Še eno super hitro kosilo: paccheri cavolfiore e pepe

10:00

Hitra veganska pašta s cvetačo in poprom.
Tokrat se oglašam še z enim super hitrim kosilom. Če se mi res mudi, skuham pašto. In pri pašti sem zelo izbirčna. Za vsakdanjo uporabo prisegava na integralno pašto La Bio Idea. Zadnjič pa me je očarala tale embalaža (res sem slaba na dobro embalažo), njena posebna oblika (v rokah sem imela varianti calamarata in paccheri) in napis "lenta lavorazione", kar pomeni nekaj takega kot narejeno po počasnem postopku. In ker me je nedolgo tega moj oče poučil o pomembnosti počasnega postopka pri pripravi hrane, me je še toliko bolj zamikala: v Rummotu so počasi naredili pašto, da bi jo jaz lahko hitro spremenila v kosilo:)

Od nekod sem imela v glavi pašto cacio e pepe, ampak ker prvega nisem imela pri roki, sem raje naredila vegansko varianto: karfjola in poper. Meni je bilo res res všeč. Mislim, da bi šlo tudi s kako drugo kvalitetno pašto oz. tisto, ki je pač vaša najljubša, ampak če vam pride pod roke, se pustite premamiti Rummotu (tule je link na njihovo ofišal stran, ki mi je tako lepa, da jo bom takoj celo prebrala, ko najdem kaj časa). Jaz sem se malce zaljubila ...

Hitra veganska pašta: paccheri cavolfiore e pepe

Za 2 lačna

pol paketa pašte (okoli 250 g)
pol večje cvetače ali cela manjša
oljčno olje
sol
sveže mleti poper
razgrenjeni kvasni kosmiči (poiščite jih v bio trgovini, res se splača, ni isto kot običajen pivski kvas)

Cvetačo narežeš na male cvetke, posoliš in skuhaš na pari do želene mehkobe, nikar pa je ne spremeniš v zdriz, kakršnega dobiš v menzah. Če imaš zobe in se šteješ med odrasle, lahko zgrizeš svojo cvetačo. Obljubim.

Skuhaš pašto. Malo preden je pašta kuhana, cvetačo odcediš in vržeš na ponev, v kateri je že ma,lo ogreto oljčno olje, in čisto malo popražiš (eno minuto). Ta korak lahko tudi izpustiš in kuhano cvetačo samo zabeliš z oljem.

Zmešaš pašto in cvetačo, izdatno začiniš s sveže mletim poprom.

Postrežeš s kvasnimi kosmiči, ki si jih vsakdo doda po okusu.

Lila mi je ukradla par paccherov in je tudi ona kuhala;)

You Might Also Like

7 komentarji

  1. Nice. Rummo ima super pašto, ja. Rummo in Cocco sta moji najljubši znamki. Hvala za idejo, ravno imam eno glavo cvetače v hladilniku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cocco, zanimivo, ne poznam, kje pa to prodajajo?

      Izbriši
  2. Tole je zame nekaj novega...razen drobnih polžkov in kakšnih špagetov.... in preden sem prebrala nadaljevanje, sem se šla uganko, kaj neki je na krožniku:). Malce raziščem in preizkusim.
    Prijetno ustvarjanje! V kuhinji in naokoli!
    Ah, kako velika je že Lila. Imam pred očmi še njeno prvo slik'co.... Je rada v kuhinji kot mami :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vsaka pašta je drugačna, pa čeprav so sestavine bolj ali manj enake! Očitno ima oblika velik vpliva na to, kakšen bo okus in seveda občutek v ustih. Močno priporočam preizkušanje vseh oblik pašt! ;) (Rummota imajo v Mercatorju, zna biti tudi v Tušu)

      Izbriši
  3. Te kombinacije pašte in cvetače pa res še nisem poiskusil. Zanimivo.
    Kje pa nabavljaš te testenine? Verjetno čez mejo, a ne ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nabavila kar v mojem skromnem mercatorju, ki siocer ne premore niti bio tofuja! Tako, da si jih do mojega odgovora najbrž našel že tudi v svojem najbližjem (če že ne najboljšem - ali pač?) sosedu;) poper in kvasni kosmiči pa dobro oljčno olje seveda igrajo ključno vlogo. Upam, da kdo preizkusi, da ugotovimo, a sem kaj pozabila napisat v recept (se mi zgodi, žal).

      Izbriši
  4. Fino se slisi, zelo me spominja na se eno italijansko hitro kosilo: penne z brokolijem, pri cemer brokoli kuhas skupaj s pasto, potem pa dodas na hitro poprazen cesen in na koncu parmezan. Bom poskusila se tole cvetacno varianto!

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe