Rženi vaflji z manj maščobe

22:15


Kaj menite o gospodinjskih aparatih, ki so namenjeni uporabi za le eno stvar? Jaz sem v teoriji proti, v praksi pa kupim, kar le lahko v tistem trenutku upravičim:) Pekaču za vaflje sem se zelooo dolgo upirala in zamižala vsakič, ko sem na instagramu zagledala kakšno slastno fotko vafljev. Poskusila sem jih celo speči v toasterju, in recimo, da so nekako uspeli, niso pa bili ravno taki, da bi si jih upala ponuditi kakim gostom (kaj šele objaviti na instagramu;)).

Če se vam torej v tem trenutku lušta vafljev, lahko poskusite z rebrastim toasterjem, samo prosim ne me tožit, če vam bo šlo kaj narobe (torej - le na lastno odgovornost!). Če pa že dalj časa razmišljate o pekaču za vaflje in ste rabili le malo spodbude, poglejte gospodinjske aparate na recimo na Ceneje.si oz. v njihov iskalnik napišite "pekač za vaflje" ter izberite, kar se vam zdi najbolj kul; nekateri pekači za vaflje so srčkasti, drugi kvadratni, in znajo biti zelo poceni - začnejo se pri okoli 10 eur! Jaz sem svoj vafljač kupila pred nekaj leti v posebni ponudbi ene od verižnih trgovin, takega se ne da več najti, a sem prepričana, da bi katerikoli deloval.

Najboljša stvar pri vafljih je, da so strašno priročni, če dobiš nenapovedane obiske, ker se da vaflje narediti takoj, ješ lahko tople (oz. bolje, da ješ tople!), in sestavine imaš skoraj gotovo vedno pri roki, saj so iz samih shrambnih stalnic.

Malo manj dobra stvar pa je, da so pravi vaflji nabiti z maščobo in se po njih počutiš kar malce letargičnega (mogoče pa le jaz?), tega pa si jaz absolutno ne želim na kakšno lepo popoldne konec tedna, kaj pa vi?

Tako sem prejšnjih vikend iskala recept za vaflje z malo maščobe in naletela na tegale. Žal se ne spomnim, kje sem našla originalen recept, sem ga pa itak malce priredila po svoje ...


Vaflji z manj maščobe

70 g bele moke
70 g ržene moke
1 žlica kokosovega sladkorja
1 žlička pecilnega praška
ščep soli
200 ml sojinega mleka
1 bio jajce
2 žlici oljčnega olja

V eni skledi zmešaš suhe sestavine, v drugi pa tekoče. Suhe dodaš tekočim in zmešaš, a le toliko, da se nastane homogena zmes. Če mešaš predolgo, bodo vaflji gumijasti, in nihče noče gumijastih vafljev!

Pekač za vaflje tanko premažeš z oljem, vklopiš in ko se segreje, nanj vliješ približno 1/3 dobljenega testa. Pečeš nekaj minut, da zlato porjavi. Postrežeš z marmelado, nutello, smetano, sadjem - kar koli se ti pač zlušta. Lumpiki je bila všeč verzija z višnjevo marmelado, Falotki pa z veganskim čokoladnim namazom, ki mu reče lutella, kar je tako ljubko, da takoj popustim, ko hoče še.

To objavo sponzorira ceneje.si (za vafljače klikni tukaj), spletna stran za primerjavo cen v spletnih trgovinah, ki jo že leta uporabim pred vsakim spletnim nakupom, še posebej tehničnih stvari (kamor spadajo tudi gospodinjski aparati).



You Might Also Like

0 komentarji

Preberi tudi

Subscribe