Ovsene energijske kroglice s čudežnim prahcem

12:48

Energijske kroglice z ovsenimi kosmiči.

Kako ste kaj po praznikih z energijo?;)
No, jaz ne bi bila slabo z energijo, če bi le bila kakšna stopinja več zunaj ...

Po rojstvu prve hčerke sem bila kar nekaj časa zombi. Če mi pred porodom ni bilo čisto jasno, zakaj bi si delala energijske kroglice, se mi je takrat vsekakor posvetilo. Sredi noči sem po hladilniku iskala hecne ječmenove energijske kroglice, za katere sem recept našla v knjigi Vse o dojenčku (ali nekaj v tem smislu). Kekse, ki nama jih je moja tašča napekla za ponujati obiskom, sem pojedla sama. Zato še vedno mislim, da so energijski prigrizki eno boljših daril za mlade starše, v tej kulturi sicer bolj mamice. Tele so še posebej energijske, saj sem jih dopolnila s fino mešanico čudežnih prahcev Perfectly energized, ki so mi jo že pred časom poslali moji prijatelji s PlanetBIO. Če se vam mudi delati kroglice, pa nimate prahca pri roki, ga lahko nadomestite s kako žličko kakava, kokosovega sladkorja, lucume, guarane in mace. No, z guarano raje previdno, če dojite ali boste kroglice podarili doječi mami.

Ko smo že pri mamah in energiji, včeraj sem gledala zelo zanimiv intervju z Ivanko Trump, ki me je zelo presenetila s svojo inteligentnostjo, prizemljenostjo in nepopustljivo organiziranostjo. Priporočam ogled vsem mamam, ki bi rade še kaj dosegle v lajfu;) (se zavedam, kaj pomeni kulturni kapital in da nekateri dirko začnejo z veliko prednostjo; zame je point tega intervjuja v tem, da brez nič ni nič, pa četudi si hčerka mogotca - oh, in še nekaj, tudi ona spi le pet ur na dan).

No, h kroglicam.

Doma narejene energijske kroglice z ovsenimi kosmiči

(za 8-10 kroglic)

mala skodelica (120 ml) ovsenih kosmičev 
2 žlici rozin (če se počutite dekadentno, pa kar nasekljane čokolade)
4 žličke prahca Perfectly energized (ali žlička kakava in žlička kokosovega sladkorja)
po ščep: morske soli, ingverja, kurkume, koriandra, kardamoma in cimeta
3 zvrhane žlice arašidovega masla
2 žlici agavinega sirupa

Najprej v veliki skledi zmešaš vse suhe sestavine, potem jim primešaš arašidovo maslo in agavin sirup. Ko ser sprimejo, z vlažnimi rokami oblikuješ kroglice velikosti oreha. Shraniš v zaprti škatli v hladilniku, kjer bi morale zdržati vsaj 3 dni (torej, če jih ne bo že prej zmanjkalo).  

Po želji enegijske kroglice ohladiš v zamrzovalniku in pomočiš v stopljeno čokolado ...

You Might Also Like

2 komentarji

  1. Kako enostavno in slastno. Mislim, da bom najprej... ja, tiste, pomočene v čokolado:)
    Želim ti veliko energije in... kakšno stopinjo več:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Me veseli, da si našla "nov" zagon in začela malo več objavljati. Super preprost recept, ki bi tudi nam pripel prav ;)

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe