12:13

Razmišljam o temah za svojo prvo delavnico, ki bo v oktobru (treeeema!). In seveda so mi prišle na misel buče, saj je ni stvari, ki bi bolje povzela jesen, kot buče: oranžna, sladka, kremasta, zrela in pripravljena na zimo. Moje najljubše so provansalske muškatne (letos mi sploh niso uspele, tako da če jih ima kdo viška, se priporočam) in hokkaido buče (tudi te so precej manjše kot lani). Trenutno me navdušuje najbolj preprost recept z bučami: v pečici popečene rezine hokkaido buče. Moja Falotka se jih ne more najest:)

Sicer pa še vedno obožujem tale bučni kolaček: Bučni kolač z ingverjem.

Buče lahko vtakneš tudi v curry:

Ali iz njih skuhaš juho. Jaz naredim včasih provansalsko, včasih pa japonsko, ki je moja najljubša (za slednjo najdeš recept v moji knjigi).    


Naredila sem tudi bučno pito po receptu Angele Liddon, in bila je čudovita.

Če pa smo pri bučnih pitah ... Poznate Granta Achatza? Mislim, da sem zaljubljena vanj, po zaslugi Netflixove serije Chef's Table. (Ne povedat Tadeju). No, takole si on predstavlja bučno pito: Alinea Pumkin Pie. Mind: blown.

Kater pa je vaš najljubši recept z bučami? Delite ga spodaj!

You Might Also Like

4 komentarji

  1. Jesen imam najraje zaradi buč in kostanja.
    Obožujem 'tvojo' recept in vse, samo, da je notri hokaido... Saj ne vem, zakaj zveni tako japonsko :)
    Sončkasto jesen želim.

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovite fotografije in izvirni recepti. MOja najljubša jed iz buč je tale: recepta si nisem sama spomnila, tega ne znam, ampak tale juhica ni za šleve in mi je še vedno najboljša http://irena-se-gre-zivljenje.blogspot.nl/2013/10/na-pomoc-se-en-recept-za-bucno-juho.html

    OdgovoriIzbriši
  3. Tale Grantova bučna pita je prava perverzija, kaj vse se ti mora dogajati v glavi, da se spomniš česa takega, super! Bučne juhe nikoli ne kuham, to pa zato, ker vedno ko se jo namenim kuhati, pristanem pri bučnem curryu s kozicami. :) Na Kokosovem olju popražim rdečo curry pasto, dodam malo kurkume in marezanega svežega ingverja, potem pa dodam na kose narezano bučo (hokaidko ali maslenko, malo zalijem z vodo in pražim do mehkega. Zalijem s kokosovim mlekom, ob koncu kuhanja noter fliknem še kozice. Ena izmed mojih najlju

    OdgovoriIzbriši
  4. ... najljubših jesenskih jedi na žlico. :)

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe