Priboljški v ponedeljek

12:29


Grobelnik in kreša že kukata iz zemlje. Na veliko sanjarim o velikih cvetličnih koritih ob vhodu, ampak še ne vem, kakšna bi imela in kaj bi sploh posadila vanje. In nujno hočem vsaj eno visečo cvetlično košaro!

Hm, glede na razpoloženje si bom zgleda res morala kupiti tole majčko. Mimogrede, bralke (in bralca;)) Uglašene kuhinje imate pri nakupu (te ali katere druge majice oz. torbe) 10% popust s kodo uglasenakuhinja. Kul, ne?

David in Louise imata novo knjigo! In to tako z vsakdanjimi jedmi, kar pomeni, da nam bo pogosto prišla prav. Jaz sem jo že naročila:)

Ilustracija ameriških ... prioritet. Trevorja Noaha rada gledam. Pa ne samo zaradi jamic v ličkih, hihi.

Nikoli si nisem mislila, da bi kdo gledal na Lepotico in Zver kot feministično risanko - kvečjemu obratno. Dati deklicam idejo, da lahko z ljubeznijo rešijo moškega, ki je zver (nasilen, sadistično narcisističen), je zelo, zelo škodljiva.

Pred kratkim smo bile zgrožene nad poljskim evro-poslancem, ki je bil nato kaznovan (sicer milo, se mi zdi, kaj pa vam?), zdaj pa lahko beremo intervju z Boštjanom M. Zupančičem, ki je svetovalec pravosodnega ministrstva, a verjame, da pravice ne gre iskati na sodišču (dober nasvet delodajalcu: ukini se), in je znan tudi po izredno sesksističnih izjavah. Odlično povzeto tukajle.

Če se hočeš počutiti bolje v svoji koži, moraš najprej vedeti, da smo vsi različni in da ima lepota tisočero oblik.

Trik z maskaro.

Moj najljubši prigrizek - res je zasvojljiv! ;)



Za sestro sem naredila nekaj produktnih fotk ...

... in dobila prvo naročilo, da pofotkam hrano, ki jo je pripravil nekdo drug. Prijeten izzvi in fina kmetija, kamor lahko greš na dopust (če boste slučajno res šli, se mi obvezno javite na čaju, kavi, jabolčnem moštu, to so tako rekoč moji sosedje).

Kaj naredi interpretacija! (Obožujem jih.)

Jure Jakob je eden mojih najljubših sodobnih pesnikov. In zdaj ima celo knjigo za otroke, o pisanju katere je za Delo povedal takole: "Pisanje za otroke je nekaj precej posebnega in posebej osrečujočega. Skoraj gotovo se ga ne bi lotil, če ne bi imel hčerke. In zelo vztrajne žene. Obema sem zelo hvaležen. Začel sem precej »na suho«, brez pravega poznavanja bogate zakladnice otroške literature, tudi kot otrok sem je bil deležen v bolj skromnih zalogajih. In zato temu ustrezno malo nerodno. Imam pa zdaj toliko večje veselje, ko vse to odkrivam in prebiram, nekaj hčerki, nekaj pa kar sam sebi. In se učim. Rad bi še pisal za otroke."










You Might Also Like

2 komentarji

  1. hu, danes so pa dobri linki. Viva`s ne poznam. A imajo kvalitetne stvari? Že imaš kakšno njihovo?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam eno mikico ali kako se reče, pulover? Skratka, tako bolj debelo casual z dolgimi rokavi. Mehka, nič zmuckana, ful prijetna za nosit! Upam, da bo res dolgo zdržala, ampak glede na to, kako se zdaj obnaša, si upam reči, da bo!

      Izbriši

Preberi tudi

Subscribe