Inspiracija: odprta shramba/police v kuhinji

08:30


Oh, ko bi nekje našla takole omarico ... (Tudi mačkona se ne bi branila).
No, kuhinjskega otoka še nimam, če koga zanima, sem se pa bolj ali manj odločila, da ga poskusimo narediti sami po temle načrtu. Medtem sva nabavila še en kuhinjski element, še en kos pulta, voziček ... No, nič od tega še ni zares montirano;) nad novim elementom nameravava imeti odprte police. Če bi že prej vedela, kako so nama všeč, se mogoče sploh ne bi odločila za noben zgornji element. 

Kot ponavadi na Pinterestu nabiram ideje, in mislim, da bi znala biti tudi vam katera v inspiracijo, zato jih delim. Nisem še prepričana, kakšne naj police bodo. Z naravnim lesom ali belo barvo najbrž ne morem zgrešit, ampak kot sem že omenila v prejšnjem "inspirativnem" tekstu, se mi lušta barv. Všeč so mi vsi odtenki modre, T. pa navija za svetlo-sivo-modro. Lepe bi bile po mojem tudi rožnate ali rumene, tako kot hladilnik. Ali pa kaj čisto tretjega, npr. limetaste/metine barve.

Potem se moram odločiti še, ali bi tam shranjevala vse pretežno lepe krožnike in šalčke in drugo posodo, ali pa morda hrano, zapakirano v lepe kozarce in steklene doze. Prva ideja mi je všeč, ker je škoda ne razkazovati lepih vzorčkov/barv keramike in porcelana, pa tudi nekatera živila se bolje počutijo na temnem. V prid razstavljanju živil v lepih dozah za shranjevanje pa govori dejstvo, da "kar vidiš, poješ" in tako ne bi kar pozabila na določene oreščke/žita/stročnice. Pa lepo je ... Lahko bi imela tudi miks obojega, kot je na nekaterih tu nabranih slikah, ampak se bojim, da bi to pri meni zgledalo preveč messy. Kaj se vam zdi?

Pa vi, imate kaj odprtih polic v kuhinji? Bi jih imeli? Katera varianta vam je najljubša?


Posodje na razstavi.

Blizu oči, blizu srca.


A lahko dobim te krožnike in vrče, prosim?

Krasna barva.

Všeč mi je, da je vse pomešano. Je pa najbrž konfuzno, ko hočeš kuhat.

Res shabby, ampak prav domačno.

Ful ozke in stajliš poličke, mešanica živil in posode je kul.

Še vedno padam na babičasti šik.

Zelo simpl in pregledno.


Všeč mi je ta les, mogoče je re-purposed?

Takle minimalizem je še meni všeč.

Zelo urejeno, pri meni že ne bi bilo tako:) lepe barve ...

You Might Also Like

17 komentarji

  1. Predzadnja: :) Meni (pravzaprav nama) se je tudi zdelo, da bi bilo škoda vso keramiko zapreti v omare, ko je pa tako lepo, če je razstavljeno. V sicer minimalistični kuhinji je za kontrapunkt regal nad elementi odprt, prav tako police v niši, ki je ostala po podrti shrambi. Regal, z vso šaro, ki se je nabrala na njem, že od pravega dne naprej odlično funkcionira. S policami pa še nisem zadovoljna - rabijo čas, nočem se namreč kar na vrat na nos zagnati v nakup lepih stvari samo zaradi polic. ;) Dobro si je pustiti še kaj rezerve ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Bi uganila, Vanja;) Se strinjam, police se morajo polnit "organsko", da imajo nek karakter, kajne? Si bom poskusila pustit kaj rezerve ...

    OdgovoriIzbriši
  3. Krožnikov oziroma porcelana jaz ne bi imel v odrtih policah, saj bi se nabiralo preveč praha, razen če so samo za okras, kot na nekaterih od teh slik.
    Glede živil (oreščkov in ostalega) pa sem ZA. V bistvu sem si že nabavil celo zalogo steklenih doz (kupil v indujstrijski trgovini Stenko v Trzinu), na žalost pa mi jih še ni uspelo dokončno urediti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogoče pa se ne bi nabiral prah, če bi redno uporabljal krožnike?;) a slučajno veš, katerih reči (razen olja) ni dobro imeti na svetlem?

      Izbriši
    2. Sam vseh krožnikov in šalčk ne moreš redno uporabljati. Pri meni so to 3 krožniki, 3 šalice za čaj, pol se pa že konča ;)
      Jaz v steklenih dozah hranim suho sadje, oreščke (različne vrste), žita (več vrst). Kaj pa naj ne bi imel, se še nisem preveč ukvarjal, vem pa da nimam začimb in olj na svetlem.

      Izbriši
    3. A res? No, jaz pa rada vsakič kaj drugega uporabim, sploh, če slikam. Je pa res, da so tisti krožniki, ki so slučajno na vrhu, večkrat na vrsti. Jaz pa imam začimbe na svetlem, nkako mi je ušlo, da naj ne bi bile:/

      Izbriši
  4. Jaz bom pa takole: http://www.pinterest.com/pin/257760778642475908/
    Zdaj, občasno kupim Planikino mleko, ki je pakirano v steklenice in vanje nalagam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super lepo! Kaj nalagaš v steklenice?

      Izbriši
    2. Ta drobne zadevice. Polento, gres, semena,... tako da se lepo zlije ven. bom dala na blog ko se mi jih nabere nekaj več.

      Izbriši
  5. Za čaje vem, da jih ni dobro imeti v steklenih embalažah. Pri nas imamo veliko domačega čaja, ki ga mama nabira, pa ga imam shranjenega kar v papirnstih vrečah v omari.
    S porcelanom je pa tako, da se tisto, kar je na odprti polici nič ne praši, če redno uporabljaš. Če je na vidnem mestu tudi večkrat pride na vrsto. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zakaj ne v steklu?! Joj, meni se bo vse podrlo;)

      Izbriši
  6. Za začimbe in čaje je steklo pravzaprav najboljša možna embalaža. Seveda pa se tega ne sme hraniti na svetlobi, prav tako ne blizu toplotnega vira in vlage - torej polička poleg štedilnika je najslabše mesto. In naj zgleda še tako romantično, na svetlobi začimbe zelo hitro izgubljajo pigment (v njem pa se nahajajo tudi antioksidanti, ravno začimbe pa so po vsebnosti le teh prave prvakinje), pa tudi aroma. In ko v njih ni arome, so brez vrednosti... Žito se mi zdi bolj sprejemljivo. In pa seveda posoda, krožnički, terilnik, skodelice,...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zgleda res romantično, pa začimbe na odprtih policah sem videla pri eni ženski, ki naj bi bila usper kuharica in kritičarka kuharskih knjig ... Uf. Pa tudi v trgovini so v prozorni embalaži, medtem ko so olja v temnih steklenicah... To je vse malo puzzling.

      Izbriši
  7. Videti je takooooooooo zelo privlačno. Sama bi se težko odločila za zmagovalno. Ugibam pa, kako bi se to obneslo pri nas. Saj se trudim vse zložit lepo in privlačno kljub vratcem, a vendar... V novi kuhinji bo zagotovo več 'na razstavi'.
    Prijetno sestavljanje in čaranje v in po kuhinji!

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja, kot je odgovorila Bienchen, ni dobro, da so na svetlobi. Pa je šla romantika ... :)

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe