Priboljški v petek

14:02

Ko sem začela blogati, me je gnala želja po izražanju ustvarjalnosti, še posebej zabavno pa je postalo, ko sem začela dobivati feedback, občutek skupnosti je res fantastičen. Vedno si želim, da bi pisala bolj pogosto, pa ni da mi manjka idej, ampak čas enostavno zbeži mimo mene! Kako se dogaja vam? Kako pogosto pišete blog? Planirate objave ali se prepuščate navdihu?

Petek je na prenekaterem blogu dan za objavo zbirke finih stvari z interneta. Meni so take objave zelo všeč, vedno najdem kaj inspirativnega, in si želim, da bi jih sama redno producirala. Upajmo, da se bodo stvari poklopile. Za začetek pa poglejmo tale teden v internetnih biserih.

Tale intervju z Rebecco Solnit, filozofinjo, ki je skovala besedo Mansplaining, v Elle. Ne vem, kdaj je Elle postala tako kritična in feministična, vsekakor mi je zelo všeč.

Zapis o LPP-ju. Strašno smešno, ne vem, zakaj se meni na troli niso dogajale take stvari? Mogoče pa samo nisem znala prav poslušati ...

Tale recept. Sicer ne vem, kje bi dobila veganski kremni sir, ampak se bom že znašla.

Knjiga o ne-stiliranju doma, ki sem jo odkrila po naključju in jo bom vsekakor naročila. Zveni kot nalašč za moj ... ahem ... sproščeni slog.

Tale majčka, pisana na kožo vsem, ki bi bile rade malo Parižanke. Material je božansko mehek!

Kaj menite o črnih strganih kavbojkah na ne-suhih ženskah? Mene strašno mikajo, pa ne vem, če si upam ...

Nasploh se mi zdi črna najbolj pomladna barva. Najbrž nora trditev, ker je po trgovinah vse v pastelnih odtenkih, ampak meni ravno spomladi paše črna, ma kaj paše, prav hrepenim po njej! Kaj čem, taka upornica sem:)  Recimo črn lak za nohte (moje čarobne bivše sošolke prisegajo na Chanelove), jaz pa se sicer držim bolj dostopnih znamk:)

Tale pogovor o lepotnih ritualih me je čisto očaral. Kako je različnost in raznolikost nekaj lepega, nekaj, kar nas bogati in jaz jo trenutno prav pogrešam, saj živim dokaj izolirano življenje na podeželju.

Vsakič me zaboli, ko kdo reče, da otroci manipulirajo. Janet vedno tako lepo razloži, da ne. Moj cilj je, da bi lahko v vseh situacijah zbrala dovolj prisebnosti in reagirala na spoštljiv način, o katerem piše.

Ste tudi ve/vi našli kaj zanimivega na netu? Delite z mano v komentarjih! Pa še to: so linki dovolj razvidni iz teksta? Naj raje spremenim barvo?

You Might Also Like

5 komentarji

  1. Zulejka, zelo sem vesela, da si tudi ti začela s temi posti. Vedno mi odprejo perspektive, ki jih sama sicer ne bi našla .
    Super ti je uspelo! Prava mešanica vsega!
    Že komaj čakam naslednjega!
    ps:tudi jaz se po selitvi iz Lj na podeželje nisem čisto navadila na to nedogajanje (mislim, da sva si enkrat celo že pisali o tem v komentarjih). Kriza nastopi še posebej kadar se vrnem z obiska kakšne tuje prestolnice. ampak tako pač je, a ne.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogoce bi se morale taksne punce povezat med sabo v kako lustno mrezo ;) Sumim namrec, da nas je kar nekaj. In da bi to lahko bil zacetek necesa zelo simpaticnega. Urbane podezeljke - po mestno pripete na svoje vaske idile ;)

      Izbriši
    2. "Urbane podezeljke - po mestno pripete na svoje vaske idile ;)"

      :D :D :D
      sem za!

      Izbriši
    3. Ej, ti vsaj greš v kako tujo prestolnico!;) Me veseli, da ti je bilo všeč. Take stvari mi ful dajo nov elan (objave, pri katerih se res samo zabavam, pa prijetni komentarji).

      Izbriši
    4. Sicer pa, všeč mi je ta ideja o urbanih podeželjkah;) razmislim na to temo!

      Izbriši

Preberi tudi

Subscribe