Kako si bom opomogla od poletja

11:18


Kako se počutite takole na koncu poletja? Zame so poletja strašno naporna. Letošnje pa je bilo sploh tako naporno, da sem ob prihodu jesenskega vremena doživela neke vrste psihični zlom. Takšni dogodki imajo moč, da postavijo vse stvari v novo luč. Meni se je tako posvetilo, da sta moji prioriteti zdravje in družina. Delo za računalnikom me sicer privlači, a tudi strašno izčrpava, do te mere, da se mi je začelo fizično upirati (ko sedem pred računalnik, mi srce začne razbijati, med lopaticami pa me zgrabi krč).

Zakaj me je poletje tako izčrpalo? Da ne dolgovezim: delo, skrbi, vročina, premalo spanja in res slaba skrb zase. Zato imam zdaj načrt, kako bom bolje skrbela zase. In moj plan je zelo hipijevski:)







Joga
Še vedno se mi zdi težko vzeti si celo uro za jogo. Ampak 15-20 minut? To pa je izvedljivo. Zelo mi je simpatična tale gospa na youtubeu, Adrienne. Vedno kaj smešnega pove in kakšno stvar tudi zapoje. Joga deluje, in to takoj.

Spanje
Spanje! Po petih letih sem končno doumela, da brez (dovolj) spanja ne bo šlo:) Zrihtala sem si celo nov jogi in blazino, in če ne gre drugače, vzamem persen. Ja. Vsaj ni apaurin. Pa ovseni kosmiči za večerjo so kul. Ali pa kakšno dobro malo pivo.

Ustvarjanje
Kadar le morem, rešujem križanke, barvam pobarvanke za odrasle ali slikam z mojima deklicama. Pobarvanke za odrasle so res fina reč in dokazano pomagajo pri tesnobi. Alisa Burke ima prekrasne in in jih deli zastonj!

Kurkumino mleko
Zmanjšala sem količino kave, ki jo popijem, in začela piti kurkumino mleko. Ste ga že poskusili? Kmalu povem, kako ga naredim jaz.

Prijaznost
Poskušam biti čimbolj prijazna do sebe. To pomeni, da počivam, ko sem utrujena, da rečem "ne morem", ko ne morem, in da se ne poskušam prepričati, da je "treba ven iz cone udobja", kot gre sodobna mantra, saj moram cono udobja zase šele najti. Nosim možev pulover. Zvečer si vzamem ekstra veliko časa za branje pravljic in crkljanje otrok. Kadar sem potrpežljiva s sabo, sem lahko potrpežljiva tudi z drugimi.

B-kompleks
Začela sem jemati B-kompleks, poleg tega pa še pivski kvas in cvetni prah, ki sta vira vitaminov B kompleksa. Pivski kvas zamešam v smoothie, cvetni prah pa v kurkumino mleko.

Jesenski smoothie

pest pesinih listov
1 banana
nekaj vinogradniških breskvic
1 žlička pivskega kvasa
1 žlička konopljinih proteinov
3 dcl vode

Vse pesine liste opereš in natrgaš ali narežeš, vinogradniške breskeve izkoščičiš, banano olupiš in nalomiš na male koščke. Vse sestavine zmiksaš v gladko zmes v blenderju; po želji dodaš žličko medu ali javorjevega sirupa.



P.S.: Poletne fotke v objavi so nastale na plaži v Frejusu in v Roquebrunne-sur-Argens, kjer smo preživeli nekaj dni letošnjega dopusta. Razgled iz moje kuhinje je trenutno nekaj takega: (sneg!)




You Might Also Like

6 komentarji

  1. Jaz sem pred par meseci delala jogo z Adrianne. Moram reči, da je res smešna, te sprosti in psihično dvigne, sama joga, pa mi ni bila všeč. Po kar nekaj časa vsakodnevnega izvajanja, nisem opazila nobenega fizičnega napredka, kar je delovalo zelo destimulativno in sem nehala. Če hočeš že po 2-3 tednih opaziti, da se lahko skloniš par cm nižje in podobno, je na youtubu boljša fightmaster yoga. to sem delala lani in sem opazila tak telesni napredek, da sem vsak dan komaj čakala, da grem spet jogirati :)
    Daješ v kurkumino mleko res mleko? :)
    Sicer pa res, treba je paziti nase. Čim bolj uspešno sledenje planu ti želim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Bom preverila fightmaster, ampak zaenkrat mi pase blagost in milina, rabim sproscanje, za to pa je Adrienne super. Sem pa tudi opazila, da so njeni novejsi videi bolj ucinkoviti od starejsih. V kurkumino mleko dam rizevo mleko🙂

      Izbriši
  2. Oh, kako zelo se najdem v tem! Letos sem si po treh letih privoščila 12 dni dopusta. Brez računalnika! Mislila sem, da bo to neka čudežna rešitev iz začaranega kroga. Ampak takoj na začetku jeseni, so se spet pričele pojavljati psihične in fizične težave. Tesnoba, nespečnost, kašelj, grozna utrujenost ... Sledim podobnim korakom kot ti in držim pesti za obe :)

    OdgovoriIzbriši
  3. med dopustom brez racunalnika je bilo ok? Hm, mogoce je to kaksen nov racunalniski virus, ki vpliva na ljudi, ne na racunalnike? Svetloba iz ekrana? Drza? Ali samo bombardiranje z informacijami in pritiski? Drzim pesti tudi zate!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oja! Ampak je treba vedeti, da je bil to takšen res "od vsega odklopljen dopust" s šotori, čisto osnovno opremo, dnevni svetlobi prilagojenimi aktivnostmi, ker seveda nismo imeli elektrike, s kuhanjem na enem gorilniku itd. Del utrujenosti je gotovo povezan z izpostavljenostjo ekranu in večurnim sedenjem v prisiljeni drži. Pa informacije, neprestano odzivanje na kup dražljajev, zahtev itd. Mene osebno spravlja v stres tudi samo delo, ki ga zelo rada opravljam, vendar ni najbolj umirjeno (neprestano hitro sprejemanje odločitev, ki lahko imajo v veliko primerih resne posledice). Glede prijaznega pristopa do sebe: B-kompleksu sem dodala še D3 vitamin. In kupila solno lučko za v delovno/dnevno sobo :)

      Izbriši
    2. Tnt, dopust zveni sanjsko! Sem poskusila mojega nagovorit na kaj podobnega, le za par dni, ampak dejansko nismo mogli najti časa... Dobra ideja, D3 in solna lučka! Solne lučke obožujem! Kaj pa je tvoja služba, če ni skrivnost?

      Izbriši

Preberi tudi

Subscribe