Uglašena kuhinja - Vse leto ali Moja prva knjiga!

10:51


Danes imam najbolj vznemirljive novice! Saj veste, kako sem vedno skrivnostna o svojih projektih, dokler niso realizirani? Zdaj lahko končno naznanim: moja kuharska knjiga je v tiskarni! Kar pomeni, da jo boste zelo, zelo kmalu dobili v roke tudi vi! Naslovila sem jo Vse leto, ker so v njej recepti za vse leto;)

Knjiga je izšla pri Totaliteti, ki je totalno kul založba. Itak;)

Knjiga je razdeljena na letne čase, torej na štiri večja poglavja, znotraj katerih lahko najdete nekaj za zajtrk, nekaj za prigriznit, glavne obroke in seveda sladice, pa še kaj za popit. Recepti se močno navezujejo na sezonske sestavine, pridelane doma: torej tisto, kar najdete na domačem vrtu ali na bližnji tržnici. Tudi pri pomožnih sestavinah se nisem šla kakšne eksotike ali luksuza: skoraj vse sestavine so take, da jih lahko kupite v vaški trgovini (in tu in tam kakšna, po katero se boste mogoče morali odpeljati do prvega večjega mesta). Večina receptov je dovolj enostavnih, da jih lahko pripravite na običajen, z obveznostmi nabit dan - tako kot sem to počela jaz. Seveda pa nisem pozabila na nekaj bolj prazničnih receptov.

Vsak recept je pospremljen s fotografijo (kot običajno sem fotkala sama), veliko pa je tudi fotografij, ki slavijo letne čase v vsej njihovi barvitosti na naši kmetiji (in drugod). Ne bo vam ušlo, da je knjiga v osnovi blogerska, saj je zelo osebna in polna zgodb, kot ste jih navajeni z Uglašene kuhinje.

Ampak, kako je vendar prišlo do tega? Vedno sem si želela napisati kuharsko knjigo. Mislim, začela sem že v drugem razredu! No, potem sem malo pozabila na to, a ko sem se bolj resno posvetila blogu, je bila ena mojih velikih skritih želja, da bi nekoč dobila ponudbo za knjigo. Nisem si predstavljala, da bi jo izdala sama, hotela sem zunanjo potrditev in ... šefa z dedlajnom;) Ampak, založnika na belem konju od nikoder. Tako sem si nekega zimskega dne rekla, zdaj pa dovolj, nehala bom čakati na to, da me pokliče založnik, sama bom naredila knjigo! In veste, kaj se je zgodilo nekaj dni za tem ... Na telefonu me je pričakalo nekaj neodgovorjenih klicev in sms, podpisan z Valentina Smej Novak. Lahko si predstavljate, da sem hiperventilirala, poskakovala in zardevala od glave do pet. Mislim, ni bil založnik na belem konju, ampak še veliko bolje, blazno kreativna in simpatična ženska, ki jo občudujem še iz časa, ko sem špricala pouk in v kavarni brala njene kolumne.

Kar mi je bilo pri sodelovanju z Valentino in dizajnerjem Primožem najbolj všeč, je bilo to, kako zelo sta mi pustila dihati, meni in tekstu ter fotografijam. Mislim, da boste tudi vi začutili eno sproščenost, iskrenost in harmonijo ob listanju te knjige. In upam, da predvsem tudi navdih in entuziazem za kuhanje! Knjiga je zaenkrat na voljo v knjigarni Kulkul (nasproti Knjižnice Otona Župančiča) ali pa jo lahko naročite preko moje strani (klikni za naročilo knjige Vse leto).

In zdaj nekaj fotk za pokušino ...

















PS: če bi želeli o knjigi izvedeti več in jo morda predstaviti na svojem blogu/mediju, mi lahko pišete na naslov zulejka@uglasena-kuhinja.com.

You Might Also Like

26 komentarji

  1. Krasna novica, knjigo si res zaslužiš! No, zaslužijo si jo tudi bralci. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Čestitke!!! (pa čeprav sem ti to že osebno v mailu čestital). Me veseli, da se ti je izpolnila velika želja. Izgleda, da je božiček letos prišel veliko prej ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Danilo! Je res super tale zapozneli Miklavž, ampak ni kaj, saj sem bila res pridna;)

      Izbriši
  3. Iskrene čestitke! Bom budno spremljala, kdaj bo na policah. Sem vesela zate, pa za nas bralce prav tako. Sama bom sigurno med prvimi ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je že na policah! Če si iz Lj jo lahko greš prelistat (in upam, tudi kupit;)) v knjigarni KulKul nasproti knjižnice Otona Župančiča, če ne pa seveda lahko naročiš;)

      Izbriši
    2. Avtor je odstranil ta komentar.

      Izbriši
  4. Juuuuhuhuhu, čestitke! To bo prva kuharska knjiga v bajti, ki bom jo jaz kupila :D
    Pa čisto dbest tole, ko si začela pripravljat knjigo, potem pa te Valentina pokliče!
    Bravo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ooo, kakšna čast;) upam, da ti bo veliko praV prišla!

      Izbriši
  5. Čestitke Zulejka!
    Se že veselim tvojih malo drugačnih receptov. :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. O, čestitam!! No, to pa je res delo, ki razveseljuje, ti verjamem, da si čisto iz sebe. Fotke so krasne, knjiga bo lepa, ne dvomim. Želim ti, da takoj poide :) Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, hvala in hvala! LP tudi na vašo kmetijo;)

      Izbriši
  7. Oh, kako zelo, zelo krasen zaključek leta! Čestitke!!!
    Se je veselim skupaj s tabo in vsemi ostalimi!
    Čaroben december!

    OdgovoriIzbriši
  8. Jeeeej! Kupim!
    Čestitke, se že zelo veselim listanja!

    OdgovoriIzbriši
  9. Čestitke! Bom spremljala, kje se jo bo dalo dobiti. Najraje imam recepte, ki so usklajeni z letnimi časi in kjer ni potrebna neka eksotika.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na voljo je v knjigarni KulKul (Slovenska cesta 46, LJ), pa na mojem blogu bo, sam da zrihtam obrazec:) ti bo eno ali drugo ok?

      Izbriši
  10. Noro! Čestitam!
    In zdaj pa vem, kaj si bom zaželela za božično darilo. :)

    Eno vprašanje - a je večina receptov veganskih?
    Hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! ;) ja, velika večina receptov je veganskih, nisem jih prav preštela, ampak tako na oko bi rekla 80% ali več, pri vegetarijanskih pa je pripisan predlog za veganiziranje;)

      Izbriši
    2. PREČUDOVITA, srčna zahvala tudi v imenu vseh ŽIVALI,

      Izbriši

Preberi tudi

Subscribe