Lenčka in tri nagrade

17:25


Ravno te dni, ko Blogger ni deloval, sem imela toooliko za povedat. Recimo tole, da me je včeraj iz postelje vrgel naš prijazni poštar (babice ga obožujejo). To pa zato, ker sem dobila nagrado! Pomagala sem namreč razširiti novico, da en simpatičen kuža išče dom, in imela seveda tudi srečo:) Lenčka, avtorica bloga Veganska po-iz-kušna, ki je nagrado razpisala in prijazno (pa ekspresno!) poslala, me je prosila, naj napišem recenzijo poslanih stvari, kar seveda z veseljem počnem.

Pa poglejmo:

- kokosova voda je prav hecna stvar, res. Pridobljena je iz mladih, zelenih, kokosov, in naj bi bila izjemno zdrava, še posebej po treningu. No, danes sem imela kar naporen trening, bomo videli, če bom jutri zaradi kokosove vode kot rožica:) Okus ima pa, hm, kako bi to opisala - zelen. Res, rahlo, ampak rahlo kiselkasta je, pa malce tudi sladka, za kanček pa je v njej tudi trpkosti, tako kot pri nezrelem sadju. T. je rekel, da ima sicer čuden okus, ampak da bi ti najbrž hitro postala všeč, če bi je veliko spil.

- sadna ploščica iz raznega tropskega sadja je bila po pričakovanju taka žvečljiva, skoraj gumijasta, sladka, rahlo lepljiva - fajn zadeva za v torbico in za kak prigrizek, ko nimaš časa ali volje za kaj več.

- bio presna kakavova zrna pa so nekaj čudovitega! Videti so kot na grobo ribana čokolada, hrustljavi in grenki, a ne preveč. V smoothieju z banano, domačim ovsenim mlekom (recept še pride:)), agavinim sirupom in meto pa so bili naravnost krasni. Pa še ful enih antioksidantov imajo in kup magnezija. Najbolj pa mi je všeč napis, ki obljublja "chocolate high". T. je bil sicer razočaran nad tem, da niso prav nič sladki, meni pa je pri čokoladi bolj pomemben kakav kot sladkor (čeprav je v majhnih količinah kakopak zaželen;)).

Zraven pa sem dobila še kjut razglednico s kužki:)

Hvala, Lenčka! Upam, da kuža kmalu najde dom!

You Might Also Like

1 komentarji

  1. Super si napisala, hvala! :)
    Ja, tista energijska ploščica pa je res taka kot si jo opisala. Je ravno pravšnja za mojega malega nečakca, saj se kar stopi v ustih.
    KO sem sama prvič poskusila kakavova zrna, sem rabila nekaj mesečni oddih od njih ;) Priznam, da sem pričakovala vsaj malce sladkobe, ampak zdaj pa si na vsake toliko nasujem ducat v pest in vržem v smoothie tako kot ti pa je stvar rešena.
    In še zadnje-kokosova voda. Seveda je razlika očitna, če kupiš dr. Martins sploh takšno z okusom. Mmmm ;)
    Si pa morda nenamerno dobro prikazala, kako različne okuse imamo in kako zelo različno smo dovzetni za nove. Če sama ne bi postala veganka z veliko svežega sadja in zelenjave v moji prehrani, potem ne bi nikoli verjela, da sem imela borbončice zapacane.
    Lp, Lenčka

    OdgovoriIzbriši

Preberi tudi

Subscribe