Domač rafaello

17:05

domači rafaelo

Se vam kdaj zazdi kot da ste se znašli v filmu? Meni se to zgodi, kadar se glasba popolnoma prilega trenutku oz. sceni, kjer se nahajam. To sem prvič opazila, ko sem šla s slušalkami s soundtrackom iz korejske serije v Maximarket, kaj pa vem, slabih 15 let nazaj. Najpogosteje pa se mi ta prestop v filmski prizor zgodi, ko se vozim skozi gozd ali drevored in poslušam klasično glasbo. Še posebej, če v avtu prestavim z lokalne radijske postaje na Ars. Kakšen kontrast! Kot porttal. Tako sem danes naletela na tole krasno muziko. 

Se tudi vam kdaj zgodi kaj takega? Je to kot deja-vu in ima svoje ime? 

No, ko smo že pri filmih; tele kroglice smo s hčerkama jedle pri nekem filmskem večeru, poleg kokic in smoothieja z jagodičevjem (kar dobro paše skupaj tale menu:)).

rafaello kroglice domače

Domač rafaello - kokosove kroglice (recept by Petra Kavšek a.k.a. The Foodie)

Tele domače rafaello kroglice so še boljše, kot si mislite! Samo pomsilim nanje, pa se mi že cedijo sline in tega ne rečem za vsako stvar:) Ta recept in še veliko podobnih je v naši knjigi #sladice, o kateri sem že veliko povedala.  Poleg tega, da so res okusne, so tudi brez glutena, mlečnih izdelkov in rafiniranega sladkorja. 
  • 2 skodelici kokosove moke + nekaj za valjanje kroglic v njej
  • 2 skodelici kuhane prosene kaše
  • 4 – 6 žlic agavinega sirupa / medu
  • 1 žlička vaniljeve paste
  • nekaj žlic čokoladno-lešnikovega namaza (jaz ga nisem imela, pa so bile vseeno fenomenalne)
kokosove kroglice

Kako narediti domače rafaelo kroglice (in to brez rafiniranega sladkorja!)


Kokosovo moko zmiksaš v kremasto zmes (v močnem blenderju ali v multipraktiku), nato dodaš ostale sestavine in zmešaš v homogeno zmes, ki jo za kake pol ure postaviš v hladilnik. Iz ohlajene zmesi oblikuješ rafaelo kroglice in jih povaljaš v kokosovi moki. Po želji dodaš za grahovo zrno lešnikovega-čokoladnega namaza (ali več:)), ampak tudi brez je super njami. 

Nujno postrežeš v papirnatih šalčkah za mini mafine, za pravi rafaelo občutek:)





 

You Might Also Like

0 komentarji

Preberi tudi

Subscribe