Kako ti glasba spremeni življenje + kavni frape

16:10


Radia ne poslušam rada, razen kadar je kakšen zares zanimiv intervju. Najraje imam intervjuje z zelo starimi balerinami ali igralkami, s pisatelji ali filozofi. Govorijo umirjeno, a z žarom, predvsem pa pripovedujejo zgodbe. Zgodbe se mi zdijo življenjsko pomembne, ker so način nas ljudi, da si osmišljamo življenje. Ampak o radiu sem začela pisati, ker sem hotela nekaj napisati o glasbi. Včasih pozabim, kako pomembna je glasba, poleg zgodb. Življenje brez umetnosti je je zgolj obstajanje, in ne poslušajte prosim nikogar, ki trdi nasprotno.



Kadar koli se vam življenje zazdi težko, povejte svojo zgodbo; morda boste zraven jokali - ali pa boste ugotovili, da je pravzaprav smešna. In če se vam življenje zazdi dolgočasno, poslušajte glasbo. 
Pa ne tisto, s katero vas pitajo komercialni radii (razen, če je resnično všeč vaši duši), temveč glasbo, ki jo izberete sami. Ne pravim, da mora biti klasična, zaradi mene je lahko tudi Chance The Rapper (meni je všeč) ali kar koli dogaja vaši fantaziji. Ampak lahko je klasična. Če ste v avtu, preklopite na Ars in povečajte glasnost. Kar naenkrat se vam bo svet zazdel čaroben in življenje polno priložnosti. (Če se to ne zgodi, imate verjetno resne težave in potrebujete pomoč; to mislim resno, nikakor cinično).

Poglejte samo tole. Tale skromni video o ne ravno skromnem priboljšku. Nekaj čisto vsakdanjega postane lepo in polno skritih pomenov, če receptu dodaš skrivno sestavino: glasbo. Poglejte na mojem skromnem primeru (video, v katerem pripravim kavni frape).

To sem napisala v takšnem vzvišenem tonu, ker sem prejle poslušala Satieja. Če bi Chancea, bi bil moj ton nemara bolj vsakdanji ...


Recept za kavni frape

150 ml ohlajenega espressa
100 ml mleka po izbiri
1-2 žlici agavinega sirupa

smetana
nasekljana črna čokolada

Espresso naliješ v modelček za ledene kocke (meni je zelo všeč ta, ki je prišel zraven mojega hladilnika, imam pa tudi enega silikonskega iz Ikee, ki je zelo fin) in postaviš v zamrzovalnik. Čez nekaj ur ali ko zamrzne, daš ledene kocke v mešalnik. Doliješ mleko in agavin sirup. Nekajkrat (10-20x) na kratko (za 1 sekundo) zaženeš mešalnik. Naliješ v kozarec (ali 2 manjša), okrasiš s smetano in nasekljano črno čokolado. Ponudiš z dolgo žlico in takoj.

Kavni frape sem pripravila z mešalnikom Bosch VitaStyle Mixx2Go, ki z drobljenjem ledu ni imel nobenih težav. Objava je nastala v sodelovanju z Bosch Slovenija. Hvala, da podpirate znamke, ki omogočajo delovanje Uglašene kuhinje! 


You Might Also Like

2 komentarji

Preberi tudi

Subscribe