Amazon, nesramnež

13:10


Amazon ima eno zlobno, zlobno lastnost. In sicer, da ti pošlje mail, kaj bi ti lahko bilo všeč na podlagi tvojih ogledov/nakupov. Problem je seveda v tem, da so to reč zelo dobro razvili in bi jaz najraje kupila vse. Uh, težko življenje knjigoljubcev ...

Očarana sem nad Tea with Bea, predvsem zato, ker se mi zdi običaj pitja čaja eden od viškov civilizacije;) žal ga še nisem pila z Angleži, tako da imam samo skomine iz literature in filmov. Ampak en dober Earl Grey s pravim čajnim pecivom in ob prijetnem pogovoru ... Kaj je lepšega?

Kot kaže, me je ima Amazon za še večjo ljubiteljico italijanske hrane, kot dejansko sem. Ampak ne bi se branila ničesar od ponujenega s tega italijanskega pladnja. Recimo krasna Rustic Italian Food. Čeprav je menda polna mesnih receptov, me preveč mamijo recepti in procedure ustvarjanja pašte, kruha in omakic... K temu bi dodala še Italian Baker-ja, saj: "Who can resist bruschetta rubbed with garlic and drizzled with olive oil, almond-studded biscotti dipped in coffee or wine, and, of course, a thin-crusted pizza with fresh, sweet tomatoes and tangy mozzarella?"

Za na konec pa tole lepotico, ki mi jo je predlagala že ena od bralk (hvala, Matilda!): Dolci: Italy's Sweets. Očarala me je že romantična rustikalna naslovnica, nato pa še besede Wall Street Journala: "Italian home cooks seem to have a savant-like talent for elevating humble staples such as fresh fruit, nuts and cocoa to elegant heights." Kdo si ne bi želel, da kaj takega napišejo tudi o njem?;)

You Might Also Like

8 komentarji

  1. Mislim, da vse lahko posvojim v trenutku :) Italija, amore :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hihi, ja res je zloben tale g.Amazon. In potem se spisek knjigic veča in veča.

    Najbolj uživam, ko se zvečer spravim na kavč in gledam kuharske knjige....samo sita moram biti :).

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz grozno trpim, ko nekateri blogerji objavljajo recepte po 22h :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Amazon nas opazuje in zapisuje in mami!
    Ne bom niti naštevala, kaj sem vse novega vidla:)
    Lepizbor. Italijančki pač zmeraj zmagajo (tako kot v vojnah);D

    OdgovoriIzbriši
  5. Bolj kot Amazon imam raje to spletno stran:

    http://www.bookdepository.co.uk/

    brezplačna dostava knjig po celem svetu, tudi v Slovenijo.Priporočam!

    OdgovoriIzbriši
  6. Tudi Bookdepository poznam, sem že uporabila in sem zadovoljna, ampak oni mi ne pošiljajo takih zlobnih namigov:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Aha Zulejka, vidim da so te dobili na svojo stran :). Take kuharice so čist preveč mamljive, jaz se izogibam že temu da bi samo pokukala tja. Preveč me zasrbijo prsti in preveč se vidim v italijanskem filmu, kako v ličnem predpasniku vihtim kuhalnico, vsi okrog mene pa so zadovoljno nasmejani in z polnimi trebuščki dobrot. Ja res, Itali, mon belle Itali :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Sama običajno kupujem kuharice, tudi podarijo mi jih. Čeprav jih ne rabim, trdne osnove že imam. Zdaj sam še kombiniram in preurejam. preurejanje samo pa je težko, ker preuredit recept moraš tudi imet občutek, kaj paše s čim. Hja, pri meni je tale hrana cela filozofija, ker sem prepričana da se je z vsemi čuti in da se s hrano vnaša prana v telo. Naj se vrnem k hrani, trenutno z amazona čakam knjigo Noma (najboljša restavracija na svetu že drugo leto) in sem ZELO nestrpna. Si pa vabljena na ogled mojega bloga, mogoče najdeš kaj zase, čeprav sem šele na začetku, v rokavu imam dovolj :)) lp

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe