Veganska "panakota" iz kokosovega mleka

10:30



Kaj počnete, drage moje, dragi moji? Jaz prenavljam spalnico, kar mi je seveda v veliko veselje. Moj proračun je takorekoč neobstoječ, ampak na srečo je barva precej poceni, naredi pa velik, velik vtis. Vam spalnico pokažem,  ko bo končana, bi vas zanimalo? Barvna paleta je: belo, sivo, črno, zeleno in les (pa nekaj koralno roza in gorčično rumene). V resnici se še nisem čisto odločila, ali bo bolj farmhouse-y ali boemska, v vsakem primeru v dokaj ohlapni izvedbi, brez pretirane uporabe klišejev (vsaj upam!). Če bi vedela, kako ta dva stila pripeljati skupaj, bi bilo idealno:) (ima kdo kakšno idejo?)

Sicer pa - spet sladica! Ampak tale je zelo drugačna od njene predhodnice; v njen ni prav nič navadnega sladkorja, le javorjev oz. rižev sirup. Domišljam si, da sem si to genialno sladico izmislila in da si je ni še nihče drug - prosim, ne razbijte mojega sanjskega mehurčka z googlanjem!:)

Veganska "panakota" iz kokosovega mleka

250 ml polnomastnega kokosovega mleka iz pločevinke (BREZ emulgaotrjev, sicer ne bo delovalo)
60 g belih chia semen
2 žlici riževega/agavinega/javorjevega sirupa

200 g zmrznjenih malin
2 žlici javorjevega sirupa Veganz

Kokosovo mleko sobne temperature dobro premešaš, lahko tudi v mešalniku. Primešaš rižev sirup in chia semena ter pustiš na pultu stati pol ure, vsake toliko časa premešaš. Ko se že nekoliko zgosti, mešanico preliješ v 6-8 silikonskih modelčkov (za mafine, npr.), ki jih predhodno oplakneš z vodo in postaviš v manjši tortni model ali na pladenj. Postaviš v hladilnik za vsaj 4 ure (še raje 6 ali 8).

Nekaj malin prihraniš za okras in jih odtajaš počasi, na sobni temperaturi. Preostale maline na hitro pokuhaš z malce javorjevega sirupa. Lahko jih zmečkaš s kuhalnico ali precediš skozi cedilo za bolj gladek preliv (s fensi imenom - coulis).

Panakote previdno iztisneš iz silikonskih modelčkov na desertne krožničke. Če se oblika malce pokvari, jo lahko popraviš z navlaženimi prsti. Panakote preliješ z ohlajenim malinovim prelivom in okrasiš s celimi malinami.

You Might Also Like

4 komentarji

  1. Meni je boho style kar všeč, čeprav doma nimamo ravno na ta način. :) Tukaj je ena prav luštna spalnica: http://www.myscandinavianhome.com/2018/03/relaxed-boho-style-in-orange-county.html
    Drugače pa najboljše, da še "cimer" kakšno reče. :)
    Čakam na končni rezultat, ne dvomim, da bo prikupen.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, cimer je ponavadi zadovoljen z vsem, kar naredim, žal pa nima preveč rad starega pohištva ... Tako da bo vsaj glede tega moral bit nek kompromis. Luštna tale zadeva na linku! Roxanna, če lahko vprašam, kakšen stil pa imate vi?

      Izbriši
    2. Financam primeren. :) Ikea seveda, kakšen star podedovan prebarvan kos, nekaj po meri narejeno, nekaj diy, nekaj bolha, nekaj še iz stanovanja... Uh, bere se grozno, ampak načeloma je kar prijetno. :) Škoda le, da 8 let nazaj še nisem imela Pinteresta, bi bilo manj kiksov. :)

      Izbriši
    3. Bere se enako kot pri nas;) Pinterest je dvorezen meč, ker te ima, da bi skoz kaj spreminjal, po možnosti kar celoten stil:))

      Izbriši

Preberi tudi

Subscribe