Sadni dan in božanski jagodni smoothie z meto

20:51

Čudoviti jagodni smoothie z meto.

Danes imam po dolgem času spet sadni dan, da si malo spočijem od misli na hrano:) Kljub vsemu pa sem golo sadje zblendala v oh in sploh obliko - jagodni smoothie. Če vidim skupaj besedi "jagodni" in "smoothie" ne morem pomisliti na nič drugega kot "odlično!", a tale jagodni smoothie presega tudi to šolsko oznako. Datlji so razkošno sladki, jagode naredijo svojo čarovnijo in z banano je vse bolj gladko. Meta pa temu smoothieju doda svežino in eleganco.



Recept za božanski jagodni smoothie z meto


sestavine za 4 srednje velike kozarce

cca. 250 g jagod
1 banana
7 datljev
3 skodelice vode
nekaj lističev sveže mete

Datlje za nekaj ur (ali čez noč) namočiš. Vse sestavine in vodo, v kateri so se namakali datlji, vržeš v blender in blendaš do gladkega. Naliješ v seksi kozarce, kot so recimo tile na sliki, ki sem jih dobila od očeta za božič.

You Might Also Like

4 komentarji

  1. Jaz se enkrat povabim na zdravo kosilo, smoothie pa večerjo :) prav nikoli še nisem jedla presno/vegansko (tako zelo konkretno, sej kakšno korenje že poglodam)

    pa super prenova bloga :)

    OdgovoriIzbriši
  2. O, to je pa lepo slišat! Prisrčno vabljena! Pa še kako lepo fotko mi boš naredila, ne?;)

    blog pa skoz neki prenavljam, se učim in iščem pravo podobo ...

    OdgovoriIzbriši
  3. Takšni sadni dnevi so mi res najljubši. Jih naredim kar nekaj mesečno in vplivajo res super! Sploh kadar nimam absolutno nobene ideje za kuho, si rečem, to je to. Malo premora, in naslednji dan s počito glavo in telesom dobivam nove prebliske za ustvarjanje, pa še hrana bolje tekne :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz sem jih včasih imela tudi po več na mesec, potem pa nekaj časa sploh ne - se kar nisem spomnila:) no, zdaj se je res prilegel:)

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe