O

Živjo, moje lačne sestre in bratje!

Pred nekaj leti sem v iskanju ravnotežja postala makrobiotičarka. Obsedala me je ideja, da je prehrana lahko vir vseh bolezni in, da je po drugi strani hrana lahko zdravilo. Še vedno verjamem, da je tako, le da to ni več moje vodilo. Za zdravje je namreč potrebno več kot le prava hrana. Na primer dobra volja. Ljubezen. Gibanje. Svež zrak. Take stvari.

Blog sem začela pisati kot Lakotnikov brlog, pa sem se pozneje spomnila, da bo kdo pričakoval, da bom pisala o stripih. Zato sem ga preimenovala. Takrat sem bila prava veganka in moj cilj je bil pisati veganske recepte za druge lačne ljudi. Ampak potem se življenje tako obrne, da se ti enostavno ne da več komplicirat s hrano in včasih poješ kaj iz mleka in jajc. Pač paziš, da je od čimbolj srečnih kur in krav. Hvala, kure in krave!

In potem je prišlo obdobje, ko se mi ni dalo nič kuhat. Zato sva s T. krajši čas jedla presno hrano. To je bilo čudovito obdobje, ampak spet malo preveč zakomplicirano, če vsak dan treniraš aikido, hodiš na seminarje (in treniraš po 5h na dan), hodiš v službo in pišeš diplomo. No, sedaj sem diplomirana in brezposelna (mi kdo ponuja službo?;)), imam pa polne roke dojenčka. Še vedno pa zelo rada pripravljam sveže presne jedi, obožujem solate in sem nora na presne sladice.

Večinoma mi je kuhanje, fotkanje in pisanje o vsem skupaj v veselje, včasih pa se mi tudi ne da in takrat jemo kupljene njoke s kupljeno omako. Priznam, da se najbolje počutim po obroku, ki ga skuham sama. Ampak, to kar jemo, ni tako zelo pomembno, kot to, kar mislimo. Je pa vsekakor fino, da je oboje čisto, polno in iskreno. Menim, da mora hrana biti zdrava in polnovredna, pri jedi pa moramo uživati. Ni lepšega kot jedec, ki pri obroku "mmmm-ja". Upam, da boste kdaj mmm-jali z mano;)


Poleg hrane imam rada še:
- pravljice, slikanice, ilustracije, risanke
- debele knjige za mladino
- debele in težke romane za odrasle
- lahke romane za odrasle
- kuharske knjige
- poezijo
- muziko
- bloge o kuhanju
- otroke
- ljudi nasploh
- mačke
- živali nasploh
- naravo
- aikido
- starše in še posebej mamo in očeta
- sestro in dedka
- prijatelje in prijateljice
- ... in seveda Lilo pa Tadeja;)

P.S.: če najdete napako v receptu, če vam kaj ni jasno ali bi mi samo radi izkazali ljubezen, lahko to storite preko maila zulejka.javersek(at)gmail.com.

P.S. 2: Če radi kupujete knjige prek spleta in bi me radi podprli tudi finančno, lahko to storite preko tega linka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...