Jesenski borovničev smoothie

00:22


Ok, borovnice niso jesensko sadje, ne? So pa jesenske druge stvari v tem krasnem smoothieju: zrele, zrele hruške in ingver. Pogojno tudi orehovo olje. Ki je tu zaradi omega-3, tako kot laneno. Namesto tega bi lahko uporabila tudi konopljino olje. Čeprav ne vem, kako je v resnici z absorpcijo, še posebej v primeru, da olje kombiniraš s sadjem. Je pa zagotovo viden pozitiven vpliv na okus oz. teksturo, smoothie je z žličko zdravega olja bolj kremast. Pivski kvas pa je tu zaradi vitamina B, mogoče tudi več njih, ne spomnim se. Olje in kvas lahko izpustite, če ne čutite potrebe po omenjenih zadevah, nikakor pa ne izpustite borovnic, hruške in ingverja (razen če boste naredili en čisto drug smoothie. itak)! ;)

Borovničev smoothie z ingverjem

(za eno osebo)
4 JŽ zmrznjenih borovnic
1 zrela hruška
2 dcl sojinega mleka
1 ČŽ akacijevega medu
pol ČŽ orehovega olja
pol ČŽ lanenega olja
pol ČŽ pivskega kvasa
ingver v prahu

Vse skupaj zmiksaš v lep smoothie.


In še en glasbeni posladek, nad katerim me je navdušila prijateljica P. Dež! Grom! Wow.

You Might Also Like

6 komentarji

  1. Zveni slastno. Ravno včeraj sem si naredila frape iz gozdnih sadežev (gs, riževo mleko, med in banana). Vse skupaj me je spomnilo na poletje, tako kot tale tvoj borovničev smoothie (^v^)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hej achih, kakšna je pravzaprav razlika med frapejem in smoothiejem? In moj smoothie je jesenski, ker ima noter zrelo hruško in ingver:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zakon :) Imam doma še pokljuške borovnice pa bi jih lahko že kaj zmiksala, ne pa da čilirajo v zamrzovalniku c-c-c ;)
    Kateri ingver uporabljaš? Opažam ali pa se mi tako samo dozdeva, da enkrat kupim temnejšega, drugič bolj svetlega(vedno bio, a menjam proizvajalce) in nekako s tem v povezavi, je različna tudi jakost okusa.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hej Lenčka! Super, da imaš pokljuške borovničke, jaz sem imela samo trgovinske (pa so bile vseeno dobre:)) Trenutno imam en ingver, ki sem ga kupila na Nizozemskem, pa je kar dober. Tudi jaz kupujem različne in opažam razlike. Ne bi pa znala reč, kateri je najboljši...

    Mogoče je razlika zaradi drugačnih pogojev pri sušenju? Ali pa zaradi starosti ingverja, ko pride na police? Aja, najbrž bi v tak smoothie lahko dala tudi košček svežega ingverja, a najbrž bi bil okus močnejši. Bom probala še to, ko kupim svežega:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super ideja za moj jutrišnji zajtrk! ;)
    Borovničke so zakon, res da sveže so itak najboljše, če pa svežih ni, so pa tud zmrznjene fine; )

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala, upam, da ti bo teknil!;) borovničke so itak samo zdravje:)

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe