Veganski vanilijev sladoled

12:19


Veganski sadni sladoled je res enostavna reč: zmrznjene banane in katerokoli drugo sadje zmiksaš in to je to. Hitro, naravno in brez dodanega sladkorja. Veganski čokoladni sladoled sem tudi že poskusila in je bil super, ampak moj najljubši sladoledni okus je vanilija. V trgovini se seveda da najti vegansko vanilijo, in je tudi precej dobra, ampak nekako zame ni čisto tista prava ...

Standarde je namreč postavila moja babica, ki je vanilijev sladoled delala sama. To je bil seveda najboljši vanilijev sladoled, kar sem ga kdaj poskusila. Babica je uporabila kar recept iz navodil, ki so prišla zraven strojčka. In kateri strojček je to bil? Ne boste verjeli, strojček za sladoled znamke Bosch! Ki sem ga podedovala. ;) Strojček je iz leta 1968 in se še vrti! Zato sem precej brez skrbi glede svojega hladilnika - najbrž bo leta 2066 še vedno hladil domače sladolede, ker tudi na njem piše - Bosch.

Seveda lahko sladoled naredite tudi v sodobni mašini, pač po navodilih, ki so prišla zraven.

Veganski vanilijev sladoled - recept

1 pločevinka kokosovega mleka (400 ml)
100 ml ovsenega mleka
2 zavojčka sladkorja z burbonsko vanilijo.
50 g trsnega sladkorja
velik ščep kurkume
zamašek ruma (neobvezno)
ščepec črne soli (neobvezno)

Sestavine daš v mašino za sladoled in pustiš, da jih zmeša. Prej jih lahko tudi zmiksaš v mešalniku, da bo ziher homogeno in da se sladkorj res dobro raztopi. Ampak meni je šlo tudi brez tega. Pri tem slediš navodilom proizvajalca tvoje mašine za sladoled.

In če je nimaš, ne obupaj: maso nalij v keramičen model ali kakšno "reciklirano" posodo za sladoled in daj v zamrzovalnik. Vsake pol ure do uro premešaj, dokler se ne strdi - zamrzne.

Sladoled vzemi iz zamrzovalnika kakih 15 minut pred postrežbo.

Sladoled sem zmešala v vintage mašini za sladoled Bosch, in ohladila v Boschevem hladilniku Serie 6 KGN49AI22, o katerem sem vam že povedala tukajle.


You Might Also Like

0 komentarji

Preberi tudi

Subscribe