Boljše kot pocket coffee: domače čokoladne kroglice

12:46

Čokoladne kroglice s kavo.

Nekaj vam moram zaupat. Naskrivaj sem zelo otročja. Še vedno rada berem iste knjige kot pri trinjastih (a če preberem dve zapored, se jih naveličam), rada piham milne mehurčke in se zabavam, ko govorim neumnosti … In rada imam leksikone, a veste, tiste, ki smo si jih talali v OŠ, da bi izvedeli čimveč trivialnih podrobnosti o naši simpatiji (in celo kakšen juicy detail ali podrobnost, ki bi jo lahko uporabili, če bi šli s to osebo na … pico? sladoled? v kino? kamor potem seveda nikoli nismo šli). Seveda pa jih je bilo treba najprej potalati celemu razredu, da ne bi bilo preveč sumljivo. Odrasla, blogerska verzija leksikona so razne igrice, saj ste najbrž naleteli nanje, jaz vam žal ne morem pokazati nobene, ker nimam nobenega linka, saj mi nihče ni porinil zvezka, češ, a boš rešila moj leksikon.

Zato si bom tokrat leksikon sposodila od Emily in vam izdala še nekaj skrivnosti (poleg zgornje), takih veselih, in mogoče se boste tudi vi spomnili stvari, ki vas osrečujejo. Tukaj je 8 stvari, ki bi jih morala imeti vsaka srečna ženska (zaradi mene se komot pridružite tudi fantje; plus še opozorilo, da seznam temelji na precej sodobni, potrošniški interpretaciji sreče, z narcisističnimi primesmi, je pa kljub temu tudi zabaven).

1. Go-to drink

Podnevi zeleni čaj, ponoči gin tonik.

2. Go-to karaoke song

Emmm … Moj karaoke song je - no karaoke. Res, najbližje sem bila karaokam, ko sem na eni super dekliščini pela back vokal nevesti skupaj s še nekaj puncami, tako da se me definitivno ni slišalo:)

3. Uniforma

Puloverobleka, pajkice, šal, visoki škornji. Žal jih imam čisto premalo (ampak res!).

4. Najljubši frizer

Zaradi vseh selitev moram najt novega najljubšega/o. Kak predlog (govorimo o Koroški)?

5. Rekreacija

Trenutno samo 1x tedensko aikido. Kar je grozno (da je samo 1x, namreč)! Ampak nisem še našla časovne luknje, kamor bi lahko vtaknila še kakšno uro boot campa, lokostrelstva ali plezanja. Mislim, da jo bom morala zvrtati s hiltijem.

6. Hobi

Branje blogov, branje knjig, ustvarjanje najrazličnejših stvari z golimi rokami (ok, in včasih z rokavicami … ki bi jih morala bolj pogosto uporabiti, saj imam še vedno razpokane roke od vikend projekta - lesenega poličnika za shranjevanje mojih ustvarjalskih pripomočkov).

7. Najboljšo prijateljico/prijatelja

Nikoli nisem imela samo ene najboljše prijateljice. Z vsemi, ki so kdaj imele ta naziv, sem še vedno v stikih, bolj ali manj rednih. Upam, da bom spoznala tudi kakšno toplo, iskreno osebo s smislom za humor tu na Koroškem. Ker skupaj piti slabo kavo je vsaj občasno boljše kot vedno sam piti dobro.

8. Zdravo samopodobo

To je vsekakor ena težka reč, pa pustimo zdaj družbeno kritiko ob strani. Z leti, še posebej pa z materinstvom, pravzaprav bolj sprejemam sebe, morda zato, ker sem bližje temu, kar v resnici sem, kot bi rekel Jung. To ne pomeni samo sprejemanja svoje zunanjosti, ampak tudi svojih prednosti in omejitev. In tudi to, da se mi zahteve trga (ali bognedaj, trgov) gnusijo, in pričakujem, da se mi bo čez čas za njih prav j***o. Je pa tu še veliko dela, uhuh, ampak dajmo se tega veselit. We are a work in progress.

In zdaj bom dodala še eno svojo postavko:

9. Go-to recept za zdrav pick-me-up ali veganske čokoladne kroglice s kavo


Tule je moj, morda postane tudi vaš.

Tele kroglice so veganske (mislim sicer, da je tudi original poketkofi veganski), in razen ščepca kave tudi presne. Niti ne vem točno, zakaj sem jih sploh naredila, človek pač rabi nekaj za grizljat v službi, recimo, pa naj bo vsaj kolikor toliko zdravo in kvalitetno. In tele kroglice definitivno so, pa še neverjetno okusne! Postopek je dokaj klasičen, nov twist je dodatek kave, kar je čisti plod trenutnega navdiha.


sestavine za cca. 12 malih kroglic

100 g mandljev
100 g datljev
1 JŽ fine rožičeve moke
1 JŽ presnega kakava
ščep soli
ščep vanilije v prahu
ščep kajenskega popra (po želji)
½-1 ČŽ najljubše mlete kave (ali še več! odvisno od tega, kako močan okus kave želite)

Datlje namočiš za par ur ali čez noč.

Če imaš dober blender, zmiksaš vse sestavine naenkrat, v nasprotnem primeru zmiksaš najprej mandlje, daš na stran, zmiksaš datlje in potem zmiksaš vse stavine skupaj ali ročno zmešaš.

Oblikuješ v kroglice in povaljaš v rožičevi moki.

V dobro zaprti posodi (npr. v kozarčku od marmelade) v hladilniku zdržijo par dni. Seveda pa jih je najbolje kar takoj pohrustati:)


PS: upam, da mi ne zamerite pomanjkljivega stajlinga. Ob pomanjkanju časa, se mi zdi deliti dobre stvari z vami bolj pomembno kot vztrajanje pri lepoti, hehe. Čeprav tudi jaz upam, da bo naslednja objava že bolj estetsko dovršena.




You Might Also Like

7 komentarji

  1. Styling je super! Kroglice pa jutri zmiksam ;) (mogoče pa datljev ne bom namakala, imam ene precej "žmohtne")
    mmMMMmm

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmmm, a sem prebrala "zdrav poketkofi?"
    Takoj jutri bom mlela. :)

    Lušten seznam. Jaz sem tudi vedno z veseljem pošiljala leksikone naokrog, večalmajn z istimi nameni. Hi, hi...

    OdgovoriIzbriši
  3. Živjo živjo, evo pa imaš spet nekaj kar me bo najbrž vrglo na rit. Obožujem pocket coffee in tole bo nedvomno boljša različica. happy me :).
    tale seznam 8 stvari...glede točke dve sem v isti koži kot ti, naravnost groza me je če me kdo prisili v javno petje...se mi je že zgodilo in sem tudi samo odpirala usta. Petje in pantomima...tega ne maram, pred drugimi seveda. V avtu si pojem na ves glas :D.
    Glede točke sedem se tudi nadvse strinjam, jaz bi rajši ves čas pila slabo kavo...raje jo pijem v družbi kot sama.
    Glede točke osem pa....drži, tudi jaz sem še vedno work in progress, pa sem že guspa....iskreno povedano sem mislila da bom imela pri teh letih vse to že zdavnaj pošlihtano.
    Aja pa še to poglej na mail ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Res simpatičen seznam! In zagotovo se najde kakšna sogovornica za coffe time:) kot frizer, ki bi ustrezal tvojim željam in potrebam.
    Paketek s kavo je mega. V bistvo sem dva dni nazaj delala kroglice, podobne, brez kave, a tudi te poskusim kmalu. Zelo. Samo, a ne, da so datlji daleč najboljši za kroglice:)
    Pozdravček na Koroško!

    OdgovoriIzbriši
  5. Tudi jaz se spomnim leksikonov :) in z veseljem sem prebrala nekaj stvari o tebi, čeprav te "v živo" ne poznam. Tudi recept je super.

    OdgovoriIzbriši
  6. Zanimivo je prebrat kakšen takšen leksikon. Tvoji odgovori so res dobri.
    Mi je pa zanimiva zadnja fotka, na kateri me zmede ročna ura. Namen ali čist slučajno?

    OdgovoriIzbriši
  7. Frizer na Koroškem - V Slovenj Gradcu je zraven galerije frizerski salon Maša (se mi zdi, da se tako reče). Jaz že nekaj let hodim tja, pa sem zelo zadovoljna.
    Če boš kdaj v Slovenj Gradcu ( za vikend), te povabim na kak sprehod z mojim hrtjim dolgonožcem :)

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe