Voščilo + odločitve

10:44

Drage moje, dragi moji, srečno novo leto! Upam, da bo leto 2017 bolj prijazno do vseh nas in sploh celega sveta, mislim, da to vsi prekleto potrebujemo. Pa polno slastnih in zdravih jedi, prijaznih pogledov, nevirtualnih poljubov in toplih objemov!

No pa začnimo to novo leto. Že večji del decembra, in še sedaj, je vse preplavljeno z naveti za postavljanje ciljev, zato se mi zdi, da si jih moram letos postaviti tudi jaz. Čim bolj nore, tem bolje:)


1. Vsak dan sveža solata

Včasih si nisem rabila postaviti takega cilja, ker sem bila tako zelo vajena solate pri kosilu, morda še pri večerji, da je bilo to nekaj samoumevnega zame. Ampak zaradi ostalih družinskih članov, ki niso preveč navduešni, in zaradi neopredeljivega pritiska, naj jemo samo domače (beri: radič štrucar, pobran jeseni, ki ima najbrž le malo vitaminov v sebi), sem solato zanemarila. A jo moje telo zelo pogreša! Zato ta cilj. Evo, bom postala laughing lady eating a salad.

2. Zdrave sladkarije

Večina slaščic, ki jih objavim na blogu, je bolj zdrave sorte. V realknem življenju sem peko zmanjšala na minimum, ker je namreč sladkoba v otroškem življenju vse preveč prisotna, pa sem mislila, da ne smem k temu prispevati še sama (sladko je le sladko). A vse bolj se mi zdi, da bi bilo morda pa le bolje željo po sladkem zadovoljiti z zdravimi stvarmi, pa bi bile nezdrave, ki se itak materializirajo iz zraka, malo manj mikavne. Kaj se vam zdi? Bi pomagalo?

3. Sprehod vsak dan

Tudi sprehod je nekaj, kar sem včasih počela vsak dan, zadnja leta pa nisem več našla časa zanj. Ampak to se mora spremeniti. Pravkar sem se recimo vrnila iz prvega letošnjega sprehoda, in se počutim kot nova. Dobra popotnica, kajne?

4. Redno objavljanje na blogu

Blog sem tako zapostavila, ker se mi je zdelo, da moram vsakič objavit originalen recept ali kaj res uporabnega, ampak v osnovi je blog namenjen tudi zabavi - vaši in moji. Bi se vam zdelo fino, če bi objavljala recimo 1x na teden? No, če niste že pozabili name, ko tako redko pišem ...

5. Zalaufat angleški blog

Že nekaj let me bližnji nagovarjajo, naj pišem tudi v angleščini, pa tudi sicer me mika, da bi si katapultirala v vesoljno skupnost blogerjev, ki pišejo v uradnem jeziku te galaksije.


6. Prebrati vsaj 1 knjigo na mesec

Nenazadnje sem študirala primerjalno književnost ... Zadnje čase berem zelo malo, in še to v glavnem lahkotne stvari, ki me ne obremenjujejo s prevelikimi čustvi. Misliti pa mi je dal Perry Marshall, ki je rekel: "Imaš nov problem? Preberi staro knjigo." in "Preberi kaj, kar je bilo napisano pred Gutenbergom. Vsak dan." Ideja je ta, da je treba brati knjige, ki so nastale pred izumom tiska - takrat so res razmislili. kaj je vredno napisati. Ta misel mi je bila tako všeč, da sem sklenila za začetek prebrati tudi Marshallove knjige.

7. Risati, slikati, ustvarjati z otroki

To je nekaj najbolj sproščujočega na svetu!


8. Nekam iti - izven Slovenije

Ok, in ne v Avstrijo v Spar ali na Hrvaško, kjer živijo moji straši. Ampak za začetek imam nalogo malo popraviti naš budget.

9. Bullet journal

Bullet journaling je super simpl sistem za ročno, papirnato beleženje nalog. V času, ko nam vlada Google koledar (no, meni še ne, ampak mislim, da se bom morala predati in mu priseči zvestobo), je to še kar inovativno, predvsem pa je kar nekako obnorelo svet (ne maram tega publicističnega senzacionalističnega izraza, ampak se trenutno ne spomnim boljšega). Samo poglejte na Pinterest ... Ure in ure bi lahko gledala te lepe zvezke! A je kdo med vami že poskusil s tem? Jaz sem v Kiku (of all places ...) našla idealen zvezek za to - brezčrten z vloženim črtanim listom (ima ta kakšno ime?;)), ki ima ravno 31 črt (taman za 1 mesec).



10. Gojiti mikrozelenje

Pa da še zaključimo zeleno. Pozimi zelo pogrešam svežo zeleno zelenjavo, in odkar sem slišala za mikrozelenje, me mika, da bi poskusila. Sveže leto ima dovolj pogona, da se tega res lotim. Poleg tega bi mi pomagalo pri prvem cilju.

Kaj pa vi? Se vam tudi zdi, da lahko z novim letom na novo začnete? Kaj bi radi letos naredili drugače kot doslej?

Oh, in v luči #4 odločitve vam obljubljam recept za zelenjavne žepke še v tem tednu:)


You Might Also Like

9 komentarji

  1. Vse dobor tudi tebi in tvojim v 2017! Seveda bom/o z veseljem brali tvoje še bolj redne objave. Tvoji načrti bi lahko bili tudi moji, sprehodi, ustvarjanje in solata so top! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zulejka,
    vsak ima svoj seznam zaobljub. Če bi verjela, da jih bom uresničila, bi na svojega definitivno uvrstila sprehode, ki mi - taki daljši in kaj vredni - uspevajo le med vikendi, sicer pa močno navijam tudi za potovanja.
    Srečnica jaz - ostalo mi pravzaprav kar štima. :)
    Srečnica bodi tudi ti!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Špela! Da bi bili še naprej srečnici! <3

      Izbriši
  3. Solata in sprehodi, pozdravljam take sklepe;)
    Sama sem pred skoraj tremi leti sklenila, da je čas za redno rekreacijo. Edini sklep verjetno, ki se ga še vedno držim, pa sigurno najboljši.
    Res piši bolj pogosto, radi te beremo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sem tudi že večkrat sklenila, da je čas za redno rekreacijo, ampak me je potem vedno kaj vrglo iz tira, ampak mislim, da bi sprehodi morali zdržati, še posebej, ker niso le rekreacija, ampak prava mentalna/duhovna higiena! Evo, grem držat obljubo in napisat obljubljeni recept za zelenjavne žepke! :) vse dobro, Avena!

      Izbriši
  4. Vse lepo v 2017 ti želim. Bravo za sklepe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za komentar, Irena! Tudi tebi še enkrat posebej: vse dobro in lepo in veliko zdravja! Imaš kak zanimiv sklep letos?;)

      Izbriši
  5. A tale bullet journal je za beleženje doseganja ciljev ali ima kakšno drugo funkcijo? Lepi so pa res. Je kar veliko dela vloženega vanje..
    Vse dobro tudi tebi in tvoji družini!

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe