Kako je videti hladilnik mešanega para

13:58

A veste, da sem jaz v mešanem paru? Moj dragi je ... vsejedec:) To pomeni, da je tudi meso. Najbrž se vsaka samska vegetarijanka in vsak samski vegetarijanec sprašujeta, "kako bo to šlo?", če je njun sanjski partner po naključju vsejedec. Vegetarijanci ponavadi prepričajo svoje partnerke, naj se jim pridružijo (popravite me, če se motim!), vegetarijanke pa furajo svojo pot dalje ne gelede na okoliščine. To je seveda povsem anekdotična posplošitev. Če bo kdo izpeljal znanstveno raziskavo, bom zelo vesela. ;) (Se opravičujem gay osebam in veganom, ki sem jih izpustila iz svoje pogumne anekdotične hipoteze - z veseljem bi delila tudi vaša opažanja, razpišite se v komentarjih).

T. ima le malokdaj meso v hladilniku. Že ko sva začela živeti skupaj, je imel le tu in tam kakšno domačo salamo, ki jih dela njegov oče, in nekajkrat na leto si je kupil kakšen kos mesa in si ga ponavadi tudi takoj pripravi, tako da meso ni stalo v hladilniku. Kaj naj rečem, očitno je bil kar zadovoljen z brezmesnim menijem, če pa se mu je ravno zluštalo, si ga je privoščil zunaj (v restavraciji, mislim;)).

Na srečo ima najin ne-več-tako-novi hladilnik Bosch, ljubkovalno monolit, poseben predalček za meso in ribe. Najprej se mi je to zdelo precej neuporabno, saj, kot rečeno, meso redkokdaj pride v najin hladilnik, in tudi ne ostane dolgo. Ampak potem pa sem videla, da je vseeno fajn, da je en predal namenjen temu; ne smrdi nam cel hladilnik po salami, in T. točno ve, kam lahko pospravi svoje meso, kadar ga že kupi. Tadrugi predalček, namenjen mesu in ribam, pa sem jaz namenila vložninam, kot je recimo ajvar ali vloženi ingver, še posebej tistim, ki so morda malo sumljive (v smislu, da bi se lahko prehitro pokvarile).

Zelenjava kraljuje v velikanskem spodnjem predalu, kjer se da vlažnost nastaviti bolj zelenjavi prijazno, ali pa malo bolj suho, tako da je primerno tudi za sadje. V hladilniku imamo vedno tudi različne vrste tofuja, kakšen grški jogurt, vino, in en kup sirupov za otroke (pesin, iz smrekovih vršičkov, flonidan, ki je ostal od noric, ... take stvari;)). Čokolade pa nimam v hladilniku. Ker imam raje mehkejšo - sobne temperature, hehe.
Za fotkanje sem hladilnik malce bolj pospravila, in moram reči, da se to res splača:))) Ko pogledam vanj, zdaj točno vem, kje je kaj, in to je dober občutek. Za inspiracijo poglejte na pinterest. Morda ni povsem realistično, je pa #organizationporn. Organiziran dom, miren um, pravijo. In res se pozna.

Je še kdo v mešanem paru? Kako pa zgleda vaš hladilnik?:)

Objava je nastala v sodelovanju z Bosch Slovenija, od koder prihaja tale krasni srebrni monolit Serie 6 KGN49AI22. Hvala, ker podpirate znamke, ki omogočajo delovanje Uglašene kuhinje.

You Might Also Like

5 komentarji

  1. Podobno :-) Meso je, če ga je, prej najti v zmrzovalniku, seveda v lastnem predalu, za odtajanje pa ga odloži na katero koli polico v hladilniku, v zaprti plastični posodi. Drugače pa furava samo nemesnine in tudi, ko kuhava za svečane priložnosti (romantične večerje za dva v soju sveč), mesa ne rabiva ... Vztrajna sem bila samo pri posodi: za mesne jedi si je moral kupiti svoje lonce in ponvi - kar je seveda storil z veseljem. Ne maram priokusa po mesu in tudi vonja ne, zato moja dragi po pripravi mesnih jedi prižge armenski papir (kadilo v papirju), da se ta vonj vsaj malo odpravi. Nisem tečna, preprosto zelo občutljiv nos imam, na splošno, in mi glede vonjav praviloma ni lahko :-)
    Zanimivo, da praviš, da vegetarijanke preprosto vztrajamo, ne glede na to, kaj je dragi - res je. Tudi sama poznam samo take :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš, jaz sem tudi hotela, da bi imel svoje lonce, a ker res tako predko pripravlja meso, pristanem na 2-3x pranje posode (torej, posodo, v kateri se je pripravljalo meso, najprej temeljito pomije on, potem pa še jaz vsaj enkrat ali 2x za njim:)). In seveda odpiranje oken in prižiganje dišečih palčk!;)

      Izbriši
  2. Moj bivši se je vegetarijanstva navadel od mene in mislim, da tudi njegova nova partnerka komaj še je meso. Nisem ga silila, samo doma ga nisva več pripravljala, potem pa je tudi nehal jesti čevapčiče na piknikih in golaž v hribih. Z zdajšnjim fantom še ne živiva skupaj, ampak mislim, da ko bova, doma ne bova pripravljala mesa. Sicer ima včasih kakšno salamo v hladilniku za prigrizek po treningu, ampak to se zgodi enkrat na mesec. Meso včasih je v službi ali na družinskem kosilu, kar je tudi povsem dovolj. Dokler ga ne voham, je vse ok. Vsekakor pa se ne bi mogla zaljubiti v zagrizenega mesojedca, ki mora imeti meso v vsakem obroku. Saj vsi vemo, kako neekološko je to :) Poleg tega vegetarijanski hrani ničesar ne manjka, če kaj, je še bolj pisana in raznolika.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nalezljivo vegetarijanstvo! ;) več mojih prijateljev je v času našega prijateljevanja prešaltalo na vegetarijanstvo. Sicer si ne upam lastit zaslug in tudi oni jih ne pripisujejo meni, morda je le srečno naključje ...

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz imam v hladilniku štalo, ki bi verjetno bila štala tudi, če v njem mesa ne bi bilo.

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe