Priboljški v ponedeljek

12:37



Kako biti Parižanka kjerkoli? Beri knjige. Parižanke, ki berejo na Metroju. (Mimogrede, tudi v Berlinu menda več ljudi bere knjige kot gleda v telefon, pravi Tadej).

Ste že gledale/gledali Moano? Obožujem to risanko. In moji punci tudi. To je prva Disnejeva risanka, v kateri sem opazila temo, ki si zasluži vso pozornost: osvoboditev ženskega principa. Oh, tako je lepa. Mogoče napišem kar celo recenzijo. (Če najdete negativne kritike, mi jih ne pokažite!) Pri tej pesmi vedno dobim solzne oči.

Prosim, prosim, ne kupujte "pasemskih psov brez rodovnika". Preberite, zakaj.

Zdaj je čas spomladanskega čiščenja, kajne? Kako vam gre to od rok? Vam je muka ali izziv? Meni je malo obojega. Imam prijateljico, ki prisega na Marie Kondo in vam povem, da je razlika v njenem stanovanju OČITNA (in to kljub temu, da je bila že prej zelo pozorna na to, kaj prinese in obdrži v stanovanju. Morda ste njeno prvo knjigo že prebrale/prebrali (kakšna se vam je zdela?), tu pa je že naslednja. Jaz sem ostala na polovici izpolnjevanja "nalog" iz prve, tako da morda pa zdaj izkoristim spomladanski zagon, sploh ker ...

... menda obstaja povezanost med depresijo in kramo. No, ne ve, v katero smer gre ta povezava, vsekakor pa lahko rečem, da sem v raztmetanem stanovanju (še posebej pa v kuhinji) neskončno bolj zmedena. In ko sem zmedena, sem počasna in tečna. Mislim, da bom šla najprej spraznit vrata hladilnika (vsaj malo), od fotk pa se še nisem pripravljena ločiti.

Anita je v eno objavo strnila več vtisov, ki bi bili črtice ali kratke zgodbe, če bi jih objavila vsako posebej (včasih si želim, da bi bila knjižna urednica, nekaj, za kar imam dejansko primerno izobrazbo, haha), in v meni vzbudila mavrico različnih čustev.

Berem Permakulturni vrt in je precej navdihnil. Priporočam. Govori tudi o vrtnarjenju  na zelo omejenih površinah (npr. balkonu), tako da je primerna knjiga za vsakogar. Mimogrede, danes sem v Sparu našla brezplačen setveni koledar po Mariji Thun!

Mladički, čiščenje, vrt - se vidi, da je pomlad, kajne? Ampak nekaj še manjka. Ah, ljubezen.

You Might Also Like

1 komentarji

  1. Če mi nisi s svojo objavo obsegla mojega ponedeljka... Glava v oblakih, roke v žajfnci, knjiga na mizi, Moano (pri nas je Vayana) sem tudi že gledala in bila navdušena. In res je, krama in depresija hodita z roko v roki. Čas je, da pospravimo in pomečemo stran vso navlako.

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe