Poletno (ledeno) kurkumino mleko

10:22


Lansko poletje me je silno zdelalo, zato sem se na letošnje precej bolje pripravila. Skrbim za počitek, redne in zdrave obroke, na zalogi imam vitamine in predvsem, poskušam čim bolj pozitivno gledati na stvari. Se vam sliši pocukrano? Mogoče je, ampak je nujno. 


Brendon Burchard je rekel, da je ena od stvari, kjer moramo dvigniti svoje standarde, radost. Pravi, da si moramo prizadevati za več radosti v življenju, se hecati in šaliti in sploh iskati priložnosti za radost. Lahko se recimo vprašaš: "Kaj bi me danes lahko vzdradostilo, če bi hotela biti/če bi si dovolila biti radostna?" Za to ni treba nič kupiti in nikogar ne potrebuješ za to (seveda pa je fino, če lahko radost deliš). Zame je bilo to delanje koles na travniku z bosimi nogami, na primer. Radost nam vzbujajo tudi slastne, pisane in okrogle stvari, hihi. Nekaj o tem lahko preberete v objavici o rožnatih palačinkah na mojem angleškem blogu - tukaj (če vam je všeč, lahko povezavo pošljete kakšni prijateljici, ki ne razume slovensko:)). 

Še ena pisana stvar: kurkumino mleko. Že pozimi sem vam hotela povedati, kako pripravim kurkumino mleko in zdaj je že skoraj poletje ... In verjetno se vam toplih napitkov ne lušta najbolj. Ali pač? 

Ko so dnevi vedno daljši in toplejši, kar pozabim na tople napitke, pa če so še tako koristni (razen na kavo, pa zeleni čaj in čaj iz sveže maroške mete). Ravno zdaj pa kurkumino mleko še posebej potrebujem! Kurkumin namreč dokazano zmanjšuje škodo, ki jo povzroča v telesu stres, zmanjšuje vnetje v telesu, deluje antioksidativno, izboljša delovanje srca, jeter in možganov, če tako zelo na hitro povzamem (več lahko preberete tukaj). Poleg tega pa pomaga tudi pri depresiji in boosta (kako se reče po slovensko?) nevrotransmiterja serotonin in dopamin, in kdo ne rabi tega več?! (Pa čeprav je poletje). Oh, in menda tudi kožo polepša.

Če ste se s kurkumo že srečali, potem najbrž veste, da je treba z njo pojesti tudi malo črnega popra, saj sestavina v popru pomaga, da se najpomembnejša sestavina kurkume, kurkumin, bistveno bolje absorbira. K temu pripomore tudi toplotna obdelava in maščoba. Toplotno obdelavo bomo tokrat izpustili, to bo opravilo kar sonce:))) Maščobe pa sem vendarle nekaj dodala. 

Ledeno kurkumino mleko

Nekaj kock ledu
2 dcl riževega mleka
1 mala žlička kokosovega olja
1 čajna žlička kurkume
nekaj strokov kardamoma
ščep vanilije v prahu
ščep popra
po želji še žlica javorjevega sirupa, če ste sladkosnede sorte

Vse skupaj zblendaš v ledeno pijačo (na mojem Blendtecu je nastavitev ice-crush, gotovo ima vaš kakšno podobno) in ponudiš takoj. S papirnato slamico ali še raje stekleno/kovinsko, samo ne plastično! 


You Might Also Like

2 komentarji

  1. Hvala. To potrebujem.
    Potem pa si še vzamem enkart čas za načrt. In čas.
    Naj se čudovito poletje začne...

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe