Priboljški v petek

21:38


Kaj počnete te prve pomladne dni? Mi smo zunaj praktično do teme in veliko sadimo (danes na primer česen). Fino je. Zato pa hodijo otroci spat pozneje, kar ima svoje ... ahem ... zakonitosti.

Klimatske spremembe so razlog, zaradi katerega se ljudje odločajo, da ne bodo imeli otrok. Zdi se, da je ta ugotovitev avtorico tega članka vsaj nekolikanj presenetila, kar je presenetilo mene: zdelo se mi je, da je to eden od bolj očitnih razlogov, zakaj bi se nekdo v današnjem času odločil za to pot. Pravzaprav sem podobno razmišljala tudi sama, preden me je Tadej prepričal v nasprotno (kar, spet, ni presenetljivo, glede na to, da so mnenja o tej temi izrazito spolno razdeljena).

In ko sem bila prvič noseča, sem brala Svobodo Jonathana Franzena, ki mi je bila zelo všeč, in v kateri je bil vendarle moški tisti, ki se odloči proti prokreaciji zaradi svoje etične drže do klimatskih sprememb.

Ampak, ko smo že pri Franzenu in vprašanjih spola, naj omenim, da ga feministke nimajo preveč rade, razlog pa je prav zanimiv. Če ste ga brale, kaj se vam zdi? Jaz takrat nisem opazila nič posebnega, nisem pa šla še enkrat brat oz. v roke mi še ni prišla kakšna druga knjiga.

Ohn Mar Win, prisrčna angleška ilustratorka, me je čisto očarala s svojim zemljevidom k Prevzetnosti in pristranosti.

Celeste Headlee, ameriška radijska voditeljica. je v odličnem Ted Talku, ki sem ga poslušala z enoletno zamudo, prav tako omenila klimatske spremembe, zaradi katerih recimo tudi vreme ni več varna tema pogovora, kot je nekoč bilo, zato pa podala neke druge, zelo dobre smernice, kako vzpostaviti dober pogovor s komer koli. Jaz sem ga poslušala dvakrat, pa še ga bom.

Mimogrede, slavni dedek, ki ga v govoru omenja Celeste Headlee, je William Grant Still, pomemben afroameriški skladatelj.

In zaradi te gospe hočem izvajati jogo. Tudi pri 98-ih!

Na bolj lahkotni strani pa naj omenim HM spletno trgovino, kjer lahko kupimo tudi njihove izdelke za dom. Jaz sem že naročila nekaj blazin in zavese, čeprav mi res ne bi bilo treba:) Se je kar težko zadržat! Najbolj so mi všeč te blazine s palmovimi listi.

*na sliki so eni kapkejki izpred par let. Sline se mi cedijo:)




You Might Also Like

0 komentarji

Preberi tudi

Subscribe