Vikend je pred vrati

18:02

Jep, tile španski vetrci so bili narejeni brez jajc.

Kaj boste počele in počeli ta vikend? Jaz se še nisem čisto odločila glede našega vikenda, ker nisem najbolj zdrava. Najbrž nas čaka sosedov rojstni dan, morda kakšni nakupi v velemestu, ki se mu reče Velenje, in če bom pri energiji, začetek prenove (ahem, začetek sploh) otroške sobe.

In morda tale koktajl. Nisem se veliko preizkušala v mešanju, ampak mislim, da sem s temle zadela v polno (samozavest serijsko, ahem).

Najboljše odkritje kdaj koli! Ne le, da je tale veganski nadomestek beljaka brez čudnih sestavin, je tudi povsem zastonj, in perfektnega okusa!

Še ena dobra ideja: z-muesli.si! Dve dekleti, Tina in Špela Jež (to je miks imen in priimkov mojih zelo dobrih prijateljev, kar mi je bilo takoj simpatično), sta si zmislili spletno stran, kjer si lahko izmisliš svoj muesli. Če pa nimaš idej, lahko naročiš že pripravljen misli. Jaz sem poskusila dve že pripravljeni varianti, Fit in Otroci, in si izmislila svojo, v katero sem si dala belgijsko čokolado s pomarančo (o, ja;)) in ingver. Za moj okus je razmerje med osnovo in dodatki premalo nagnjeno k dodatkom, kar je seveda stvar okusa. Lila je bila navdušena nad čokoladnimi medvedki, ki krasijo tistega za otroke! In če ste se naveličali samih mislijev, lahko iz njih tudi kaj ustvarite po njunih receptih. Zdi se mi res posrečena ideja in ploskam podjetnima dekletoma!

Moj najljubši you tube kanal je tale. In najnovejša pesmica je ne le odlično narejena, kot so tudi vse ostale, ampak tudi precej smešna.

Kdo bi si mislil, da je lahko fruktoza tako problematična. In da je celo v čebuli!

Lep vikend vsem,

Zulejka

You Might Also Like

11 komentarji

  1. Jaa, tole sceno z "beljaki" sem zadnjič na netu brala.... so tile na sliki končni izdelek? :D Noro!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ana! Long time no see! Sem vidla danes tvojo stvaritev na FB, dreamy kot vedno. Ja, tole je končni izdelek. Za okus sama ne jamčim, ker imam vnetje sinusov in ne okušam kaj prida, ampak tekstura je skoraj čisto identična (ali pa kar identična) klasičnim. Sem pa dala probat zahtevnim in izurjenim gospodinjam (tašča, njena sestra in njuna mama;)), in niso mogle nehat jest, pa naročile so mi, da moram to spečt za naslednjo zabavo. ;) Jaz sem čisto navdušena, da lahko narediš nekaj tako wow iz "odpadnih" sestavin! Bom objavila recept in nasvete.

      Izbriši
    2. Seveda pa nima prav nekega izrazitega okusa, kot ga tudi nimajo navadni španski vetrci. Predvidevam (zaradi sinusov), da ima moja verzija okus po madagaskarski vaniliji (in sladkorju), po čičeriki pa ne (zaupam Tadejevemu okusu).

      Izbriši
  2. Oh, nice! Vikend! Malce elana ob glasbi...Če bi imela pred sabo en jabolčni koktajl in skledo vetrcev... bi bilo pa sploh imenitno.
    Tole z vetrci moram poskusit še jaz. Sem dodatno navodilo pokukala, ker mi najprej ni bilo čisto jasno. In sploh ne sliši neverjetno. Ti, ki imaš več izkušenj... a misliš, da bi se dalo to storiti tudi iz tekočine pri doma kuhani čičeriki? Mi jo imamo radi in jo kuhamo'' na veliko' :).
    Hvalaaaaaaaaaaa! Bodite lepo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, to bi bilo res imenitno, kajne? No, moj vikend ni šel ravno po planih. Ampak nekaj ga je vendarle še ostalo;) nisem probala z vodo od doma kuhane čičerike, ampak kot sem razbrala, bi se dalo (samo najbrž ne bi bilo dobro prve vode odliti, kot to jaz naredim, da ni tako "napihujoča";)).

      Izbriši
  3. Tale tvoj koktajl z moštom pa bi z veseljem probal ;)
    Tudi tole s čičeriko sem že videl, pa še nisem imel časa preizkusit. Zelo zanimivo.
    Izgleda, da nas je bilo več kontaktiranih iz zMuesli, vendar sem tokrat zavrnil sodelovanje, da ne hodim v zelje z Malinco ;)

    Upam, da se vreme popravi in da nadaljujem s presajanjem čilijev na teraso. Lep vikend tudi vam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ej Danilo, ko pridete na obisk ... ;) (ko si boste delali ozimnico, na primer, lahko pridete na izlet pa po krompir in pirino moko na primer, če nimaš že drugih virov, bomo pa letos imeli tudi emer - dvozrnico, tega ti v vsakem primeru pošljem za probat, če te zanima). Meni sta bili punci z zmuesli simpatični, ker jima je ime Tina in Špela, kot mojima zelo dobrima prijateljicama, pišeta pa se Jež, kot moj najboljši prijatelj iz študentskih časov. ;) U, čiliji! Boš prodajal? Jaz nisem nobenega posadila, ne vem, čas mi tako uhaja... Mogoče še kako sadiko kje ujamem...?

      Izbriši
    2. Ne boš verjela, vendar sva se zadnjič z mojo res pogovarjala, da bi pa mogoče enkrat res prišli mimo, ker ima tudi moja v vašem koncu žlahto. V bistvu sem se letos lotil majhnega projekta, kjer obiskujem kmetije, pri katerih večinoma kupujem sestavine in je prav super. Veliko neovega izvem, poleg tega pa je še druženje. Zaenkrat sem bil na primorskem koncu, mogoče pridem tudi na vaš konec ;)

      Glede čilijev sem letos zastavil precej na veliko (posejal cel kup semen), vendar sem se sedaj spustil na realni nivo, ker vseh sadik, ki sem jih vzgojil ne bi mogel vzgajati na mojem balkonu. Največje in najlepše sem si posadil, ostale pa večino razdelil. Trenutno jih imam še nakaj malega, če te zanima ;)

      Izbriši
  4. Zulejka, od kje si ti? Tvoj blog sem brala v starih časih (ko si bila še brez hčerkic) in sem si te predstavljala v Lj. Ne vem ali si kdaj napisala, da si od tam, ali pa je bila enostavno moja domišljija..
    Potem je pri meni sledilo burno obdobje, v katerem sem se selila iz Lj na podeželje (blizu velemesta, ki ga omenjaš :) in opustila tudi branje blogov, ker mi niso več pasali v nov vsakdan. Zdaj občasno pogledam kakšnega in tako sem ugotovila, da imaš že 2 (dve!) punčki in da ti je Velenje velemesto! :) Torej, hoho, mogoče pa so se najini svetovi spet prekrižali :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo! Res sem živela v LJ, tako da ni bila le domišljija. ;) A zdaj si na podeželju? Kaj je botrovalo odločitvi?;)

      Izbriši
  5. huh, splet okoliščin, v največji meri pa želja boljše polovice :)
    upam, da ti je všeč. jaz sem imela kar malo krize, za katero nisem zihr, da je že dokončno izzvenela ..

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe