Kozmetika iz kuhinje

17:22

Že dolgo sem hotela nekaj napisat o tem, kaj vse iz kuhinje lahko uporabimo še na faci:) In tu je sedaj ta članek, objavljen na Dnevnem kichu. Fotke mi je pomagal posneti Tadej. Upam, da vam bo všeč. Pa vi, zlorabljate kaj hrano tudi za zunanjo uporabo?


You Might Also Like

26 komentarji

  1. Članek sem že prebrala, pohvalno. Res mi je všeč :). Imam ravne in zelo tanke lase, ki se povrh vsega še hitro mastijo in tale preliv iz črnega čaja se sliši krasno.
    Večkrat si naredim piling z rjavim sladkorjem in vanilijo, meni se zelo dopade pa še diiišiii :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Ana! Bom tudi jaz kdaj dodala vanilijo:)

      Izbriši
  2. fotke so krasne, tale s tvojimi ročicami je direkt za na zid! jaz se samo pilingiram s koruznim zdrobom pa nožice z soljo, drugače pa sem tako lena, da si jogurt z medom in cimetom pripravim le ob velikih praznikih...seveda za pojest.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hihi, Matilda, tebi se moram vedno smejat. Ja, Tadeju so kar lepo uspele tele fotke, ne?:)

      Izbriši
  3. Super ideje! Bomo sprobali - tudi to;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upam, da boš zadovoljna! Vedno, ko kaj objavim, se bojim, ali bodo ljudje zadovoljni ali pa mi bodo prišli metat paradajze v hišo ... Najbrž moraš s tem živet, če hočeš objavljat:)

      Izbriši
  4. Pšenični zdrob dam za nekaj minut v mleko in to uporabim kot piling za telo ali obraz. Priporočam.

    OdgovoriIzbriši
  5. P.S. Gledam stolpec ob strani, zanima me, če je fajn tale knjiga, katero trenutno bereš?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Knjiga je fina, zelo praktične narave. Prav tako, s seznami itd. In kar nekaj recepti za domača čistila, tudi kozmetiko ...

      Izbriši
  6. To si imenitno napisala in demonstrirala!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ker nam je bila objava všeč, smo jo s svojimi bralci delili tudi na Đuboxu!

    Na še veliko zanimivih objav!

    OdgovoriIzbriši
  8. Obožujem kozmetiko iz kuhinje ali pa iz domače shrambe in prepričana sem, da je veliko učinkovitejša od tistih kupljenih. Prisegam na domača zelišča in sveže, naravne sestravine. Moje zadnje odkritje je oljarna Pečarič iz Bele krajine. Njihovo orehovo olje si pred savnanjem dajem na lase, tamalega mulčka, ki ima na nekaterih delih izjemno suho kožo, masiram z njim...da diši kot mala potička :). Za regeneracijo las, ponavadi po dopustu na morju, si vedno naredim masko iz olivnega olja in jajčnega rumenjaka. Zvečer si namesto nočne kreme v obraz in vrat vtrem malo olja iz mareličnih pešk. Uporabljam še kumarice, kvas, jogurt, med...in še kar bi lahko naštevala.
    Izpiranje las z črnim čajem bom vsekakor poskusila, pa tisti serum za močnejše nohte tudi.
    Fotke so pa res lepe in ti si pravi model za naravno kozmetiko :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zanimivo, kaj vse uporabljaš! A kokosovo olje tudi kaj? Menda je super za lase, pa za kožo ... celo za dojenčkovo ritko! (tega še nisem poskusila)

      Izbriši
    2. Jaz pa pohvalim Pečaričovo lešnikovo olje, tud fajn. Za jest seveda :).

      Izbriši
  9. Kokosovo olje je odlično, jaz ga obožujem za nego las <3 pa maska iz ovsenih kosmičev je moja najljubša, zelo rada dodam še malo kurkume in muškatnega oreščka :) kozmetika iz kuhinje je odlična :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Super ideje in čudovit članek!
    Jaz uporabljam shower piling iz olivnega olja, soli in medu. Priporočam!
    To z ovseno kašo bom gotovo preizkusila. Baje je dobra tudi za lase. Nekako si jo moraš vtreti v lasišče, malce začarati in voila. Vsaj tako pravijo. ;-)

    Kokosovo olje pa pušča mozoljčke za sabo, če si ga naneseš na kožo. Slišala sem, da je kombinacija olivnega olja, v katerega namakaš kamilice za po tuširanju čudovita zadeva.

    Kaj kako naravno čistilo znaš tudi pripraviti?? Recimo za pomivanje posode?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kokosovo olje je kakor za koga, najbrž. kamilice+olivno se sliši fajn.

      Čistila pa ne znam naredit. Menda se da naredit čuda in pol z limono, kisom in sodo bikarbono. Za domače čistilo za posodo pa nisem še nikjer slišala .... Si vprašala strica Googla?

      Izbriši
  11. Zulejka lep članek, hvala.
    Da še jaz delim z vami kaj uporabljam.
    Kokosovo olje za čiščenje obraza, včasih tudi za kožo po telesu, ampak imam raje olivno olje.
    Za piling telesa zmešam morsko sol in (spet) olivno olje. Po tem se počutim božansko, samo tuš kabina ni tega mnenja, oz. jaz ko jo čistim :)
    Za piling obraza pa kot je že nekdo zgoraj napisal, uporabim kar gres (pšenični zdrob), ker je nežen, kot je koža na licih in vratu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, vem, kaj misliš s čiščenjem tuš kabine ... Pri nas je najbrž še huje, ker imamo dobesedno najmanjšo možno kabino in to z belo zaveso:)

      Izbriši
  12. Hvala za super uporabne nasvete! Mene sicer najbolj matrajo nohti, predvsem ker ves čas pomivam posodo na roke :) (na žalost nimam stroja..) Imaš morda še kakšen nasvet, kako lahko naravno utrdim nohte? Tole z olivnim oljem že probavam. :) hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kolikor vem, bi moralo olivno olje super pomagat za utrditev nohtov:) moji babici in meni vsekakor je ... Je pa potrebno nekaj vztrajnosti.

      Izbriši
  13. Thank you for providing a good quality article. 온라인경마

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe