Chia puding z matcho

10:38


Chia pudinge gotovo že poznate? Chia puding me ni očaral že prvič, ampak drugič recimo pa že:) 
Trik je seveda v tem, kar je zraven. Torej, vmešano v "mleko" ali prelito, posuto, naloženo na vrh. Ena instagram-prijateljica me je navdihnila, da poskusim v chiin puding vmešati matcha prah. Ker matcho obožujem, sem bila seveda takoj za stvar. In res je to perfektna kombinacija!

Če pa dodaš še sadje, mandlje in čokolado, dobiš ven takorekoč torto. :) 

Osnovni recept za chia puding sem si sposodila v čudoviti knjigi Green Kitchen At Home, ki jo lahko naročite na Book Depositoryju* (BD poštnine ne zaračunava! Najbrž pa se da knjigo najti tudi v naših knjigarnah, vsaj tistih zelo dobro založenih). Matcho imajo v čajnicah pa tudi recimo v mojem lokalnem DM-u, tako da je ne bo pretežko najti. Chia semena pa imajo zdaj že tako rekoč povsod (mogoče celo na bencinski, haha).

*To je affiliate link, kar pomeni, da ob vašem nakupu na BD majhen procent dobim jaz, vi pa zato ne plačate nič več:)


Chia puding z matcho

500 ml rastlinskega mleka po izbiri
2-3 žličke matcha prahu
6 žlic chia semen
po želji, če izbrano rastlinsko mleko ni sladko, nekaj žličk javorjevega/agavinega/riževega sirupa

kivi, maline, robide, naseklana temna čokolada, nasekljani mandlji, lističi mete v poljubnih količinah:)

Matcha prah odmeriš v merilni vrček. Doliješ čisto malo mleka in mešaš z metlico, da se matcha  dobro raztopi v mleku. Doliješ preostalo mleko in vmešaš chia semena. Prvih deset, petnajst minut vsake toliko premešaš, potem daš za kake pol ure v hladilnik (ali čez noč).

Naložiš v ljubke kozarčke in okrasiš s poljubnimi dodatki, naštetimi zgoraj, ali si izmisliš še kaj drugega.

Trik: za super impresivno postrežbo kivi, kaki ali jagodo izrežeš v obliko srčka in "prilepiš" ob steno navlaženega kozarčka, potem pa previdno naložiš chia puding vanj. Jaz sem v tej veščini še na zelo začetniški stopnji:)


Je chia puding že na vašem repertoarju? Kako ga najraje pripravite? I'd love to know!

You Might Also Like

7 komentarji

  1. Super izgleda! Verjamem, da je odličen. Hint: za lepljenje sadja na steno kozarčka, je potrebno sadno rezino odrezati čimbolj tanko, kozarec pa mora biti suh (ne moker). Se veliko bolje prime in se ne premakne, ko točiš vanj ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za hint. To s tankim rezanjem sem pozabila omenit;) Za vlažen kozarec pa sem nekje prebrala in potem kar tako delala:) bom poskusila še s suhim.

      Izbriši
  2. Pozdravljena. Zasledila sem pohvale knjige blogerjev Green kitchen, in sicer At home. Zanima me, kakšni so recepti. So uporabni, če imaš doma vrt (torej so recepti sezonski)? Se jo splača kupiti? :) Jo že nekaj časa gledam in me zelo mika nakup. :) Hvala za info. Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz bi rekla, da je še kar uporabna, morda najbolj od vseh njihovih. Jaz bi ti kar priporočila nakup, no. ;)

      Izbriši
    2. Hvala! :) Trenutno se odločam med Deliciously Ella every day in tole.

      Katera je pa vam sicer najboljša in najbolj uporabna kuharska knjiga, ki ste jo kupila za domačo kuho? :)

      Izbriši
    3. Ellino imam v slovenščini (Slastno z ELlo), pa mi ni zelo uporabna, čeprav zelo lepa. Največkrat sežem po kateri od Green Kitchen, po Molly Wizenberg ali Heidi Swanson.

      Izbriši
  3. Sem jo naročila, tudi že prejela in sem navdušena. :) Hvala za nasvet. Meni je pa Ellina tudi všeč, kar nekaj uporabnih in preizkušenih receptov je, mogoče le malo preveč sladkega.

    Sedaj pa me mika še njuna Travels, ker so jo ravno znižali. ;) Bom pokukala še na bloge omenjenih kuharic. Hvala!

    Prijetno ustvarjanje v kuhinji želim, se že veselim novih objav na Uglašeni kuhinji, ki jo spremljam že vrsto let. Ravno tukaj sem se prvič srečala z novimi, zdravimi in zanimivimi recepti. Veliko sem jih preizkusila in vse je bilo zelo dobro. Vse pohvale! :)

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe