Smoothie v skledi, da bomo zdravi dočakali pomlad

18:25

 Ko smo začeli z vrtcem, sta bili moji tamali pol delovnih dni doma, pol pa v vrtcu. Potem pa sem preštudirala na spletu nakopičeno modrost staršev in začela upoštevati, kar se je le dalo. Spletni starši so predlagali sledeče: veliko gibanja na svežem zraku, veliko sadja, dodatni vitamini v obliki sirupa ali bombonov, dovolj spanja, čiščenje noskov s slano raztopino. In zdaj večino tega počnemo tudi mi, zdaj že bolj sproščeno in ne vsak dan vsega. Moram reči, da se je obrestovalo, ne upam pa si preveč hvaliti. Zdaj pa trkam na les, ker sem prepričana, da tam živijo dobri duhovi. Evo, tako.


Kombuča naj bi bila zelo zdravilna reč, ki pa je otrokom morda le ni najbolj varno dajati (ker vsebuje pravi čaj ter lahko tudi malce alkohola (stranski produkt fermentacije) in ker obstaja zelo zelo majhna verjetnost, da bi se ob koristnih bakterijah vendarle pojavila še kakšna, ki to ni). Otrokom zato smoothie raje pripravite z ohlajenim šipkovim ali melisinim čajem, recimo.

Aronija pa je rastlina s temno modrimi jagodami, ki uspeva tudi pri nas in slovi po svojih antioksidantih in flavonoidih, je prava vitaminska bomba, odganjala pa naj bi tudi viruse, kar pride pozimi še kako prav. Mi jo imamo posajeno, vendar obrodi komaj "za sproti". Dostopna pa je tudi v obliki prahu, ki ga lahko zamešaš v smoothie in ga tako tudi lepo vijoličasto "pobarvaš".


Skleda smutija z aronijo (za enega)

1 zrela banana
100 ml kombuče ali ohlajenega čaja po izbiri
sok pol limone
150 g zmrznjenih malin
1 žlička konopljinih beljakovin Veganz
2 žlički aronije v prahu Veganz

goji jagode Nussyy
kokosov čips
črni sezam

Prvih šest sestavin daš v mešalnik in zmiksaš v gladek napitek. Naliješ v skledo in okrasiš z naštetimi dodatki, svežim sadjem ali superhrano po izbiri.

Kako pa vi ohranjate zdravje, svoje in otroško, v hladnih dneh? Kakšen fin nasvet?

Objava je nastala v sodelovanju s Sparom, kjer kupujem Veganzove izdelke. Recept in misli so, kot vedno, moji. Hvala, da podpirate moje sponzorje, ki ohranjajo ta blog živopisan.

You Might Also Like

2 komentarji

  1. Zgleda tako privlačno. Te barve...
    Zulejka, a ti pripravljaš kombučo?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja! "mamo" sem dobila od svojega očeta, zdaj pa sama delam. Hecno je:)

      Izbriši

Preberi tudi

Subscribe