Krompir, zelje in fižol v drugačni preobleki

14:26

Mlad krompir in mlado zelje s starim fižolom. Njami.

Odkrila sem nekaj fotk s Koroške izpred, hm, treh tednov?, ko sem med drugim dobila čudovito pisanko. Iz časov pred Californication...:) Ah, zelenje, rožice in radovedne živali ... Predvsem pa zrak! Barve! Tukaj se niso tako posrečile, ker jih kit objektiv pač nekoliko izmaliči (vsaj mislim, da je krivda njegova, saj so fotke s 50-ko vendarle boljših barv). No, ne smem delat preveč reklame, saj prenaseljena Koroška ne bi bila več to, kar je, a ne?





Koroška bajeslovna favna.







Krasno škotsko govedo. Kar domov bi ga vzela;)


Recept za beli fižol s krompirjem in zeljem

Tale super recept, v katerem lahko uporabiš mlad krompir in mlado zelje, ki nam mežikata iz vseh štantov, je seveda iz moje trenutno najljubše kuharske knjige, Super natural every day. In to tisti z naslovnice! Tako preprost, pa vseeno tako drugačen - to dobro povzema celo kuharico, iz katere resnično lahko vsak dan nekaj skuhaš, tako enostavno je to. 

Mlad krompir in mlado zelje s starim fižolom. Njami.

sestavine za 2 ne zelo lačni osebi:
1 JŽ oljčnega olja
60 g krompirja
1 manjša šalotka
1 skodelica belega fižola (ali pol konzerve)
1,5 skodelice tanko narezanega zelja
po želji parmezan

Krompir olupiš (če je mlad, to niti ni potrebno), narežeš na majhne kockice, posoliš in vržeš na oljčno olje. Premešaš, pokriješ in kuhaš 5-8 minut, vsako toliko časa malo premešaš. Dodaš šalotko in fižolčke, pustiš, da fižol dobi nekoliko barve, nato spet dobro premešaš. Kuhaš toliko časa, da so fižolčki lepo porjaveli na vseh straneh. Takrat vmešaš narezano zelje in pustiš, da se le nekoliko zmehča. Postrežeš s parmezanom - ali pa tudi ne:)

You Might Also Like

3 komentarji

  1. Še dobro za pepermintov piknik, da sem slišala za tvoj blog. Super zapisi in zelo privlačni recepti. :) Tale fižol s krompirjem in zeljem poskusim še ta teden...

    OdgovoriIzbriši
  2. Hehe, res je, še sreča za pepermintov piknik! Želim ti, da bi ti teknilo!

    OdgovoriIzbriši
  3. hehe lepo :) sem opazil da je bilo kar nekaj fotk posnetih pri nas doma :))

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe