Smoothieji za vse!

14:14


Da smo pri nas obsedeni s smoothieji, je že dobro znano. Puncama je najljubša popoldanska malica smoothie (bonus točke, če je roza), Tadej ga vzame s sabo na pot ali ga spije pred/po napornem delu, jaz pa bi ga lahko pila zraven vsakega obroka:)

Zaradi naše obsesije s smoothieji (in delno tudi kremnimi zelenjavnimi juhami) sem skurila že kar nekaj blenderjev, zato sem nazadnje pristala na enem najbolj vzdržljivih na trgu, ki si ga ne bi mogla privoščiti, a na srečo je vskočila mama in tako sem dobila res carsko darilo za 30. rojstni dan. Pred tem sem imela en smoothie-maker, o katerem sem hotela napisati oceno, a se je pokvarila, preden sem prišla zraven!


Mešalnik VitaStlye Mixx2Go

Tale mali mešalnik je res fina zadeva, če ste obsedeni s smoothieji tako kot mi, in je zelo dostopna alternativa sicer dragim blenderjem. VitaStyle Mixx2Go je prvenstveno namenjen smoothiejem in je zato treba nekaj prilagajanja, če hočete z njim recimo narediti namaz ali juho (miksanje v več "etapah").

Ima pa še nekaj dobrih lastnosti v primerjavi z blenderjem:
- je bolj tih (kar je zelo pomembno, če živite z drugimi ljudmi, in vas prime želja po smoothieju zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ali če imate zoprne sosede, ki jih moti vsak hrup, kot sva jo imela midva v Štepanjskem naselju),
- z lahkoto ga vzamete na potovanje (v kovčku bo zavzel približno toliko prostora kot ena v rolo zvita brisača),
- kozarec/vrč za miksanje se prelevi v stekleničko za na pot (s pokrovčkom kot pri bidonu). Mimogrede, narejen je iz nezlomljive plastike in je brez BPA, če vas slučajno skrbi, ima pa tudi pravcati stekleni vrč.

In ker se danes počutim še posebej radodarno, dobite kar tri recepte in še en zelo uporaben nasvet.


1. Smoothie za atana* 

40 g zelenih listov (solata, špinača, blitva, ...)
1 banana
200 ml sojinega mleka
1 merica proteinov po izbiri
1 kavna žlička spiruline (po želji)

Vse sestavine daš v kozarec za miksanje, namestiš rezila in dobro zapreš. Miksaš eno minuto. Rezila zamenjaš s pokrovčkom in vzameš s sabo na trening oz. na pot. Tadeja sem uspela prepričati, da se je pustil slikati s svojim smoothiejem za na pot v Ljubljano, a se ni hotel premakniti do lepega ozadja niti si preobleči srajce, tako da imate tu eno zelo realistično fotko.

* tako se po koroško sklanja "ata"

2. Smoothie za otroke

8 zrelih jagod
1 zrela banana
200 ml bio vanilijevega jogurta

Vse sestavine daš v kozarec za miksanje, namestiš rezila in dobro zapreš. Miksaš eno minuto. Preliješ v stekleničko in postrežeš s slamico (s slamico je 100x boljše!).


3. Smoothie za mamo

100 g gozdnih sadežev
1 banana
200 ml zelenega čaja, ohlajenega

Vse sestavine daš v kozarec za miksanje, namestiš rezila in dobro zapreš. Miksaš eno minuto. Popiješ, preden ti ga popije kdo drug.


P.S.: mama je zadnja na vrsti, ker se atanu mudi delat, otroci pa ne morejo čakat, ker so tako LAČNI. Ja, tako klišejski smo mi.






Bonus trik: Kako narediš smoothie v plasteh

In še namig: če hočeš biti res fensi, lahko smoothieje postrežeš v dveh (ali več!) plasteh. To pa narediš tako, da zmiksaš precej gost smoothie (s pol manj tekočine, kot navadno) in naliješ prvo plast v kozarce, nato pa postaviš za 15-30 minut v zmrzovalnik (ne sme zmrzniti, le zgostiti se mora), nato pa na to plast naliješ naslednjo.

Smoothieji so narejeni z mešalnikom Bosch VitaStyle Mixx2Go, ki sem ga imela na preizkusu. Lahko rečem, da fajn zgleda, je tih in naredi res kremast smoothie. Komot bi ga spravila v kovček in šla na dopust:)

**Hvala, da podpirate znamke, ki omogočajo delovanje Uglašene kuhinje!





You Might Also Like

1 komentarji

  1. Joj, kr milo se mi je storilo, ko sem prebrala atana. :))
    Js sicer nisem ful neka fenica smoothijev ... pri meni je maximum zmiksano sadje (borovnice, banana, jabolka ... ) to je pa skoraj že to. :/

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe