Najbolj zdrava jabolčna pita

17:25

Veganska jabolčna pita.


Jabolčna pita ima to prednost, da jo lahko narediš kadar koli - jabolka so dostopna (in dovolj okusna) vse leto.

Sestavine za zdravo jabolčno pito:

za testo
- 2 skodelici polnozrnate moke brez otrobov
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/3 skodelice kokosovega olja
- 1/3 skodelice mrzle vode

za nadev
- cca. 10 jabolk
- 1/4 skodelice agavinega sirupa
- 3 jedilne žlice moke
- cimet

Pečico ogreješ na 180°C.

Polnozrnato moko preseješ in zmešaš s pol čajne žličke soli. Dodaš kokosovo olje in mrzlo vodo, pregneteš tako, da testo po prožnosti spominja na ušesno mečico:)Nekoliko razvaljaš in prestaviš v pomaščen in z drobtinami posut pekač za pite; testo s prsti pritisneš ob pekač, da se lepo razporedi. Z vilicami ga večkrat preluknjaš tako po dnu kot po robovih. Pečeš 10 minut na 180°C, nato pustiš, da se ohladi.

Medtem, ko se testo ohlaja, olupiš jabolka (če so domača in neškropljena, tega raje ne počni:), olupek je namreč okusen, lep in zdrav) in jih narežeš na tanke krhlje. V večji skledi zmešaš jabolčne krhlje z agavinim sirupom, cimetom in moko. Naložiš na ohlajeno testo in pečeš od 30 do 45 minut na 180°C.

You Might Also Like

9 komentarji

  1. Se kar povabim na en slastni kos :P

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlična! Sem imela recept za pite označen kot NAJBOLJŠI, kar pomeni,da ne probavam več nič novega... Pa me je pritegnilo, ker je brez sladkorja, oziroma ima le malo agavinega sirupa. Je nisem mogla nehat jest...

    OdgovoriIzbriši
  3. Oh, hvala, r.! To je pa res lepo slišat! Kakšen pa je ta najboljši recept, to moram probat:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ekola. Za testo rabiš 250g moke, 1 žlička pec. praška, 90g Alsan margarine, 60g sladkorja!!!. Za nadev pa vzameš, kar imaš: jabolka, hruške, fige, slive..., in spet 2 žlici sladkorja, ter 3 žlice ovsene smetane. Testo narediš tako kot običajno.Testo razdeliš na 2 dela. Na večji del testa daš nadev in pokriješ z drugim manjšim delom testa. Robove testa stisneš, da nadev ne uhaja. Pečeš 35 minut na 190 stopinj. Njami!

    OdgovoriIzbriši
  5. Sliši se super, bo treba spečt:) Hvala lepa za recept!

    OdgovoriIzbriši
  6. Danes zjutraj naredil. Je potreben sploh komentar???
    Moj SUPER ZDRAV "DIVJAK TRENIRANJA FITNESSA" PRIJATELJ, ga je danes svežega ob KOKOSOVI kafici probal in je ostal brez besede.
    Tanko testo, lahkoten nadev sladkan z kostanjevim medom namesto sirupa, dosti cimeta ter nekaj rozin, da doda tisti, PRAZNIČNI TAČ apfelstrudla in za sladkost.
    Mislim; vedno znova uživam ob pripravljanju tvojih receptov.
    Ta pita, saj ne da druge niso SUPER, je pa nekaj drugačnega, je bolj zdrava, lažja za želodec in čisto preprosta ter LEPA NA POGLED.
    Nič ni stisnjeno, nič se ne ribajo jabolke, ostanejo takšne kakršne jih je mati Narava naredila...v vsej svoji prvinskosti.
    Špica...res.
    Bom večkrat delal, s tem da naslednjič nadomestim z drugimi sadeži. Sezonsko!!! Zanima me kako bo teknilo z malinami, ali jagodami, ali pa z mojimi NAJ NAJ HRUŠKAMI.

    Sconese pa pečem non stop. Meni eni izmed naj piškotov, saj se podajo tako k kavici kot čaju. Nazadnje delal z pistacijami in mandlji ter rozinami.
    Naslednja edicija bodo z rožičevo moko...

    Hvala še enkrat!
    PAPA

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hihi, kdo pa je to divjak treniranja fitnesa? Zanimiv naziv:))

      Super si to spedenal z rozinami in medom, res zveni bolj praznično!

      Ful me veselijo tvoji obsežni in tako pozitivni komentarji (pa tudi dejstvo, da se fantje tako entuziastično lotevajo kuhe!;)) Super, da ti je pita všeč!

      S hruškami bi bilo ziher super, za jagodičevje pa je po mojem fino, če je sveže, ne spečeno ... Enkrat sem jedla tako čudovito pito, fda je ne morem pozabit: fino krhko testo (iz bele moke in masla, predvidevam), tanek premaz z mandljevo maso (morda z dateljni), povrhu pa naložene sveže maline ... Božansko!

      Izbriši
  7. Hej MBrando, gledam stare recepte in sem kar nostalgična, pogrešam tvoje komentarje .... Kaj kej počneš zadnja leta?! Upam, da si zaposlen s samimi finimi stvarmi, pa zato nimaš več časa za bloge:)

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe