Kako preživeti zimo

14:16



Jaz nisem ravno zimski človek. Ahem. Ampak, kdo pa je? Roke mi razpokajo do te mere, da mi začne teči (prav teči, ja) kri, ves čas sem oblečena dvo- ali večplastno in če se le da, se izognem postavanju zunaj. Ne morem se pripraviti, da bi zgodaj vstajala, pa čeprav sem se po programu Crystal Paine počutila odlično, ko sem vstajala ob 5.30 in najprej poskrbela zase.

Proti zimskim tegobam se borim s čajem, norveško kremo in norveškimi štumfi (če poznate še kaj norveškega, me prosim obvestite, oni vejo, kako preživeti zimo), z gledanjem Jane the Virgin na Netflixu (to je tako smešno in simpatično, ampak ojoj, zdaj moram čakati na naslednjo sezono in zadnja se je končala s strašnim cliffhangerjem!), dekicami, s planiranjem in čisto navadnim sanjarjenjem. Recimo o Parizu s tulipani in francosko štruco.


Tale fina torbica na slikah, ki sem vam jo hotela pokazati že zdavnaj!, je plod sodelovanja moje drage sestre Žive in Mateje Škraba ali Frachelle, punce, ki je v modni svet zajadrala tako odločno in elegantno, da so v britanskem Vogueju ukazali, naj naredimo prostor za njen nahrbtnik. Njene nahrbtnike in torbe lahko najdete na asosu (noro, ne?) ali na njeni spletni strani Frachella (kjer je tudi tale torba, tako primerna za nas, ki rade nesemo s sabo vse). Živo, ki sicer oblikuje usnjene torbe, sem dolgo nagovarjala, naj naredi še kakšno vegansko torbico, in ker je dobra sestra me je uslišala in tako sta z Matejo naredili vegansko totko, ki jo nosim vsak dan. Kulsko, kajne?!

Kako pa vi preživljate zimo? Z norveškimi kremami in tulipani v torbah? Ali raje smučate, sankate in nasploh uživate v mrazu? (Kadar je sonce+sneg od 12-15h uživam tudi jaz, priznam, če se gremo s puncami sankat;))

You Might Also Like

10 komentarji

  1. Mene je zasvojila serija Orange is the new black (tudi na Netflixu), moram pa preveriti tudi tole Jane. Jaz imam rada zimo, ampak obenem me hitro zebe in ne maram preveč mraza, so mi pa všeč dolgi večeri na toplem, v volnenih nogavicah (obujem jih tudi za ven, čez tiste "navadne") ali pod odejo, ob toplem čaju/kakavu in dobrem filmu/seriji/knjigi. Tale kremna torba pa izgleda pa super lepa, se hitro umaže oz. jo je lahko očistiti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz se tudi učim najti lepe stvari v zimi. Letos mi je že ful lažje kot lani. Ne pzabimo, da živim sedaj v Sibiriji (em, na Koroškem). Tobo se da fajn očistiti!

      Izbriši
  2. Jaz letošnjo zimo zaenkrat preživljan v Izraelu na 18 stopinjah. :P Sicer mam pa zelo rada zimo, sploh takšno kot je zaenkrat - sneg, mraz, zaledenela jezera ... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, Izrael, zanimivo! Ja, tole jasno zimo (no, ravno danes to ni več) imam tudi jaz kar rada. Ko sem sprejela, da moram biti ves čas dvoplastno oblečena in za računalnikom včasih zavita v deko (čeprav imam radiator ob pisalni mizi), mi je bilo takoj lažje. Se pa veselim 18 stopinj!;)

      Izbriši
  3. Zima je meni čarobna, kadar škripa pod nogami in sije sonček. Lesket me očara.
    Kakšne proste trenutke rada izkoristim za sneg. In sankanje;)
    Sicer pa vedno vstopim optimistično vanjo, da bom uredila vse službene arhive in zamujene reči ter spravila stvari na 'zeleno vejo'. Ker... ko pride pomlad kronično začnem zamujat.
    Torbe pa krasne. Že dodala svojo na spisek želja.
    S tulipani pa se že spogledujem.
    Aha, Norveška? Razen strgala za stekla in metlice za avto nimam nič. Pa ne bi bilo slabo ;)
    Zdi se, da zvončki že cepetajo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aha, najbrž moramo kupit še norveško strgalo za stekla, saj se je naše kar zlomilo:) če je možnost sankanja, je res fino. Stric je puncama kupil ene res fenomenalne sanke, ki so kot en tak splav za napihnit. Grejo ko šus, pa čisto pri tleh si:) jaz imam tudi še kar nekaj stvari za porihtat v hiši (Marie Kondo!). Komaj čakam zvončke! <3

      Izbriši
  4. Zima je meni čisto ok. Razen kadar na sveže zapade sneg in je kaos na cestah. :)
    Drugače pa me nizke temperature ne motijo, fino je, ko škriplje sneg pod nogami, doma pa ogenj v kaminu.
    Kljub temu kar že malo čakam pomlad. Pred vhodom v hišo imam veliko gredo s strajnicami, jeseni pa sem vmes posadila še polno gajbico čebulnic. Me prav zanima rezultat. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz pa se sprašujem, kako bo z mojimi ranunkulami in magnolijo - ne vem, če so preživele te temperature ... Bom zgleda morala kupit kako knjigo o norveški floristiki:)

      Izbriši
  5. Absolutno. Če si dobre volje in zdrav, ti je zima super. Z vstajanjem se najbrž naanašaš na mojo omembo Crystal Paine in njenega programa? No, jaz sem takrat vstajala ob 5,30 in sem imela pogosto na voljo le pol ure preden se je zbudila moja tamala; ampak spit kavo v miru in ob tem prebrati kaj za dušo (takrat sem v drugo brala Ženske, ki tečejo z volkovi, odlična knjiga), mi je dalo ogromno ene pozitivne energije. Če pa je punca vstala malo pozneje, sem celo telovadila v miru:) Crystal pa je recimo vstajala ob 4.30, da je spravila v svoj dan branje svetega pisma in telovadbo pa še nekaj bloganja. Ampak situacija mam, ki delajo doma, je seveda drugačna od mam, ki so v službah (po eni strani imajo mame, ki delajo od doma, zelo malo miru za delo in morajo izkoristit vsako mirno minuto, si pa po drugi strani lahko privoščijo recimo dremež z otroki). Važno je le, da postaviš prioritete in da postaviš na ta seznam t

    OdgovoriIzbriši
  6. tudi sebe:) to sem hotela povedat:)

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe