Zimski soba rezanci z zelenjavo, sezamom in jajcem

23:36



Pišem bolj sporadično, ker počnem druge nujne reči. Kot je na primer pisanje recenzij Dolarjeve knjige o Foucaultu. Ali risanje/slikanje. Srečevanje s prijatelji. Ali branje napetih vampiromanov (to so romani o vampirjih).

Soba rezanci so japonski ajdovi rezanci. Najbolj znani so kot hladna poletna jed, a jedo jih tudi v vroči juhi. Ne vem, kaj bi pravi Japonc rekel na tole mojo pogruntavščino, ampak nejaponskemu jeziku je čisto všečna.

Soba rezance lahko najdeš v bolje založenih trgovinah ali trgovinah z zdravo hrano. Mislim pa, da so neke ajdove rezance nedavno začeli proizvajati tudi eni naši ...

2 zavitka ali kakih 200 g soba rezancev
2 korenčka
2 jajci
kakih 5 listov ohrovta (ali več)
pest sezamovih semen
sojina omaka
kalčki

Soba rezance skuhaš po navodilih na zavojčku/škatli. Zelenjavo nasekljaš, poliješ s sojino omako po okusu in skuhaš na pari. Vodo, nad katero se je kuhala zelenjava, prihraniš. Sezamova semena prepražiš in ohladiš na krožniku. Jajci žvrkljaš, spečeš kot palačinko in narežeš na trakce oz. kvadratke. Če hočeš vegansko jed, namesto jajca popeci na trakce narezan tofu, mariniran v sojini omaki.

Rezance, zelenjavo, sezam in jajca/tofu zmešaš skupaj in po želji zaliješ z vodo od zelenjave, v kateri je tudi sojina omaka. Postrežeš okrašeno s kalčki.

You Might Also Like

0 komentarji

Preberi tudi

Subscribe