About+Kontakt

Živjo,

tu Zulejka, avtorica Uglašene kuhinje. Še pred nekaj dnevi sem med dajanjem otroka spat sestavila čudovit sestavek o tem, kdo sem jaz in kaj je Uglašena kuhinja, ampak zdaj se ne spomnim niti stavka o tem. 

Na Uglašeni kuhinji objavljam stvari, ki jih jemo, tako vsakdanje, kot tiste malo bolj posebne, predvsem pa posrečene. Iščem pravo ravnotežje med tem, kaj je dobro za naše telo in tem, kaj paše brbončicam, pri tem pa ne morem pozabiti na oko, saj gre ljubezen res skozi želodec, a apetit se začne v očeh. 

Tako kot vsi, ki dajo kaj na okus, se tudi jaz najraje poslužujem stvari, ki so zrasle tu blizu, po možnosti na naši kmetiji, kjer lahko kaj kupite tudi vi, ampak sezona je na Koroškem nenavadno kratka, in tako me boste seveda pogosto našli v trgovini, kjer bom flikala našo ozimnico. 

Poleg sebe in Tadeja sedaj hranim še dve deklici, ki imata zelo različen okus za hrano, se pa strinjata o čokoladi, kokicah in sladoledu. 

Svoje kuharske podvige sem zabeležila v knjigi Vse leto. Knjiga je organizirana po letnih časih, kar je po mojem mnenju najboljši način organiziranja kuharske knjige, saj tako dejansko postane uporabna vse leto, hkrati pa te spodbuja, da kuhaš čimbolj sezonsko, kar se sliši kot sodobna mantra, nekoč pa je bila to edina možnost. Recepti so tako enostavni, da jih večinoma lahko skuhate z enim otrokom na boku (kot sem to počela jaz). 

P.S.: če najdete napako v receptu, če vam kaj ni jasno ali bi mi samo radi izkazali ljubezen, lahko to storite preko maila zulejka@uglasena-kuhinja.com.

P.S. 2: Če radi kupujete knjige prek spleta in vas ne moti, da bi me obenem podprli tudi finančno, lahko to storite preko tega linka. Nekaj odstotkov vašega nakupa tako prifrči na moj račun - vi imate pa novo super knjigo. Ali pa to storite še bolj neposredno in kupite mojo knjigo;)

Preberi tudi

Subscribe