Jabolčna galette za Metino listo

11:31


_MG_9065
Jabolčna pita na francoski način, a s tapravimi slovenskimi jabčki.

Dragi moji, drage moje,

dolgo se nismo videli in vem, da me nekateri že pogrešate. Ne bom vam servirala izgovorov in pritoževanja, vas bom pa napotila na en drugi naslov, kjer vam postrežem z receptom za francosko jabolčno pito v obliki galette, narejeno iz krasnih avtohtonih jabčkov, cigančic.

Upam, da vam kmalu kaj postrežem tudi v domači Uglašeni kuhinji. Do takrat pa nasvidenje in dober tek:)

P.S.: Ko boste že tam, prosim preberite vsaj tole. Zame je bilo res navdihujoče.

You Might Also Like

7 komentarji

  1. JA PROSIM JA ZULEJKA!!!!!!!!! Kje se potepaaaaašššššššššššššš???????
    Mi te pogrešamo, medtem pa samo pečemo, pečemo, čaramo nasmehe na ljudi okoli nas, ko nosimo te dobrote simpatično zavite na kofetkanje, na čaj ali pa samo na obisk.
    Najbolj sem vesel obiskov pri starših, ko pridejo še družinski ter prijatelji in imam jaz proste roke, da vedno znova pridem s kakšno novo umotvorno poslastico:D

    Tele GALETTE pa so HIT med mojimi. Mislim da sem jih samo iz sliv naredil že ene 4. Vedno po drugačnem postopku in drugačnimi oreščki. So pa ENOSTAVNO mega izzum. Nobelovo avtorju.
    Navdušuje me preprostost, ter da ne rabiš nobenega modela. Samo lepo zavihaš, lepo urediš robove da izgleda kot kakšen mošnjiček in VOILA; a delicious dessert is done :>>>>

    SPEČI KAJ NOVEGA, pa javi se kaaaaaaj.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za link, recept in seveda....dobrodošla nazaj :).

    OdgovoriIzbriši
  3. moj linkovski prispevek pa je tale http://www.mrvica.hr/

    OdgovoriIzbriši
  4. Danes sem spravila delat jabolčno galetto. Vse je šlo Ok, le testo se mi je pri valjanju malo trgalo. Mi lahko zaupate kaj je bilo narobe?
    Kakšen bo končni rezultat še ne vem, ker je še v pečici, ampak mislim da bo sprejemljivo. Recept mi je namreč strašansko všeč.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hm, težko rečem, kaj je šlo narobe. Je pa to vsekakor krhko, ne valjano ali vlečeno testo, tako da ni nenavadno, da se malo trga. Morda ste ga malo pretanko razvaljali? Ste imeli hladno testo? Je bil končni rezultat zadovoljiv? Upam, da ja:)

      Izbriši
  5. Ja, testo je bilo hladno, končni rezultat pa glede na to, da sem jo delala prvič, odličen. Izredno okusno, njamsi. Vsekako jo bom kmalu spet delala in upam, da pridem do kakšnega novega "spoznanja".

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe