Humus s črnim sezamom

18:25

Hummus s črnim sezamom.

Včeraj je bil dan vožnje in iskanja naslovov. S T. sva se spet vozila po vaseh okoli Vrhnike in limala plakate in prišla celo do Prevalj ... :) Kdo bi si mislil, da je to početje tako utrudljivo, vstajanje iz avta, iskanje žebljičkov, (ki jim T. reče rajsknedli in potem vedno mislim, da je kaj za jest), ... Čokoladna granola, ki sem jo pripravila po čudovitem receptu gospe z La tartine gourmande ni dolgo zdržala:) je pa bila Tadeju precej bolj všeč kot moj skoraj makrobiotični muesli izpred parih dni ...

Domača granola.
Po lepljenju plakatov sem dobila obvestilo, da lahko pridem po objektiv! Jeee! Takoj sem se vrgla no fotosešn, bila vzhičena, ampak no, moram se še malce bolje spoznati z njim. Naslednja odprava z zemljevidkom je bila na Brnčičevo na en razgovor za službo. Prespala in sklenila, da je povsem v nasprotju z mojimi načeli.

In potem še obisk prijateljice Dijane, ki se je preselila - torej spet razlaganje poti. Ker nisem imela nobenega vselitvenega darila pri roki, sem ji nesla kar zajtrk - granolo. Namesto darilnega papirja pa je služila kar servieta. Vedno aforistična D. mi je posodila Kuhinjo za prave moške. Nimam se za pravega moškega in večine stvari iz te kuharice ne jem že po defoltu, je pa treba Napotniku priznat prijetno možat ton pisanja receptov v duhoviti maniri. Je pa bila precej bolj všeč T.-u. Nenazadnje je le pravi moški:)

Francosko pečen krompir.

Ko smo že pri znanih kuharjih - ravno včeraj sva si pogledala eno hillarious epizodo South Parka - Creme Fraiche. Res vredno ogleda. V njej nastopa tudi Jamie Oliver, čigar francosko pripravljen krompir sva danes zelo dolgo čakala za kosilo. Ne bi mogla reči, da je vredno toliko čakat ...

V vsem tem čakanju pa sem skupaj vrgla še en humus s črnim sezamom, menda za jutrišnji zajtrk.

Sestavine za humus s črnim sezamom:
- 1 sk. suhe čičerike
- sol
- 2 JŽ črnega sezama
- 2 JŽ oljčnega olja
- 1-2 stroka česna
- solni cvet


Čičeriko za vsaj 12h namočiš, zamenjaš vodo, zavreš, zamenjaš vodo in kuhaš kako uro in pol (dokler ni mehka). Soliš tik preden je kuhana. Zna se zgoditi, da je treba čičeriki dodajati vodo med kuhanjem. Ko se ohladi, jo zmiksaš skupaj s poprej v kavnem mlinčku zmletim črnim sezamom, nasekljanim česnom, oljčnim oljem in soljo. V humus načeloma paše tudi limona, ampak jaz nimam preveč dobrih izkušenj z njo, tako da jo raje prihranim za v smoothie, če jo že imam.

Sedaj pa me čaka vikend na Koroškem. In menda se bom naučila štrukle delat. O ja.

You Might Also Like

3 komentarji

  1. O tole objavo sem očitno spregledala. Pritegnil me je črni sezam, ki sem ga pred kratkim odkrila. Čist sem navdušena. Humus pa tudi obožujem ga pa še nisem pripravljala. Tale tvoj recept bom sprobala čimprej. Ravno danes sem si kupila vrečko črnega sezama. A si že poskusila puding iz črnega sezama? Noro dobr, moja nova najljubša sladica!
    Za konec pa še Melody. Mislim da sem za njo prvič slišala pred kakim letom in to prav tukaj pri tebi, mislim. Večkrat si jo dam gor, zelo mi je všeč njena muzika.

    OdgovoriIzbriši
  2. Wow, puding iz črnega sezama! Sliši se super, si pa ne znam predstavljat, kako bi ga naredila. Sem pa bila kar navdušena nad sladoledom iz čs, v kaki japonski restavraciji se ga dobi. Poskusila sem več "alter" humusov, pa moram reč, da mi je najbolj klasičen pravzaprav najljubši. Je pa s črnim sezamom definitivno zanimiva variacija!

    OdgovoriIzbriši
  3. Bom poiskala recept in ti ga posredovala, je precej simpl. Mogoče se bom celo potrudila in objavila na blogu :). Pred časom me je tako zelo navdušilo, da sem si rekla, da to je treba pa nujno delit. No, potem me kuharska je vnema malo minila.

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe